Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cathy je dokonalou manželkou a matkou a žije dokonalým životom 50.rokov - má zdravé deti, úspešného manžela, spoločensky významné postavenie. Jedného dňa však prichytí Franka s cudzím chlapom a jej krehký svet sa zrazu začne rúcať. Je zmätená a zlomená a útechu nachádza vo vzťahu s černošským záhradníkom Raymondom, pričom veľmi dobre vie, že takýto krok jej ešte viac rozleptá život a môže ju spoločensky zlikvidovať. Napriek tomu, že Cathy a Frank sa usilujú, aby ich manželstvo fungovalo ďalej, jeho homosexualita a jej vzťah s Raymondom znamenajú začiatok bolestnej - aj keď možno otvorenejšej kapitoly ich života (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Problémy skvele zabezpečených rodín Ameriky vždy dojímajú. Perfektný veľký barák, rodina, záhrada aj so záhradníkom, v dome slúžka. Žena pracovať nemusí, stará sa o rodinu, ktorú živí tatino. Všetko zabezpečené na úrovni strednej triedy tých čias (dnes by sa jednalo o vysoký nadštandard). Takže ostávajú problémy vzťahové - ocinko má rád iných mužov, žene je z toho nanič a pochopí ju jedine záhradník. No ten je čierny. Z toho je iný veľký problém. Americké malomesto tých čias totiž neznáša integráciu rás. Tézovité až hrôza, kostýmy sú pekné, no príbeh je našitý práve na tie problémy, ktoré sa furt riešia: homosexualita, segragácia, integrácia, nenávisť malomesta a tak. Trefný komentár: dobytek. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Todd Haynes se asi rád vypořádává s nelehkými výzvami. Pět let před atypickým zachycením životních osudů Boba Dylana (I’m not There) si dal za úkol natočit „totální“ retro. Leč, mírná inovace obsahu nezachraňuje zšeřelost formy a film tak poslouží hlavně milovníkům starých amerických melodramat. Nadprůměrné herecké výkony si však může vychutnat každý. 70% Zajímavé komentáře: zputnik, Rex Mundi, Sarpele ()

Reklama

lennyd 

všetky recenzie používateľa

50 léta. Perfektní americká rodina. Až do chvíle, kdy otec rodiny v sobě shledává homosexuální sklony, a život Cathy (Julliane Moore) se začíná hroutit. Také její projevená náklonost k svému černošskému zahradníkovi nenechává okolí moc klidným... Překrásně natočený snímek (vše je úžasně barevné, podzimní listí, ulice) .. na druhé straně odpor místních proti každému, kdo nějak vystupuje ze stereotypu... Docela dost drsná realita ... Jen filmu něco chybělo, nějaký závěr nebo tak... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vysoko štylizovaná záležitosť, ktorá poteší najmä staršie ročníky, ktoré kedysi mali v obľube melodrámy z 50ych rokov minulého storočia. Far from heaven k ich témam pridáva otázku rasizmu a homosexuality, ktoré sa v tých časoch v týchto typoch filmu neriešili. Ja mám kinematografické 50te roky vo všeobecnosti rád (a Douglasa Sirka), takže som si tento retro výlet náležite užil. Možno by mohol tento film poslúžiť mladšej generácii ako odrazový mostík ku klasikám z polovice minulého storočia. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Příběh z červené knihovny natočený v kulisách červeného podzimního listí. Na chlapy zatížený manžel, rasově nezatížená nešťastná manželka a mladý černý svalnatý zahradník. A angažovaný film, který vypadá o padesát let starší. Film, který ale vůbec nebude bavit muže (ledaže by byl homosexuál nebo černoch:)). Trailer: http://www.csfd.cz/film/17684-daleko-do-nebe/videa/ ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (3)

  • Julianne Morre byla nominována na Oscara v kategorii hlavní herečka společně s Nicole Kidman, se kterou si zahrála ve filmu Hodiny (2002). Nicole Kidman cenu nakonec vyhrála. (R´Hell)
  • Julianne Moore bola počas natáčania filmu tehotná, čakala svoje druhé dieťa. (Fabrinka)

Reklama

Reklama