Reklama

Reklama

Hra na skrývačku

  • Česko Hra na schovávanou (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Robert De Niro hrá úlohu starostlivého otca a vdovca Davida Callawaya v napínavom thrilleri Hra na Schovávačku. Dakota Fanning stvárňuje jeho mladú dcéru Emily, ktorá skrýva neuveriteľné tajomstvo. Na začiatku príbehu náhle zomrie Callawayova manželka Alison (Amy Irvingová). Otec a dcéra sa presťahujú do severnej časti štátu New York, aby sa Emily zbavila spomienok na život s matkou v Manhattane. Osamelé dievča si vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho. Spočiatku považuje David Charlieho za príjemné rozptýlenie smutnej Emilinej dušičky, ale po sérii hrozných udalostí, ktoré začnú ich život sprevádzať, dospeje k záveru: Charlie možno skutočne existuje... Ak áno, Emily by sa s ním mala prestať kamarátiť. Len aby nebolo neskoro. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (318)

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Pomalé vyprávění, prostředí a mnoho nejasností mě po celou dobu nahánělo hrůzu a mnohokrát jsem zaznamenal husí kůži, ale pak přišla závěrečná pointa, která vše pohřbila. Popravdě jsem nečekal takové rozuzlení, které je překvapivé, ale zároveň směšné. Tak bohužel závěrečná část ztratila veškeré napětí a mě zůstal rozum stát, jak tvůrci ostudně zmršili závěr. Tak hodnotím pouze 3 hvězdičky... ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Začnem pozitívami. Robert De Niro síce nepodáva ako obvykle vynikajúci výkon, ale svojej postavy sa ujal vcelku obstojne, Dakota Fanning je jednoducho úžasná a opäť potvrdzuje svoj štatút najlepšej detskej herečky súčasnosti, ...noo, a pozitív žiaľ viac nie je. Scenár je zoskupením asi všetkých žánrových klišé, aké existujú, logika veľmi často škrípe a výsledná "pointa" je skôr na pobavenie ako na zamyslenie. Formálna stránka filmu tiež nie je bohvieaká, kamera je nezaujímavá a hudba je vyslovene zlá a nefunkčná. S tým súvisí aj moje najväčšie sklamanie, absencia akejkoľvek strašidelnej/mrazivej atmosféry. Ja sa pri (psycho)hororoch rád bojím, ale pri Hide and Seek akokoľvek som sa snažil, nešlo mi to. Väčšinou nefungujú ani ľakačky, takže jediné, čo mi zostávalo, bolo cynické pobavenie alebo nuda... 4/10 ()

Reklama

kinej 

všetky recenzie používateľa

Divím se, že tak hlopý scénář někdo v Hollywoodu postoupí dál. Ono to sice chvilkami napínavé je, ale je to hovadina, které kraluje dementí pointa. Dakotta Fanning hraje excelentně, ale De Niro si po Taxikářovi a Mysu Hrůzy bude muset na roli nezapomenutelného magora ještě počkat. Tady to nezvládl ani on, ani režisér a vlastně ani scénárista. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Jedno z nejkvalitnějších hereckých obsazení, které jsem u hororu viděl. Atmosféra byla po celou dobu dokonalá, až na závěr. Napětí nechybělo a pár scén, u kterých divák strachy i vyskočil. Horor je silně podhodnocený, tak jako většina hororů, což se divím přes obsazení Roberta De Nira. Závěr byl téměř bez chyby, akorát tempo bylo slabší. Na plný počet přesvědčený nejsem, ale mezi elitu se Hide and Seek dostane.. 8/10 = 80% ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

vidět jak se z neviné hry, stává smrt beroucí životy.. to viděsí... ale k tomu ještě vidět vyděšenou malou holčičku.. to pak tuhne krev v žilách... kdyby tenhle film měl jiné obazení, určitě by byl podprůměrný.. ale úžasný herecký výkon Dakoty z tohohle snímku dělá nadprůměrný.. svoji postavu stvárnila tak věrohodně, že jsem byla napjatá jak guma u spodků :) bála jsem se, co se ještě stane a co Charlii ještě vyvede.. a nemyslím si, že konec atmosféru zničil.. ať chce nebo ne.. ta dolní čelist Vám klesne, i kdyby jen i píď ;) ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (13)

  • Režisér snímku John Polson během natáčení poprvé vynechal účast na festivalu krátkých filmů Tropfest, který založil v roku 1993. (imro)
  • Film byl distribuován s celkem pěti odlišnými závěry. (L_O_U_S)
  • Jestli vám jméno Polson na režisérské stoličce nic neříká, nezoufejte. Až do jeho herecké účasti na Mission: Impossible II byl totiž „jen“ hercem. Všechno se změnilo v roce 2000, kdy získal ocenění Grand Golden Rail za svůj v pořadí jen druhý režisérský počin Siam Sunset. (imro)

Súvisiace novinky

Laura a její Gladiátor

Laura a její Gladiátor

23.05.2006

Kdysi byla známa širší divácké obci především jako dvorní herečka tvůrce bizarních filmových klenotů Davida Lynche (Hra na schovávanou s Robertem De Nirem v hlavní roli a hvězdou projektu je oscarový… (viac)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (viac)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené