Reklama

Reklama

Rambo II

  • Československo Rambo II (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Tri roky po nešťastných udalostiach v americkom provinčnom mestečku Hope sedí traumatizovaný vojnový veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) vo federálnom väzení bez akýchkoľvek vyhliadok na „krajšie zajtrajšky“... Našťastie má však jeho bývalý veliteľ, plukovník Samuel Trautman (Richard Crenna), mäkké srdce – a dôležitú úlohu: Rambo má v jeho mene a na jeho zodpovednosť odletieť do Vietnamu a pokúsiť sa nájsť nezvestných amerických vojakov! Ibaže... Ono sa to ľahko povie, ale ťažko vykoná! Zakrátko po príchode do Vietnamu totiž Rambo síce nájde trestanecký tábor, v ktorom sú hrdinskí dôstojníci väzení... No problémy na seba nenechajú dlho čakať: keďže sa totiž vojna oficiálne skončila, americkí politici odmietajú o jeho misii čokoľvek vedieť, nieto sa v nej nebodaj ešte aj angažovať, a tak Ramba nechajú v štichu! Preto asi veľmi neprekvapí, že cestu späť domov si drsný veterán bude musieť prestrieľať úplne sám! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (692)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Toto sú 80s! Toto je reaganovská akcia! Toto je alma mater akčného filmu! Len on, John Rambo, versus celý Vietnam! Už len námet s návratom do Vietnamu a oslobodzovaním ešte stále zajatých vojnových zajatcov a zároveň liečenie starých krívd amerického národa je tak postavený na hlavu, že nemožno očakávať serióznu výpoveď o vojne ako bol prvý film, ale je lepšie sa pripraviť na non-stop akciu, ktorá vstúpila do dejín ako jeden z pilierov akčného filmu. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Toto pokračovanie je jasným príkladom odpútania sa od kvalít prvého dielu a pokračuje už len v čisto akčnom vystúpení. Ale v dvojke to ešte tak neškrie a neškrípe. Je síce jasné, čo si chceli tvorcovia dokázať, no aj tak si to vždy rád pozriem a uspokojím svoje sklony k akcii osemdesiatych rokov! 80%. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Mno, Rambo dvojka sa mi lúbila viac, ako jednotka, ale furt to je na jedno kopyto. A tak isto, ako v prvej časti, tak ani tu som sa nedočkal, kedy sa plukovník Trautman, stvoriteľ Ramba - mašiny na zabíjanie, konečne vytasí s nejakými ťahmi, no a opäť nič. Ved' ten chlap je tam úplne nahovno! Uvidíme, ako sa veci vyvinú v trojke, ale kedy sa do nej pustím, to vie len pánboh... ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Dvojku mám strašně rád, protože právě v ní je (můj subjektivní názor) John Rambo úplně největší drsňák. Dostane tady pořádně přes p**u, což se v ostatních dílech už moc neděje, navíc mu zabijou blízkou osobu, což bych paradoxně normálně bral jako úplně nejlacinější trapas, ale tady to prostě z nějakého neohalitelného důvodu funguje fajnově, plus se to celé odehrává v džungli s rákosníkama, což filmu zvyšuje body count. Tohle je už čistě akční superdrive, kterej uplně chápu, že ve srovnání s jedničkou nemusí každýho potěšit, ale mě celkem překvapivě naplnil skvěle. 90% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Ani nechcem pocitat, kolkokrat som tento film spolu s KOMANDOM (1985) videl na VHS-ke zaciatkom 90-tych rokov :-) Vtedy sa mi to ako malemu chalanovi velmi pacilo, povedal by som viac, nez jednotka, avsak dnes som sa na tieto 2 casti dival inymi ocami a stale mam tie filmy rad. Ani som netusil, ze scenar k tejto casti pisal Stallone spolu s Jamesom Cameronom. V kazdom pripade v porovnani s jednotkou sa tu akcia pritvrdila a to je to, co mam najradsej a hlavne ta nezabudnutelna drsna Goldsmithova hudba, ktora sa do tohto filmu perfektne hodila, este teraz mi duni v usiach :-)... 14.08.2009 ____________ Sylvester Stallone - (John J. Rambo) +++ Richard Crenna - (Plukovník Samuel Trautman) +++ Charles Napier - (Marshall Murdock) +++ Steven Berkoff - (Plukovník Podovsky) +++ Martin Kove - (Ericson) +++ Julia Nickson-Soul - (Co Bao) +++ Produkcia: Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Scenar: James Cameron, Sylvester Stallone +++ ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (75)

  • Spoluautor scénáře James Cameron se nechal slyšet, že napsal první verzi scénáře, který pak Sylvester Stallone (Rambo) přepsal. Po premiéře filmu byl jeho „politický obsah“ považován za sporný. Cameron to komentoval tím, že on napsal „akci“ a Stallone přidal „politiku“. (HellFire)
  • Sylvester Stallone (Rambo) se na film připravoval opravdu důkladně. Kromě bojového výcviku, během kterého se např. učil zacházet s noži a zbraněmi, strávil před natáčením také osm měsíců v posilovně. Každý den trénoval čtyři hodiny. (ClintEastwood)
  • Když jeden z osvobozených rukojmí pálí z Rambova (Sylvester Stallone) vrtulníku na ruský stroj, zasáhne jej tak, že mu ustřelí raketomet, který dopadne na strom u domu. V následující scéně je ale raketomet zpět na vrtulníku. (rakovnik)

Reklama

Reklama