Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (225)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Niečo podobné som ešte nevidel. A nemyslím to ako kompliment. Najskôr vyzerá film ako tak animačne dobre - priemerne a potom sa to zvrtne na tak príšernú animáciu, akú som jakživ nevidel. Ale ozaj. Už len kvôli tomu si to pozrite. Niečo príšerné. Zaujímavou vecou je, že sa tu strieda animácia s reálnymi hercami. Ono by to bolo super, ale kvôli tej až smiešnej animácií to nejde do seba. Niekedy mi až vyprskli sliny od smiechu, keď som to videl. Pozriete si napríklad v miestnej galérií na štvrtej strane tretí obrázok odspodu. Je to akoby nedokončená, prvotná animácia. Ak ste videli ako sa robilo Star Wars v počítači, tak presne to mám na mysli. Je to akoby tvorca počas filmu zomrel a oni vypustili alpha verziu. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Poetiky tu bolo, až z toho tiekli slzy ( modré ) .... Jeden z prvých filmov, kde bola použitá technika "Digital Backlot" . Tvorcom pomáhala dokresliť kreatúry z roku 2095-2096. Príbeh a akcia však trošku zaostávali za tempom filmu. Vyzerá to tak, že posolstvá, poetika a dobro vyznajú až po druhom, alebo treťom pozretí . ()

Reklama

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Enki Bilal je vskutku internacionální. Narozen v Bělehradě, otec z Hercegoviny(Jugoslávie) a matka od Karlových Varů( Československo) a od roku 1961 žije ve Francii. Navíc je i autorem předloh(y). Takže Enki Bilal vyda za 2 hvězdičky. Thomas Kretschmann jako Nikopol a Linda Hardy jako Jill za další. Atmosfera za další hvězdu. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Film ma absolútne neoslovil. Inšpirácia ,,Blade Runner-om", ,,Piatim elementom" a ďalším pol tuctom filmov by mi nevadila, nakoniec týmto dielam sa skôr vzdáva hold, než že by sa vykrádali, avšak samotný tu predkladaný príbeh je bieda. Má to síce hlavu a pätu, no je to jedna strašná nuda, nuda a nuda. Jediné na čo sa dá pozerať je vizuálna stránka, ktorá ako tu už bolo nespočetne krát povedané vytvára zvláštnu, na mňa až pred apokalypticky pôsobiacu atmosféru aká sa naozaj len tak nevidí. Niečo skrátka visí vo vzduchu a nie je to len pyramída. Avšak aj ten vizuálny šat mi príde nedomyslený. Hrajú tu podľa všetkého len traja živý herci, ostatok je viac menej celý animovaný (a tiež aj zbytočný; napr. postava starostu). Nerozumiem prečo nebolo celé osadenstvo ,,živé" alebo čisto animované? V tom ,,živom" prípade by sa potom ale žiadalo tiež zlepšenie trikovej stránky, u animovanej verzie by som to vedel prepáčiť. Priaznivci intelektuálnych či filozofických sci-fi si môžu prihodiť hviezdičku navyše, ostatní sa nemusia riadiť ani známym ,,raz a stačilo". (2392. hodnotenie, 175. komentár k filmu) ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Je to úplně jako v nějaký řecký tragédii !! Všechny prvky do sebe nakonec pěkně zapadnou.." Silný dojem z druhého celovečeráku jugoslávského režiséra s českou krví naznačuje jeho velký potenciál.. První či druhé Repo ?? Blízká setkání třetího druhu ?? Čtvrtý druh ?? Pátý element ?? Šestý smysl ?? Ten taky jeden nepotřebuje, aby v Prokletí bohů, v téhle Bilalově komiksové adaptaci, odhalil nesmírně inspirativní experiment.. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama