Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Slušná časovka za málo peněz. Carruth nabízí neodolatelnou myšlenku - co kdyby se vám omylem podařilo v garáži sestrojit stroj času - v paradokumentálním stylu. Technické vysvětlovací pasáže, debaty o rozpočtu, první experiment, snaha o sebeobohacení. Všechno vypadá realisticky a drží se detailů. Žádné trikové záběry, stará škola. Konec je pak velmi zevrubný až zkratkovitý, ovšem o to znepokojivěji působí. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší a nejpropracovanější film o cestování časem, kauzalitě, paradoxech a jinejch takovejch motanicích, i když jsem to skoro vůbec nepochopil. Nepochopil jsem co a proč a kde a hlavně KDY. Jinak se mi ale líbilo to, že to možná bylo logicky dost dobře udělané, vědeckou prací okorálkované a že se to nezlehčovalo... Přitom se mi líbilo, že to bylo tak sympaticky minimalistické (dokonce tak moc, že i závěreřné titulky trvaly jenom 1,5 minuty). Tenhle film určitě stojí za pozornost a i když to nepoberete jako já, tak si z toho nic nedělejte. Aspoň se kouknete na zajímavý dílko. ()

Reklama

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Masovo nedivácke cestovanie časom produkujúce (rôzne motivované) kópie svojich cestovateľov a zároveň nespočetné množstvo (rôzne vyložiteľného) metafyzikálneho vystrájania? Nekompromisná negácia časopriestoru a renomovaných teleportačných praktík, trúfalé porušovanie pravidiel vlastného fikčného sveta (mobil) a jeho lišiacke poprevracanie (Granger) či prísne zatajovanie kľúčových infomácii na úkor dočasného uspokojenia a ich následné využitie v prospech záverečného twistovania s dlhodobým efektom? Carruth-samouk, frivoľnosť a vášeň? Áno prosím, môžem kedykoľvek… ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Možno keby som bol nejaký fyzik a niečo z toho by mi dávalo zmysel, tak by som tomu trocha asi chápal a možno by sa mi to aj páčilo. Takto to pre mňa síce malo pekný koncept ale ináč vôbec nezaujalo a tá ničím nerušená komornosť a dokola teoretizovanie a vytváranie iba hypotéz ma absolútne nebavilo. Počúvať to hodinu a pól a prakticky nič nevidieť nieje práve to, čo by ma strhlo do deja. Text distribútora zavádza ako aj celý film. Na Low budget kde sa šetrí v každej sekunde je to v pohodičke ale nič pre mňa. ()

Standic1 

všetky recenzie používateľa

Velmi pěkná nízkorozpočtovka o partě vědátorů, kteří vyrábějí stroj sloužící k vyhledávání a kontrole chyb, který by mohli patentovat a něco na něm vydělat. Shodou okolností se jim ale podaří vyrobit něco víc. První část je takový průvodce "udělej si sám stroj, který vlastně ani nevíš jak funguje". Jakmile se ale dovtípí toho, k čemu stroj slouží, tak začíná Primer nabírat ten správný směr. Film odstartuje zajímavě, ale nedokáže udržet divákovu pozornost, a to zejména tím, že nelze sledovat, kolik skoků zpět v čase už bylo provedeno a jaká realita byla ta původní. Jakmile totiž začnete souhlasně pokyvovat a chytíte se správné časové linie, tak proběhne další skok v čase a je po všem... Mám rád komplikované a propletené filmy a vyprávění z nahrávek trochu pomáhá, ale i tak je to zmatené a režie to neuhlídala... ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (9)

  • Zariadenie vo filme je hučiaca kovová krabica veľkosti človeka. Jeden záber ukazuje, ako Abe (David Sullivan) a Aaron (Shane Carruth) stoja za stromami a sledujú samých seba vchádzať do skladovacích priestorov U-Haul. Táto scéna bola natočená v Carroltone na predmestí Dallasu. V roku 2005 boli stromy odstránené kvôli stavbe predajne Hummer. (Madsbender)
  • Rozpočet pre celý film sa pohyboval okolo hranice 7 000 amerických dolárov. Väčšina peňazí bola použitá na filmový materiál. (Madsbender)
  • Film byl z velké části natáčen přímo v domě režiséra Snanea Carrutha. (Pitrsss)

Reklama

Reklama