Reklama

Reklama

Kľúč

  • Česko Klíč (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá ošetrovateľka Caroline Ellisová (Kate Hudsonová) dostane od svojich nových pacientov, postaršieho manželského páru Violet a Bena Devereauxovcov (Gena Rowlandsová, John Hurt), ktorý žije v starobylej a trochu spustnutej usadlosti v zapadnutom kúte Louisiany, zdanlivo obyčajný univerzálny kľúč. Veľmi zvláštne zvyky oboch starkých, husiu kožu naháňajúca atmosféra starého domu a celého okolia, to všetko podnecuje Carolininu fantáziu a zvedavosť. Univerzálny kľúč, ktorým môžete otvoriť všetky dvere v dome, jej umožní vydať sa na prieskum budovy. Na povale objaví tajnú miestnosť skrývajúcu desivé tajomstvá, ktoré možno navždy zmenia jej život, ak ju oň rovno nepripravia. Niektoré dvere by radšej mali zostať zamknuté... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (494)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ian Softley je macher na atmosféru, tentokrát trochu netypickú pre mysteriózny triler. Podľa mňa je Kľúč jeden z najvydarenejších príspevkov k vlne filmov s prekvapivou pointou zabalenou v hororovom kabáte. Oná pointa, na ktorej celý film visí, mu dáva nový, hlbší rozmer, je prekvapivá a snaží sa aj niečo povedať. Spolupráca schopného režiséra a scenáristu Krugera, ktorý už viac krát dokázal, že vie na konci prekvapiť, sa vyplatila. A povinná vystrašená blondýnka s tvárou Kate Hudson sem adekvátne zapadá. ()

prsvl 

všetky recenzie používateľa

V sérii filmů, které jsem viděl za jeden víkend si ani u jednoho nejsem jistý jaké hodnocení přidělit. Tento film má výborný konec, slušnou atmosféru (i když nebyl tak strašidelný jak jsem čekal), nemá nelogická místa, ale přesto jsou některé pasáže klasické a přesně takové jako v ostatních "hororech" tohoto druhu. Nebudu to prodlužovat: horší 4. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Lehce nadprůměrný duchařský voodoo horor. Rozjíždělo se to poměrně zvolna a dá se říct, že v prvních 45ti minutách se prakticky nic nedělo, pokud nepočítám jeden ksicht, který udělal John Hurt ve vaně - ten mě ovšem fakt vylekal. Nicméně držela mě u toho jenom Kate Hudson, na kterou byl moc hezkej pohled.Druhá polovina už byla parádní - temná atmosféra starého domu na samotě, napětí se dalo krájet a do toho zlá stařenka Gena Rowlands.................no co víc by si mohl fanoušek hororů přát. A ten konec - čekal jsem všechno možné, ale tohle ne. Škoda pomalé první poloviny, ale i tak je to velmi příjemné překvapení. 70% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Problém Kľúča je ten, že sa v ňom celý čas relatívne nič poriadneho nedeje a potom naraz bum prásk, príde finále ako víno​​. A hneď po ňom sakramentsky pôsobivá pointa (aj keď ak pozeráte na horory často, jednoduchou kombinatorikou sa na ňu dá prísť už niekde za polovicou). Práve tento dravý prerod ilustruje, o koľko mohol byť prvý polčas lepší. Režisér si dáva až príliš načas, na to, že má v skutočnosti k dispozícii niečo málo pod deväťdesiat minút a ešte v polovici vlastne neviete, čo sa bude diať. Chýba tu nejaký spínač, ktorý by uviedol vaše nervy do pohybu a držal v takej tej (ne) príjemnej neistote, nahlodával, naznačoval. Takto zostal Softleyho počin medzi vydeseným a spokojným divákom len niekde na pol ceste. Čo je ale v tomto kvalitnom remesle stále dosť na to, aby ste si ho pozreli, pretože šanca, že vás dostane, je oveľa väčšia, než že sa na poli hororov urodí ešte niečo šťavnatejšieho. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ak sa budete príliš sústreďovať na minulosť, stratíte život.“ KĽÚČ dozaista má chyby (škaredé čierno-biele retrospektívy by sa svojou béčkarskou formou hodili skôr do podpriemerného televízneho mysteriózneho seriálu). Ale má predovšetkým plusy: nádhernú južanskú atmosféru (New Orleans, dusné noci, tajomné močiare, džez, hoodoo, spotené ľudské telá, obrovský dom so záhadným podkrovím do ktorého nepasuje žiadny z kľúčov, husté lejaky, svojská mentalita obyvateľov), výborné herecké obsadenie (Hudsonová, Rowlandsová, Hurt, Sarsgaard), svižný scenár (viď. prekvapivé rozuzlenie) a zručnú réžiu Iana Softleyho, ktorý znova výnimočne spracoval i tak troška čudnú látku (viď. SVET PODĽA PROTA). ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)

Reklama

Reklama