Reklama

Reklama

Rambo II

  • Československo Rambo II (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Tri roky po nešťastných udalostiach v americkom provinčnom mestečku Hope sedí traumatizovaný vojnový veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) vo federálnom väzení bez akýchkoľvek vyhliadok na „krajšie zajtrajšky“... Našťastie má však jeho bývalý veliteľ, plukovník Samuel Trautman (Richard Crenna), mäkké srdce – a dôležitú úlohu: Rambo má v jeho mene a na jeho zodpovednosť odletieť do Vietnamu a pokúsiť sa nájsť nezvestných amerických vojakov! Ibaže... Ono sa to ľahko povie, ale ťažko vykoná! Zakrátko po príchode do Vietnamu totiž Rambo síce nájde trestanecký tábor, v ktorom sú hrdinskí dôstojníci väzení... No problémy na seba nenechajú dlho čakať: keďže sa totiž vojna oficiálne skončila, americkí politici odmietajú o jeho misii čokoľvek vedieť, nieto sa v nej nebodaj ešte aj angažovať, a tak Ramba nechajú v štichu! Preto asi veľmi neprekvapí, že cestu späť domov si drsný veterán bude musieť prestrieľať úplne sám! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (692)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rambo v plnej sile proti v tej dobe najväčšiemu súperovi Ameriky, keď ešte ako tak doznievala v reály studená vojna a samozrejmí strach z nej, aj keď je dej odohrávajúca sa na území Vietnamu, takže nesmú tam chýbať aspoň na určitom priestore Rusáci ale netreba sa zamýšľať nad dejom a treba si užiť túto krvavú jatku aká sa nám v dnešnej dobe asi len ťažko dostane. Stallone svojou vnútornou charizmou drží tohto hrdinu stále na úrovni. Prekvapením je spolupráca Jamesa Camerona na tomto scenári, aj keď v konečnom dôsledku bola komerčne úspešná. presnejšie hodnotenie 70% ║Rozpočet$44milionovTržby USA $150,415,432Tržby Celosvetovo $300,400,432 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V jednotke sa John Rambo pekne rozbehol. Najskôr poškárlil armádu pri krátkej prechádzke lesom a potom vystrielal polku "zlej" dediny. Či už ste vojnový veterán, alebo obyčajný pošuk, za niečo také vás niekto musí potrestať. Rambo preto sedí vo väzení. Jedného krásneho dňa za ním ale príde americká armáda sa skromnou prosbičkou. Vo Vietname zrejme ostali ešte nejakí preživší zajatci a je potrebné dostať ich čo najrýchlejšie do bezpečia - kým nie je neskoro. K niečomu takému je samozrejme potrebné niekto, kto sa vyzná v tunajšom teréne a rozumie vietnamským vojakom. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Toto pokračovanie je jasným príkladom odpútania sa od kvalít prvého dielu a pokračuje už len v čisto akčnom vystúpení. Ale v dvojke to ešte tak neškrie a neškrípe. Je síce jasné, čo si chceli tvorcovia dokázať, no aj tak si to vždy rád pozriem a uspokojím svoje sklony k akcii osemdesiatych rokov! 80%. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Rambo je ryzí bojující mašina, která chce jenom vyhrát válku, kterou jiní prohráli. A pokud vyhrát znamená zemřít, tak zemře...... Oproti originálu je pokračovanie už len prázdna akčná jazda s veľmi hlúpym dejom a dialógy sú tiež na facku. Aj napriek tej hlúposti je to ale neskutočne dobre natočená akčná jazda s parádnou hudbou. Od scény ako nasadne Rambo do helikoptéry je to priam luxusný masaker a súboj dvoch helikoptér je čerešnička na torte. Ak beriem len čisto akciu, tak je jednou z najlepšie natočených vôbec (akčné scény písal Cameron a na to ostatné sa podujal Stallone)..... Čemu vy říkáte peklo, je pro něj domov. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Rambo už nemá tak silný príbeh, ale stále je to Rambo, ktorý dokáže utiahnuť akčný film. Film ma tempo ako sviňa, Goldsmithová hudba perfektne graduje, akcia strieda akciu a nápady neostali len na papieri. Tento diel je už len bum a bác, ale presne to sa mi na tom ľúbi. No zaujímalo by ma, ako vyzeral Cameronov scénár pred tým, čo ho Stallone prepísal. Podla slov Jima Camerona, Sly prepísal skoro všetko. Obľúbené soundtracky: Main Title, Pilot Over, Home Flight. 80% - 4* ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (75)

  • Sylvester Stallone (Rambo) se na film připravoval opravdu důkladně. Kromě bojového výcviku, během kterého se např. učil zacházet s noži a zbraněmi, strávil před natáčením také osm měsíců v posilovně. Každý den trénoval čtyři hodiny. (ClintEastwood)
  • Když Rambo (Sylvester Stallone) střílí z poškozeného vrtulníku na druhý ruský vrtulník, má v ruce RPG 18, ale při samotném výstřelu je záběr na spoušťové ústrojí RPG 7, ze kterého Rambo střílel dříve z lodi. (JohnSmith)
  • Vietnamský říční člun, který zaútočí na loď převážející Ramba (Sylvester Stallone) po útoku na tábor, představoval americký PBR (Patrol Boat, River), který byl za vietnamské války hojně využíván k říčním patrolám, především v deltě řeky Mekong. (bejkovec)

Reklama

Reklama