Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy zatracené špatně vsadil ve fotbale a přišel o všechny peníze. Aby splatil dluhy, zaplete se s obchodem s drogami, ale je chycen a uvězněn na 5 let. Celou dobu však rodiče udržuje v omylu, že je štastně ženatý a ná skvělou práci. Po propuštění z vězení proto udělá první věc, která ho napadne: nejprve v dobré víře unese dívku, aby před despotickým rodiči hrála jeho ženu a pak si půjde vyřídit účty s chlápkem, který ho poslal za katr. Všechno však dostane jiné obrátky, když se do něj jeho obět zamiluje. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (138)

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

Je to tak trochu veřejný přiznání své úchylnosti, ale je fér napsat, že jsem již po několikátý v životě a tentokrát obzvlášť cítil určitou míru souznění v Vincentem Gallem. Je téměř nepochybné, že jde o skvělého a invenčního filmaře a přirovnání k Jarmushovi není úplně mimo mísu. Osudová sázka může zprvu vypadat jako samoúčelná a nudná macho masturbace, ale při troše trpělivosti se prokoukáte k velmi křehké a citlivé zpovědi osamoceného dospívajícího muže. Oba dva (Vinc i Christí) hrají bezvadně, ve filmu se nikam nespěchá a spousta slov je nahrazena pohledy a doteky. Až se nebudete příště moci vychcat, zkuste zahodit přetvářku a dejte šanci životu. Postava otce a závěrečná scéna v klubu velmi skvělé. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Většinou ti největší umělci jsou zároveň i ti největší magoři - a na Galla to vážně sedí. Silná umělecká forma snímku je dokonalá, Gallo je i jako herec vynikající - i když kdo ví, jestli opravdu hraje :), ale je trošku nepříjemné snímek pozorovat - protože Gallova postava Billy Brown je natolik nevyrovnaný, že netušíte, jak se každou chvíli ke komu zachová. ()

Reklama

unagi 

všetky recenzie používateľa

Jedna s najlepších kamerových záberov....kamera nehľadá zábery, ale dej sa prispôsobuje kamere. Veľmi zaujímavý nápad! Film je vtipno dramaticko nesený tak som nevedel či sa mám smaiť, alebo kukať s otvoreními ústami. Taktiež perfektný štýl. Trošku nereálne a tu mi to chýbalo, preto len 4 hviezdy! Konečný názor na film je pozitívne výborný, však záver je dokonalý. ()

vincent 

všetky recenzie používateľa

Čím to je, že filmy, ktoré sa zvyknú nazývať nezávislými na mňa pôsobia ľudsky? Gallo u mňa zabodoval na 100%. Tento film som náhodou našiel na jednej slovenskej komerčnej stanici o jednej po polnoci. Už na prvý pohľad sa mi zdalo, že to môže byť zaujímavé, ale bolo toho oveľa viac. Gallo je sám o sebe zaujímavý týpek, ktorého výkony by som možno tak trochu mohol prirovnať k herectvu Toma Waitsa. Výborné bolo aj to, že sa mu podarilo zohnať do castingu aj ostatných výborných hercov. Zahrať priemerných, navonok ničím zaujímavých ľudí je omnoho ťažšie ako dopredu vyprofilované klasické filmové charaktery. Samotný príbeh na mňa pôsobí veľmi ľudsky. Balancuje na hranici komédie a drámy, avšak je plný aj psychológie vyjadrovanej bez slov. Postavy sa pohybujú vo svete, kde len predstierajú, že všetko je ako má byť. Či je to už klamanie o väzení, hranie sa rodičov na rodičov (vynikajúca Anjelica Huston) alebo lož o priateľke. Postavy sú osamotené i keď nežijú samy. Nie sú schopné vzájomnej komunikácie i keď sa medzi sebou rozprávajú. Ulice sú prázdne, slnko nesvieti a zlepšenie je v nedohľadne. Prvotný vplyv na zmenu správania a postojov hlavnej postavy nemajú priatelia ani rodina, ale reklamný bilboard. Do poslednej chvíle čakáme, ako sa samotný príbeh skončí i keď spôsob rozpávania je okrem flashbackov a záverečného "flashbacku" vlastne priamočiary. Zaujímavý sa mi zdal tiež spôsob snímania kamerou (hlavne "rozhovor" za stolom s rodičmi), ktorá sa pohybovala okolo diania v akýchsi 90 stupňových obratoch alebo vďaka jej statickosti sa stávalo to, že postava vystúpila zo záberu, či bola doň vsadená zvláštnym spôsobom (telefonické rozhovory Gallovej postavy s "Hňupom"). Dobrý bol aj výber hudby, exteriéry a interiéry alebo aj také maličkosti ako Gallova chôdza, či jeho červené topánky :). Filmu nozaj nie je čo vytknúť a patrí do skupiny filmov, ktoré vás prekvapia v čase, keď máte pocit, že už vás len málo čo môže nadchnúť. Neviem, či by som film zaradil medzi najlepšie, ktoré som kedy videl, určite však patrí medzi najzaujímavejšie. ()

lskala 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mě naprosto dostal!!! Vincent Gallo předvádí neskutečnou hereckou jízdu. Ostatní se jen vezou s ním. Hlášky typu - "... obejmi mne, nesahej na mne!!! " "... nekoukej na mne, když čůrám... ", výborná režie a výše zmiňovaný výkon hlavního protagonisty, dávají dohromady jasný výsledek - 95% - 5***** ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (8)

  • Auto, kterým jezdí Layla (Christina Ricci), je Toyota Corolla AE86, jinak také nazývaná Toyota Sprinter Trueno ve verzi Coupé. (lskala)
  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)

Reklama

Reklama