Reklama

Reklama

Baltimore, 1902. Otec odvedie svojho sedemročného syna Georgea Hermana Rutha do ústavu St. Mary's, ktorý je sirotincom, polepšovňou a zároveň aj školou pre chlapcov. Rodičia nezvládli jeho výchovu, a tak sa rozhodli zbaviť sa syna týmto spôsobom. V škole Rutha vychovávajú katolícki misionári a ostatné deti si ho doberajú pre jeho tučnotu. Brat Mathias Boutlier (James Cromwell), ktorý vedie telesnú výchovu, ho prvýkrát zoznámi s bejzbalom. Počas tréningu odpaľovania Ruth odrazí niekoľko nadhodov od Mathiasa takou úžasnou silou, že všetkých ohromí. O dvanásť rokov neskôr, v roku 1914, je devätnásťročný George Herman Ruth členom bejzbalového tímu St. Mary. Naďalej vyniká ako silný odpaľovač a jeho úžasné schopnosti si všimne Jack Dunn (J.C. Quinn), majiteľ klubu Baltimore Orioles. Keďže Ruth je neplnoletý, Dunn sa rozhodne chlapca adoptovať a postarať sa o jeho profesionálnu zmluvu. V polovici bejzbalovej sezóny 1914 je Rutha predajú do klubu Boston Red Sox. Ako člen Red Sox si Ruth začína získavať širokú pozornosť pre svoje homeruny a stáva sa v Bostone veľmi populárnym. Dostáva prezývku Babe... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (42)

cmenda 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film zbožnuju je totiž o nejznámějším a do jisté doby nejlepším basedbalistovi své doby .Navzdory své né velké iteligenci byl velice štědrý a podporoval dětské domovy sám vyrůstal od jisté doby také bez rodičů . A přesto byl velmi talentovaný a uznávaný sportovec který žil naplno až do konce Babe byl a bude vždy vzorem pro všechny ve světě sportu. ()

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

Život občas píše divné příběhy. Z nezvladatelného vesnického burana se stal miláček davu, později jeden z nejzatracovanějších lidí Ameriky, ale povahově zůstal pořád stejný. Rodiče ho nenáviděli a v osobním životě to také neměl lehké. Jen asi neměl kouřit tolik doutníků. Možná by se z něj nakonec stal dobrý trenér. To je můj sen. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Životopis baseballistu, ktorý nielenže vyzeral ako veľká smradľavá nevychovaná opica, ale aj sa tak správal. Film sa ani nepokúša o nejakú hlbšiu sondu do jeho charakteru. Proste ho povrchne podáva ako nezvládateľný živel. Buď sa na ňom snáď budete baviť, alebo vás nebude zaujímať. Dôvod fandiť mu ma nenapadá. A tentokrát film nezachráni ani John Goodman, ktorý okrem svojej majestátnej postavy tu nemá čo iné predviesť. Nie je tu ani žiadny rozhodujúci napínavý zápas, ani žiadny démon s ktorým by hlavný hrdina v súkromí bojoval. Proste nič. Po každej stránke to je nuda. 4/10. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Životopisný snímok s vynikajúcim Johnom Goodmanom v hlavnej úlohe. Postava hráča baseballu Rutha mu padla ako uliata. Vychutnal som si tiež na oko príjemnú výpravu, ktorá mala za následok slušnú dobovú atmosféru. Inak k tomu Ruthovi... Veľmi zaujímavá postavička, ktorá viedla zaujímavý a plný život, hlavne keď zoberieme do úvahy jeho smutné začiatky. Škoda tej jeho povahy, ale tiež je otázne, koľko za ňu mohol. V každom prípade, aj keď je baseball pre mňa španielska dedina, asi nikdy nepochopím pravidlá, no bavil som sa celý čas. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

fleker 

všetky recenzie používateľa

fakt to nechapu....vecne nality prase, velikosti nedonošenýho plejtváka, se slovní zásobou zdendy srstky a motorikou danečka nekonečnyho... co se neboji naplno (ale zároveň decentně) si usrat ani vty nejlepši damsky společnosti...takle by mel podle myho vypadat superman...to by mel bejt muj vzor..a všechno kolem mej bych si mel zamilovat... ....bohuzel jedina vec kera je na tomhle filmu fakt good je prvni pulka johnova přimeni behem uvodnich titulku.... vopravdu sory,,,ale ačkoliv kazdej druhej koment zaří endorfinem..a pri rychlejsim scrollovani a hlubokym nadechu je zretelne cejtit závan muzskyho semene .......nemuzu bejt ten, kdo rekne,,,:"Heil Hiller!!" ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (2)

  • George Herman „Babe“ Ruth Jr., vlastním jménem Georg Hermann Ehrhardt, držel rekord v celkovém počtu odpálených homerunů za kariéru. Jeho počet 714 homerunů překonal až v roce 1974 Hank Aaron. Babe zemřel 16. srpna 1948 New Yorku. (John Dunbar)
  • Natáčelo se v Illinois v USA. (reich)

Reklama

Reklama