Reklama

Reklama

Hory mají oči

(festivalový názov)
  • USA The Hills Have Eyes (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tuctová americká rodina s novorodeniatkom a dvoma psami si to hasí skrz vyprahnutú púšť do Kalifornie. Naskytnú sa problémy, minivan musí zaparkovať a naši hrdinovia sa ocitajú mimo civilizáciu, v zapadnutej plošine, pripomínajúcej mesačnú krajinu. Ide o priestor pre vzdušné cvičenia vojenských stíhačiek. A hlavne... brúsi si na nich zuby rodina domorodých kanibalov, žijúca v poblízkej jaskyni. Nízkorozpočtový horor, natočený za 230 tisíc amerických dolárov sa stal prekvapivým hitom. (POMO)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (134)

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

V tomto případě fakt platí, že remake předčil originál (já vím, stávají se i horší věci), protože tam kde jsou Ajovi Hory, co mají oči děsivé, brutální a hlavně prostě zábavné, jsou ty od páně Cravena takové... nijaké, bez šťávy, bez krve... Navíc ti degeni, co tam po těch horách běhají, tu vypadali jak nějací členové motorkářskýho gangu ( jen s o něco mastnějšíma vlasama... no i když :-), takže moc strachu taky nahnat nedokázali (no i když :-). Ale na Halloween jako když najdeš, o to spíš, když se na tebe z knihovny šklebí tebou vyřezaná tykev, che :-) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane poctivé remeslo hororového guru Wesa Cravena (v tom čase majúceho za sebou len podobne nízkorozpočtový šok POSLEDNÝ DOM NAĽAVO), zlovestná atmosféra a nepopierateľný fakt, že sa jedná o jeden z hixploitation pilierov (ďalej napr. STRAW DOGS, VYSLOBODENIE alebo TCHM). Oproti tomu nepresvedčiví herci, zastaralý vizuál (fakt sa mi na to až "zle" pozeralo), blbé rozhodnutie zbaviť monštrá tajomstva (= ukázať ich v slnečnom svetle), občasná nudná stagnácia a otázka, či má tento film v dobe dravého Ajaovho remaku z r. 2006 zmysel vidieť aj z nejakého iného dôvodu, ako len na doplnenia si základného hororového vzdelania. V rámci žánru zásadné dielo, ale ako TCHM, aj toto zostarlo. ()

Reklama

gumli 

všetky recenzie používateľa

Typický americký buranský horror.Film je zameraný na reálny tip hrôzy,nič nadprirodzené v ňom niet.Niekoľko morbídnych scén,rodinka kanibalov,púšť. Možno dnes tento film pripadá trocha zastaralé,ale v tej dobe to musela byť dosť pecka.Sám Craven povedal,že bol čiastočné inšpirovaný z legendy zo Škótska o kanibalovi Sawneyovi Beanovi a jeho klane,ktorý vyčíňal v 15.alebo 16.storočí v Škótsku skoro 25 rokov.Dosť brutálny film.Film mal rozpočet 230 000 dolárov.Celkovo je tento film taký slušný priemer. ()

oli.G 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca atmosféra v úvode, mrazivá scéna, kde starec vysvetľuje, ako to celé začalo, ešte mrazivejšie spálenie jedného hrdinu a sťiesňujúco surové prepadnutie karavanu. That's all, folks. Zvyšok pripomína druhý TEXASKÝ MASAKER. Retardovaní záporáci a ich podivná indiánska osada, boj o ľudské dieťa a mladá Pocahontas, ktorá nechce byť kanibalkou - s týmto na nás nechoďte. Hlavne nie po tak brilantnom rozjazde. :( ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Cravenův nenápaditý odvar z Texas Chainsaw Massacre. Nic drsného ani zajímavého se nekoná, atmosféra řekněme trochu ze začátku na staré opuštěné pumpě uprostřed rozpálené pustiny, než se protivník odkope, zato nudné postavy a kecy, byť s fajn sedmdesátkovou patinou. Dneska už pro mě nekoukatelné. Cravenův první pořádný film byla až NOES. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (27)

  • Dvaja nemeckí ovčiaci, ktorí sa objavujú vo filme, sa v skutočnosti volali Striker a Flora. (Jello Biafra)
  • Film se měl původně jmenovat Blood Relations. (Chatterer)
  • Při castingu na roli Ruby pořádal Wes Craven mezi ucházejícími se herečkami běžecký závod. Janus Blythe závod vyhrála. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (viac)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (viac)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (viac)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (viac)

Reklama

Reklama