Reklama

Reklama

Baltimore, 1902. Otec odvedie svojho sedemročného syna Georgea Hermana Rutha do ústavu St. Mary's, ktorý je sirotincom, polepšovňou a zároveň aj školou pre chlapcov. Rodičia nezvládli jeho výchovu, a tak sa rozhodli zbaviť sa syna týmto spôsobom. V škole Rutha vychovávajú katolícki misionári a ostatné deti si ho doberajú pre jeho tučnotu. Brat Mathias Boutlier (James Cromwell), ktorý vedie telesnú výchovu, ho prvýkrát zoznámi s bejzbalom. Počas tréningu odpaľovania Ruth odrazí niekoľko nadhodov od Mathiasa takou úžasnou silou, že všetkých ohromí. O dvanásť rokov neskôr, v roku 1914, je devätnásťročný George Herman Ruth členom bejzbalového tímu St. Mary. Naďalej vyniká ako silný odpaľovač a jeho úžasné schopnosti si všimne Jack Dunn (J.C. Quinn), majiteľ klubu Baltimore Orioles. Keďže Ruth je neplnoletý, Dunn sa rozhodne chlapca adoptovať a postarať sa o jeho profesionálnu zmluvu. V polovici bejzbalovej sezóny 1914 je Rutha predajú do klubu Boston Red Sox. Ako člen Red Sox si Ruth začína získavať širokú pozornosť pre svoje homeruny a stáva sa v Bostone veľmi populárnym. Dostáva prezývku Babe... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (42)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Miluji baseball. A rád poznávám jeho historii. A to mi přesně tento film nabídnul. Na rovinu přiznávám, že jsem jméno Babe Ruth vůbec neznal. A o to více jsem si film užil. Rád si zapnu v noci na jedné nejmenované české sportovní stanici zápas ze zámořské MLB a nechám se unášet tímto sportem, který je pro mě v současnosti nejlepším sportem na světě. A John Goodman v tomhle snímku prostě exceloval. Byl jsem jeho výkonem naprosto unešen. Akorát jsem se po tomto filmu snažil o hráči jménem Babe Ruth něco zjistit na netu a z fotek, které jsem našel, to nevypadalo, že by měl celou svou kariéru nadváhu. Nevím, nakolik to byla inovace scénáristů, ale na těch fotkách to byl normální hubený hráč. Každopádně tohle teď řešit nechci. Pro mě je důležitý film, a ten se velmi povedl. Za baseball v hlavní roli i za Johna Goodmana dávám čtyři hvězdičky. ()

J*A*M*A*L 

všetky recenzie používateľa

Já mám baseball docela rád a tento příběh o asi nezvětší baseballové legendě všech dob nebyl zase tak hrozný.Nečekal jsem však že legenda Babe Ruth byl docela velkej nevychovanec, ožrala a pasťák.John Goodman byl, ale asi jediný kdo mohl tuto roli získat, protože by to asi nikdo lépe nezvládl.Ono se však nedá nic dělat a občas někdy sportovci vyzkouší nějakej herák či podobnou sračku a potom je vše v prdeli.Jenže tohle není o chlastu a podobným, ale o legendě amerických sportovních dějin která se občas ráda nažbrundala nějakého pitíčka.Film nebyl zas taková tragédie, ale že by to byl zázrak tak to taky ne.Asi takovej zlej průměr.70% ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

V krátkej dobe už môj tretí videný film z prostredia amerického baseballu, dokonca vo všetkých bol súčasťou aj Babe Ruth (The Pride of the Yankees, Cobb), tentoraz už ako titulná postava. Klasická biografia so vzostupmi a pádmi tejto legendy, ktorej ale niečo chýba. Zaujímavé je, že rovnako ako v prípade Lou Gehriga v The Pride of the Yankees, aj tu máme totožnú scénu s chlapcom v nemocnici, ktorému ako jeden, tak aj druhý sľúbi dať v ďalšom zápase dva homeruny a s veľkou pompéznosťou sa im to podarí a na sklonku ich kariéry ich onen chlapec už ako dospelý muž stretne a povie, že vďaka nemu (Louovi aj Babeovi) sa dokázal zázračne uzdraviť. Neviem, či ide o reálne príbehy, ale skôr to pôsobí ako tradičné klišé, bez ktorého sa baseballový (alebo aj iný športový) film nezaobíde. ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Pro mě jeden z nej filmů o týhle hře... Poslední dobou už 3.kousek, kterej sem viděl. A tenhle patří asi ještě o kousek výš, než Redfordův Přirozený talent. A důvod? Babe je podle pravdy a navíc je to fakt suprově zahraný. Goodman je sice o pořádný kus větší chlap, než-li skutečný Babe (jo dal sem si tu práci a vygůglil si ho :o) ), ale roli extravagantního baseballisty zahrál na jedničku. Stejně tak jakov Přirozeným talentu tady v jeho životě hrály podstatnou roli ženský. Když se s jednou měli rádi, tak pálil jeden homerun za druhým a naopak :o). Babe si dokázal užívat života, prachy rozhazoval co to jen šlo, dělallidem radost a kalilprvní ligu. Asi nej bylo, když přišel na zápas totálně vykalenej, ani pásek u kaťat si nezapnul, přišel na pálku a nazdár, tady máš homeruna :o). Jo, tenhle film sem měl dycky rád a jak je vidět, tak dycky mít budu. ()

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

Život občas píše divné příběhy. Z nezvladatelného vesnického burana se stal miláček davu, později jeden z nejzatracovanějších lidí Ameriky, ale povahově zůstal pořád stejný. Rodiče ho nenáviděli a v osobním životě to také neměl lehké. Jen asi neměl kouřit tolik doutníků. Možná by se z něj nakonec stal dobrý trenér. To je můj sen. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (2)

  • George Herman „Babe“ Ruth Jr., vlastním jménem Georg Hermann Ehrhardt, držel rekord v celkovém počtu odpálených homerunů za kariéru. Jeho počet 714 homerunů překonal až v roce 1974 Hank Aaron. Babe zemřel 16. srpna 1948 New Yorku. (John Dunbar)
  • Natáčelo se v Illinois v USA. (reich)

Reklama

Reklama