Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (225)

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Komixy som nečítal (ale už aj si ich zháňam...), a preto sa mi v príbehu a celom vnútornom "vesmíre" orientovalo pomerne ťažko. Ono zhustenie starovekej egyptskej mytológie, futurickosti, rôznych tajomných postáv a ich zložitých motivácií (a ešte všeličoho iného) do 100 minút je dosť silná káva. Podľa mňa si tento príbeh zaslúžil skôr trilógiu, prípadne celý seriál, ale čo už s tým narobím - aspoň som si poriadne precvičil mozgové závity :). Čo ma ale na filme chytilo je vizuálna stránka, ktorú sa nezdráham nazvať famózna. To natáčanie pred bluescreenom má fakt niečo do seba, a Immortel v týchto aspektoch o krôčik prekonáva Sky Captaina aj Sin City. Spolu s vizuálom dokonale pôsobí aj hudba a dotvárajú veľmi výraznú atmosféru. Immortel ako vizuálny bonbónik doporučujem snáď každému, rozhodne stojí za pozretie. 8/10 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

I bohové, když se zbaví nesmrtelnosti mají ze smrti strach..... Létá tu pyramida, řádí sériový vrah, z nebe spadne kus vězení. A nakonec to do sebe všechno zapadne. Stejně tak mix anime a lidí, který vypadá velmi zajímavě. Najdeme tu kousek atmosféry 5 elementu, hvězdné brány a možná i dalších sci-fi. Celý film je zabalen do barevných filtrů a celkem příjemě to na mne působilo. Žádné barevné orgie, ale spíš temné barvy. Ale celkově to beru jen jako filmovou ,,zajímavost". ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Hodně zvláštní film s hodně zvláštní atmosférou, která přes všechy chyby filmu nečekaně vtáhne a nepustí. Kombinace hraného a 3D CGI animovaného filmu je občas dokonalá, občas však působí jako hodně špatný vtip, (nechápu, proč některé postavy nehráli herci). Přesto je nutno ocenit vizuální nabušenost, originalitu, odvahu pustit se do experimentu, hodně neamerické pojetí, které nejenže mnohé neprozrauje, ale dokonce ani nenaznačuje a ponechává na divákově fantazii. Film, který by si žádný fanda SF nebo comicsu neměl nechat ujít. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Hodně zvláštní sci-fi, které si díky jedinečné vizuální stylizaci a svéráznému příběhu hledá svého diváka jen velmi těžko.. Jde poznat, že Bilal svůj svět(a jeho pravidla) zná a nevrší jen prvoplánově divné nápady na bizarní hromadu..má to atmosféru, jiskru, svůj vlastní život.................. hezké ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Enki Bilal chcel proste svoje fantazijné vízie rozpohybovať a ukázať ich širšiemu obecenstvu (ak ste ho zatiaľ nepoznali ako maliara, nájdite si jeho diela na internete), ale možno by mu zámer vyšiel lepšie, keby scenáristickú stoličku pustil úplne a o režisérsku sa aspoň podelil. Kulisy sú dizajnom aj realistickosťou (pri určitej tolerancii k žánru) veľmi uspokojivé a dýchajú komixovou atmosférou a vo svojej kategórii by stáli za pol hviezdičky navyše, keby celý dojem nepokazili animované postavy. Tie totiž vzbudzujú silný dojem počítačovej hry a občas svojou drevenosťou zatienia aj samotný nápad miešania ľudských hercov so softvérovými. Skutoční herci sú asi len traja, ale zvlášť herecký výkon Thomasa Kretschmanna len ťažko možno nazývať výkonom... (a to jeho šepkanie mi často liezlo na nervy). Príbeh je zo začiatku zmätený, potom sa postupne pozliepa, diery v ňom sa tvária, že sú absolútne v poriadku, alebo prinajhoršom, že sú tajomné a nevysloviteľné. Tento - občas prehnaný - pátos, spolu so stúpajúcou predvídateľnosťou a otravnou neprekvapivosťou spôsobujú pomaly narastajúce znechutenie. Výsledkom je napokon fantazijná, romantická, politicko-gansterská rádoby akčná kaša. Mytológia, ktorá sa snaží byť základom tejto story, by určite vydala na priemerný fantasy román, ktorý by sa aj celkom slušne predával, ale ako film je to síce vizuálne zaujímavá, ale nedotiahnutá, vykrádačská a na položené otázky veľmi nedostatočne odpovedajúca rozprávka z budúcnosti. Toť môj názor. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama