Reklama

Reklama

Rambo II

  • Československo Rambo II (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Tri roky po nešťastných udalostiach v americkom provinčnom mestečku Hope sedí traumatizovaný vojnový veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) vo federálnom väzení bez akýchkoľvek vyhliadok na „krajšie zajtrajšky“... Našťastie má však jeho bývalý veliteľ, plukovník Samuel Trautman (Richard Crenna), mäkké srdce – a dôležitú úlohu: Rambo má v jeho mene a na jeho zodpovednosť odletieť do Vietnamu a pokúsiť sa nájsť nezvestných amerických vojakov! Ibaže... Ono sa to ľahko povie, ale ťažko vykoná! Zakrátko po príchode do Vietnamu totiž Rambo síce nájde trestanecký tábor, v ktorom sú hrdinskí dôstojníci väzení... No problémy na seba nenechajú dlho čakať: keďže sa totiž vojna oficiálne skončila, americkí politici odmietajú o jeho misii čokoľvek vedieť, nieto sa v nej nebodaj ešte aj angažovať, a tak Ramba nechajú v štichu! Preto asi veľmi neprekvapí, že cestu späť domov si drsný veterán bude musieť prestrieľať úplne sám! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (692)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

John Rambo se (na naléhání svého bývalého velitele) vrací zpět do "vietnamského pekla", aby zachránil zajaté americké vojáky. Operace se však zvrtne a Rambo zůstává na nepřátelském území pouze se svými třemi přáteli - samopalem, lukem a loveckým nožem, ke kterým se časem přidává ještě jeden "fešný vesničan"... Ukázkové akční sekvence, všedypřítomná nadsázka a cool hlášky dodávají filmu neuvěřitelné grády a dělají z "Ramba II." druhý nejlepší díl série (sorry, chybí mi sofistikovanost jedničky).:-) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Toto pokračovanie je jasným príkladom odpútania sa od kvalít prvého dielu a pokračuje už len v čisto akčnom vystúpení. Ale v dvojke to ešte tak neškrie a neškrípe. Je síce jasné, čo si chceli tvorcovia dokázať, no aj tak si to vždy rád pozriem a uspokojím svoje sklony k akcii osemdesiatych rokov! 80%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Konečně je Rambo takový, jak jsem čekal. První díl byl na tak slavný akční film moc málo akční, ale tady jsem si to vynahradil. Plno výbuchů, mrtvých vietnamců a zpomalených záběrů na běžícího Ramba. Tak to má být... Silvestr sice na Arnolda nemá, ale i tak vznikl obstojný film, který konečně ukazuje toho nesmrtelného a pro mě pravého Ramba. A je mi jedno, že jednička je "lépe natočená". Dvojka mě bavila. To se počítá. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Všeho, tedy akce, mrtvol, kamenných Rambových ksichtů a krve, je mnohem víc než v jedničce, bohužel o poznání míň je kvalitního filmového řemesla. Producenti si jedničkou otestovali reakce publika a zjistili, že značná část návštěvníků kin spadá do kategorie kluků puberťáků, kterým tohle podání zkrátka stačí. Snímek měl navíc v polovině 80. let silně propagandistický rozměr, který už dnes může vyvolávat už jen shovívaný úsměv. Celkový dojem: 20 %. ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

inak hodnotit nemozem....no neda sa...Rambo II je bol a stale je symbol mojho pohladu na komunizmus.Ked som to pozeral niekedy koncom 80tych rokov ako 8 rocny fagan, nakreslil som si svoje zakladne principy pohladu na rozne izmy...tie sa casom zmenili,no gro ostalo...PS.Usama by mal Slymu dakovat, ze mu zachranil prdel;=) ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (75)

  • Při plavbě Ramba (Sylvester Stallone) do oblasti nasazení mu velitel lodi ukazuje RPG (ruční protitankový granátomet) jako prostředek proti hlídkám na lodích. Na hlavici je ovšem čitelně vidět nápis, že se jedná pouze o tzv. vložnou hlaveň pro výcvik na náboje ráže 7.62 mm. (Pyron)
  • Spoluautor scénáře James Cameron se nechal slyšet, že napsal první verzi scénáře, který pak Sylvester Stallone (Rambo) přepsal. Po premiéře filmu byl jeho „politický obsah“ považován za sporný. Cameron to komentoval tím, že on napsal „akci“ a Stallone přidal „politiku“. (HellFire)

Reklama

Reklama