Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videá (1)

Trailer

Recenzie (280)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či je tento film nadväzujúci na predchádzajúce diely Police Story, pretože v Jackieho predhollywoodskej tvorbe mám značné medzery. Škoda, že práve týmto filmom neuskutočnil už toľko avizovaný koniec svojej kariéry, veľmi úspešnej, pretože by to bola dokonalá bodka! Hlavne spracovanie a celkový dojem s Jackieho a scenára ozaj podarený. Jackie hral, Jackie, kopal, dokonalá kombinácia. 85%. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Jáááj príjemne som si zaspomínal. Tento film naozaj veľmi pripomína Jackieho azijskú tvorbu z rokov 90-tych. Atmosféra tu je. Sice už chalan nemá tridsať rokov, ale mrštnosť mu veru nechýba. Akcia je fajn (hlavne scéna v továrni), len je to celé dosť rozvláčané silne patetickou romantickou linkou. Ja sa teda radšej u Jackieho filmov zasmejem, než zaplačem. Zvlašť keď to je vyslovene účelové tlačenie na city. Sem sa mi to absolútne nehodilo a tým sa celkové hodnotenie zráža do ešte stále napriemerných štvorhviezdičkových vôd. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jackie Chan už nepredvádza hyper-akrobacie ako za mlada, no ich absenciu čoby rozumný producent kompenzuje perfektnými akčnými scénami s parádnym využitím hongkongských mrakodrapov a vôbec interiérových i exteriérových lokalít. Ony hongkongské mrakodrapy sú vlastne fetišom tohto mesta a jeho obyvateľov (a v prípade krásnej Bank of China aj mojim osobným fetišom). Plus hi-tech feeling, ohrozenie starej gardy novou generáciou, odchovanou na PC hrách. Police Story nového tisícročia, ktorá sérii nerobí ostudu. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrá akčná dráma s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vysokopostavenom policajtovi, ktorý pri nevydarenom zásahu proti skupine mimoriadne nebezpečných zločincov príde o všetkých mužov a tak sa psychicky zrúti a prepadne alkoholu. Lenže po roku sa vďaka ľuďom, ktorým na ňom záleží z toho dostane a urobí všetko preto, aby dostal tých, ktorí majú jeho tím na svedomí. So spracovaním som nadmieru spokojný, už od začiatku vidno, že toto bude v rámci Chanovej tvorby pomerne nezvyčajný film, čo ale rozhodne nie je problém, skôr naopak. Po dynamickej úvodnej polhodine plnej akcie, napätia a emócií síce tempo filmu trochu upadne, čo ale vôbec neprekáža, keďže je tu skvelo podaná hlavná postava, ktorá padla z vrcholu prakticky až na dno a navyše sa to už čoskoro pomaly začína zase rozbiehať, film získa slušnú kriminálnu líniu, zaujme postava tajomného mladíka, chválim aj pomerne originálnych záporákov a tak sa je stále na čo pozerať a záverečná dvadsaťminútovka, je opäť správne dynamická. Jedine môžem čiastočne vytknúť, že pár prvkov pôsobí predsa len trochu nedôveryhodne, ako napríklad skupina mladíkov s dokonalým plánom alebo rýchle nachádzanie dôležitých stôp, no to už je to najmenej, hlavne, že v rámci žánru je to skutočne vysoká kvalita. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Je výborne natočená, slušne rozmanitá a aj pomerne nápaditá, síce súboje už na Chanove pomery možno nie sú až tak prepracované, ale stále je to na pomery žánru vysoká úroveň a Jackie Chan je viditeľne vo výbornej forme. No poteší aj niekoľko kvalitných naháňačiek, prestreliek a kaskadérskych kúskov. Najviac sa mi páči úvodná akcia s postupným odstraňovaním policajtov, obzvlášť záverečný boj o ich životy, ale výborný je aj súboj v hračkárstve alebo scéna s autobusom. Keďže tento film je vážnejší, humor tu už nie je takmer žiadny, prakticky len jedna skutočná scéna, útek z policajnej stanice a tá je výborná. Herecké obsadenie je skvelé, Jackie Chan tu poteší nielen v akcii, ale aj herecky, k tomu mnoho výborných vedľajších postáv ako Nicholas Tse, veľmi príjemná Charlie Yeung, Yu Rong-Guang alebo aj Charlene Choi a nesklamú ani záporáci, medzi ktorými zase vyniká Daniel Wu a Andy On. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Benny Chan tento žáner zvláda bez najmenších problémov, sadla mi vizuálna stránka a aj atmosféra, tu nemám čo vytknúť. Po dlhej sérii amerických tuctových zbytočností natočil Jackie Chan nielen zase plnohodnotný akčný film, ako sa patrí, ale rovno aj jeden zo svojich najlepších filmov. Som skutočne veľmi spokojný. 80% ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Pátý příspěvek do série policejních příběhů vykročil zcela jiným směrem než tomu bylo dřív. Místo do této doby nezbytného humoru sází na vážnější tón a máme tu de facto moderní akční film s Jackiem, jak ho ještě neznáme. Asijské filmy bývají velmi často protkány menší či větší měrou nefalšovaným patosem. Ve snímcích tohoto hongkongského akrobata však nikdy příliš nešlo o snahu diváka uzemnit útokem na city, ale jen o lehkou a neškodnou zábavu. New Police Story však na vás vychrstne kýbly kapku přepálených emocí a pokud nejste na tenhle způsob filmu zvyklí, může vám připadat minimálně poněkud nešťastným. Mně jako již přece jen zkušenějšímu konzumentovi východní kinematografie přišlo vše ve snesitelných mezích. Kecám, já si v téhle prvoplánové lacinosti vlastně doslova rochním. Pravda, z Jackieho asi charakterní herec nikdy nebude, ale Wing taky nebyl kralevic dánský a v tomhle žánru přece stačí stravitelný standard. A ten v pohodě dal. Co do akce je pak nový policejní příběh naprosto skvělé řemeslně zvládnutý a patří k solidnímu žánrovému nadprůměru. Čtyřka, kterou však zřejmě ještě přehodnotím. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (9)

  • Píseň "September Strom", která ve filmu zazní, nazpíval Jackie Chan. (TomikZlesa)
  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou společností Lions Gate v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Ačkoliv má film v názvu "Police Story", nemá s předhozími filmy nic společného. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama