Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Trailer

Před několika lety se v budově bývalého sirotčince stala tragická nehoda. Při hře s kamarády vypadla z okna malá dívka. Ačkoliv... jen pár osob ví, jak nevinná ta hra skutečně byla. O šest let později se maturanti chystají na svůj velký školní ples. A právě v den výročí nehody se někteří z tehdejších účastníků stávají oběťmi výhrůžných telefonátů, které svědčí o tom, že nic není zapomenuto. Nic není odpuštěno. Začíná hra o život. Ty, kteří nesli vinu, čeká trest nejvyšší. Kdo to přijal roli mstitele? Kdo si hraje na vraha? (Levné knihy)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

Zayl 

všetky recenzie používateľa

Jsou filmy, o které se mnozí ani neotřou a hodnocení mají nanejvýš 50%. Prom Night jedním z takových je. Hledáte strach, krev, zábavu? Jedno vám slíbit mohu, strach se dostaví. Ne snad, jak hrůznou atmosférou tento slasher disponuje, ale stačí několik málo minut na to, aby jste se zhrozili, cože vám to zabralo místo na disku. Dobře, přeháněl bych... První půl hodina, kdy si děti hrají na vrahy je povedená, ale minimálně platí, že druhá polovina patří na smetiště. Snad jen vstup vraha na scénu pomocí telefonátu viz. Black Christmas, má nějakou úroveň. Nicméně váš respekt si nezíská. Běhá v kukle se sekerou, a má co dělat sám se sebou, natož pak s oběťmi. Rovněž mordy nestojí za nic, pokud ovšem nejste fandové kečupu a jiných potravinářských barviv. Do toho všeho si přidejte příšernou disco hudbu a máte výsledek. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek „Hra na vraha“ má docela dobrou gradaci, ale musím uznat, že se nejedná o nic, co by bylo vyloženě skvělé. Je to takový standard, ale díky tomu, že je zde Jamie Lee Curtis, díky tou, že to má tu správnou osmdesátkovou atmosféru, se mi film prostě líbil a docela jsem si ho užil, i když dějově ani vizuálně není schopen přinést něco, co by ho opravdu vyčleňovalo nad ostatní. Přesto jsem se nenudil. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Pro někoho možná trochu rozvleklá vyvražďovačka, kde se prý hodinu nic neděje. Z mého pohledu je však Prom Night poměrně výjimečným zástupcem žánru, který se dá směle doporučit nejen hororovým divákům. Krvavé fajnšmekry příliš neuspokojuje, ovšem ona zdánlivě plytká hodina díky obstojně napsanému scénáři uběhne bez větší újmy na divácké pozornosti, navíc rozhodně není prostá napětí. Tajemný vrah, ač prozatím neútočí, dává svou přítomnost jasně najevo. Nefalšovaný slasher přichází až v poslední půlhodině a i když není zrovna krvavým představením, s žánrovými bratříčky si v mnohém nezadá. Nečekáte-li tupou smršť ( ne že bych ji nemiloval), nemůže vás maskovaný fantóm Hamiltonovy střední školy zklamat. Já byl čtyřhvězdičkově spokojen. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

V PROM NIGHT sa dobrú trištvrtinu filmu nič nedeje, rozumej nikto nezomrie, teda okrem začiatku čo bola aj tak len nešťastná náhoda. Keď príde k vyvražďovaniu, nie je nič vidieť pretože sa to odohráva v totálnej tme a je to maximálne nenapínavé. Odhalenie vraha je popritom logické čo bolo jediné dobré na tomto filme spolu s Jamie v spodnom prádle. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ očakávate drsný slasher, tak si musíte počkať celú hodinu, kým príde k akcii, respektíve k onej "prom night". No a ani potom to nie je žiadna prehliadka explicitných vrážd. Toto je skrátka iný typ slasheru, viac sa sústredí na atmosféru, pričom zápletka je v rámci žánru absolútne klasická, čo bolo u mňa plus. Keď už sme pri tej záverečnej polhodinke, tak tam by sa zišiel podtitul Saturday prom night fever, všetci totiž trsajú ako Travolta. Ale nebojte, príde aj na odseknuté hlavy a najmä je tu Jamie. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (15)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Švédsku a na Islande. (Paldiny)
  • Podľa skladateľa Paula Zazu mala byť scéna z plesu sprevádzaná súdobými aktuálnymi disco hitmi. Keď však producenti nedostali súhlas k použitiu hudby, skladateľ musel za jeden a pol týždňa vyprodukovať niekoľko podobných skladieb, pričom si mal dávať pozor, aby neboli natoľko podobné, že by ich niekto kvôli tomu zažaloval. (beso74)
  • Natáčanie filmu prebiehalo 24 dní (od 7.8. do 13.9 1979) v Toronte (Kanada). Don Mills Collegiate Institute slúžil na natáčanie scén zo školy a Langstaff Jail Farm (v Richmond Hill) poslúžila ako budova schátranej školy z úvodu filmu. (beso74)

Reklama

Reklama