Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andy odjíždí do kovbojského kampu a zanechává své hračky jejich osudu. Věci se dostanou do obrátek, když posedlý sběratel hraček Al McWhiggin, vlastník Alovy továrny na hračky, unese Woodyho. V Alově bytě Woody zjistí, že je velmi cenným sběratelským kouskem z televizní show z 50. let 20. století s názvem „Woody's Roundup“ a setkává se s dalšími cennými hračkami z této show - Jessie kovbojkou, Bullseye - koněm a Stinky Petem - prospektorem. Zpátky na místě činu Buzz Lightyear a gang z Andyho místnosti – Mr. Potato Head, Slinky Dog, Rex a Hamm – rozjedou akci, aby zachránili svého přítele, který by skončil jako muzejní kousek. Hračky se dostávají do jedné nesnáze za druhou v jejich odvážném závodu, aby dostaly Woodyho zpátky domů, než se Andy vrátí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (11)

Trailer 2

Recenzie (501)

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Teď se rozhoduji, jestli se mi to líbilo víc než první díl nebo ne. První půl hodina určitě, ale pak jsem se už místama chvíli i nudila. I když akce tam bylo podle mě mnohem víc než jedničce. Ty nové postavy v čele s kovbojkou mě tam teda docela rozčilovali, i když kůň byl úžasnej. A pár scén tam bylo opravdu výborných, třeba jak přecházeli tu silnici v těch dopravních kuželech, to mě dostalo. No a na závěr ty nepovedené scény byli naprosto genilnální. Takže vlastně se mi to nakonec, když o tom tak přemýšlím, možná líbilo o něco víc. Asi bych tomu dala tři hvězdičky, stejně jako jedničce, ale za ty titulky přidám jednu navíc. 4* ()

F.man 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedené pokračování skvělého prvního dílu. Dvojka v podstatě vybírá vše dobré ze svého předchůdce a přidává trochu dospělejšího humoru a pop-kulturních odkazů. Přecijen ale na mě více funguje prvotina, možná svou nevinností, která už hold více akčnější dvojka nemá. Přesto film, který můžu v jakékoliv době... To infinity, and beyond! ()

Reklama

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa druhý najlepší (americký) animovaný film. Skvelý dej (silný-emotívny-vtipný) dobré tempo (zápletky sú na úrovni) postavičky sú roztomilé a úžasné (rôzne hračky si získajú obecenstvo) a podmanivá hudba si z vás urobí úlovok (Oscar za pieseň je len tomu dôkazom). Animované kráľovstvo hračiek si opäť našlo svoju cestu k nám-divákom a my sme mu za to vďační, že nás svojim posolstvom pokorilo. Toy Story ako trilógia je sám o sebe už animovaný kult. Vďaka prístupu, ktorý bol vydretý pre obecenstvo, nie pre peniaze. To robí z tejto animovanej série poklad, a to nie len pre ratolestí...95% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Jak sa stalo, že som v rámci Pixar maratónu neokomentoval "Toy Story 2"? Neviem. Ale nevadí. Videl som ho nedávno a myslím si, že niečo si o ňom treba povedať. Podľa mňa veľmi silný, ak nie ešte lepší nasledovník vynikajúceho filmového otvorenie pre štúdio Pixar. "Toy Story 2" prináša späť všetky naše obľúbené postavy, vytvára nové, ktoré si rovnako užijeme a rovnako aj posúva hranice animácie dopredu. Film vyzerá vynikajúco. Na svoje roky úplne skvele. Plus jeho humor je podľa mňa špičkový. Všetko funguje a všetky hlášky a referencie na iné filmy sú vynikajúce. A najmä trefné. Smial som sa v správne momenty, bolo mi postáv ľúto v správne momenty a mám pocit, že rovnako som prežíval s nimi každú jednu momentku, kde sme cítili tú drámu medzi nimi. Hudba Randyho Newmanna v tomto filme skutočne funguje a je to asi jeden z jeho najlepších momentiek. Plus som mal vždy rád aj toho opravára hračiek a jeho opravársky kufor, kde bolo snáď všetko. Je fajn, že vidíme hračky viac cestovať, využívať ich možnosti a celkovo mám pocit, že sa hranice animovaného sveta posunuli v tomto filme oveľa ďalej. Záverečná dráma patrí medzi najlepšie a súčasne aj milujem všetky nové postavy ako sú Jessie, Bulseye, Zurg, nový Buzz Lightyear či Zlatokop. Fungujú skvele. Všetky momentky rezonujú, film je veľmi zapamätateľný a milujem aj koncové chybné scénky, ktoré vyčaria človeku ešte na konci filmu úsmev na tvári. V mojich očiach ešte lepší film, než jeho predchodca. A definitívne hovorím, že stojí za to ho vidieť. Hodnotenie: A ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Vojáčci jsou zpátky!!!! To sice není ani zdaleka to nejdůležitější, ale proč to nezmínit? Humor je trochu víc zaměřený na starší publikum, něčemu se prostě děti zasmát nemohly. Nikdy nezapomenu na to jak se jednomu fórku o otcovství smála jenom parta pošuků, která do toho sálu plného dětí věkově opravdu moc nezapadala:) Shreka (prvního) mám sice radši, ale i tak dávám druhé Toy Story stejně vysoké hodnocení jako jedničce - a to je 90%. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (43)

  • V úvodní scéně, kde Buzz Rakeťák přistane na Zorgově planetě, je záběr z Buzzova pohledu, kde je slyšet jeho dech, který je stejný jako u Dartha Vadera ve filmové sérii Hvězdné války. Na slavnou ságu dále odkazují i následující zvukové efekty. (Stibak)
  • Hračka tučňáka je narážkou na maskota linuxových operačních systémů, tučňáka Tuxe. (novoten)
  • V scéne, keď skupina hračiek prechádza cez ulicu, bolo cieľom tvorcov vytvoriť extrémne zvukové kontrasty medzi pohybom a zastavením. Jedným zo spôsobov bolo stopnutie a opätovné spustenie hudby podľa pohybu hračiek a ich zastavenia. (Biopler)

Reklama

Reklama