Reklama

Reklama

Obsahy(1)

San Francisco. Úspěšný psychiatr Isaac Barr se seznámí s přitažlivou ženou Heather Evansovou, jejíž mladší sestru Dianu léčí z depresí. Brzy podlehne jejímu kouzlu a naváže s ní intimní vztah, který ještě zesílí, když pozná jejího násilnického muže Jimmyho. Heather slibuje, že z manželského svazku nejde cestu ven. Jednoho večera Jimmyho zabije. Isaac uvěří její teorii o dočasném pominutí smyslů z alkoholu a pro nadcházející soudní proces jí zajistí svého přítele jako obhájce, i důvěryhodné svědky. Heather je osvobozena a umístěna na dočasné pozorování, do psychiatrického ústavu. Zlomyslná náhoda přivádí Isaaca k poznání, že byl od začátku jenom kolečkem v promyšleném plánu na získání milionové pojistky. Zjišťuje, že jeho otisky jsou na vražedném nástroji. Zhrzen ve své lásce začíná proti Heather bojovat jejími zbraněmi. Když však mladá žena unikne z léčebny, jde mu opravdu o život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Kim Basinger o filme povedala: "Pre tento film som bola vo svojom vlastnom svete. Nikdy som ho nevidela." (Arsenal83)
  • Toto bol druhý film za približne päť rokov, kde herečka Kim Basinger stvárnila postavu, ktorá po požití alkoholu prešla dramatickou zmenou osobnosti. Prvým filmom bola komédia Schôdzka naslepo (1987). (Arsenal83)
  • Vyvrcholenie filmu sa pôvodne odohralo na Golden Gate Bridge, ale sekvencia bola prepísaná kvôli rozpočtovým obmedzeniam. Vyvrcholenie sa namiesto toho odohralo na majáku Pigeon Point v Pescadero (Kalifornia). (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol zasadený do New Yorku, ale bol zmenený kvôli prebiehajúcemu štrajku odborov. San Francisco bolo vybrané kvôli jeho „charakteru“ a ikonickým lokalitám. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a San Franciscu. Obdobie natáčania trvalo od 23. apríla do 17. júla 1991. (Arsenal83)

Reklama

Reklama