Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

(8.6.2022) Ohľadom brutálnej bosnianskej vojny môže človek nájsť veľkú kopu lokálnych drám s veľmi dusivou a ťaživou atmosférou, no z času na čas niet nad starý dobrý rozprávkový Hollywood s poriadnou dramatizáciou, kde je zvykom patrične zdramatizovať aj návštevu toalety. Na Behind Enemy Lines vďaka tomu nedám dopustiť a je hneď tým prvým pusteným, keď dostanem na predmetný úsek histórie chuť. Aj za plného uvedomenia, že autentický portrét môžem nájsť v iných filmoch. Za natáčanie na Slovensku som veľmi rád, tie naše hory a lesy v tmavom kamerovom filtri vyzerali neopísateľne nádherno-nepríjemne. Jediná smutná vec pre mňa je, že táto vojna je už pre filmárov neatraktívna a teda už nič akčnejšie, dravšie, drahšie a dramatickejšie ako toto pravdepodobne nedostaneme. (∞–2014) (23.6.2013) (13.9.2017) (20.9.2017) (17.5.2020) (29.5.2022) (8.6.2022) ---"I am a marine. We take care of the serious business. You are a navy pilot, and your role is to eat jell-o." ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Owenovi to ako zostrelenému stíhačovi sekne a v pohode som mu držal palce nech sa z toho pekla dostane. To čo predvádza John Moore je doslova „eye candy“ – nabušená žranica plná extrámne spomalených až zastavených záberov (zostrelenie stíhačky) a ono to čuduj sa svete v tomto ehm vojnovom filme funguje. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

V podstate jednoduchý akčný film s tématikou vojny v Juhoslávii a americkej armády. Až na tie dovysvetľujúce flashbacky, ktoré občas pôsobili silene, je to zručne a napínavo nakrútené. Akcia je prehľadná, zápletka s masovými hrobmi dojímavá, Owen Wilson fešný a konflikt vnútri armády o jeho záchranu uspokojivo komplikovaný - čo viac treba nenáročnému vojnovému akčnáku? Solídne remeslo postačí. Keby chceli sprostredkovať niečo náročnejšie, musela by to byť už psychologická dráma - až tak hlboko Behind Enemy Lines nejde :-) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jakmile se Owen Wilson na letadlové lodi USS Carl Vinson zadívá směrem k území nepřítele, nastává v historii vojenství doposud nevídaná a bezprecedentní situace, neboť zatímco on je nohama stále na palubě, špičkou nosu již provádí průzkum hluboko za nepřátelskou linií.. Ten americkou armádu oslavující tón snímku mě už za ty léta zkušeností nemůže překvapit, natož rozházet. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak som si dal po rokoch opáčko a musím priznať, že John Moore asi nikdy nič lepšie nenatočí. Na jednu stranu je to fajn, pretože za tento film sa nemusí hanbiť, no na druhu stranu je smutne, že jeho kariéra ani nezačala a viac menej skončila. Aspoň čo dobrých filmov týka. Za nepriateľskou líniou je pekne natočený film (na základe skutočných udalostí), no čo ma na ňom tak bavilo, bola atmosféra a naháňačka o prežitie. Záver je oproti celému filmu dosť pritiahnutý za vlasy, ale zas správne hrdinský americký, ako to majú Amíci radi. A viete čo ? Vôbec mi to nevadilo, pretože Gene Hackman a predovšetkým Owen zlomený frňák Wilson, to zahrali perfektne. 80% - 4* ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Postava srbského ostreľovača Sasha (Vladimir Mashkov) poslúžila ako predloha pre hlavnú postavu hry GTA IV. (DeJFo)
  • Vo filme účinkuje aj vrtuľník Mi-17 Slovenskej armády, konkrétne z Vrtuľníkového krídla v Prešove. Pre potreby filmu bol zbavený zadných dverí a výsostné znaky boli prelepené francúzskymi. Počas dvoch filmovacích dní sa stále natáčala tá istá scéna, pričom kamery boli nie len na zemi, ale v sprievodnom vrtuľníku Ecureuil II (pilotovanom tiež slovenským pilotom) a aj v samotnej nákladnej kabíne. Cena za letovú hodinu pre americkú produkciu bola údajne 100 000 Sk. (Fredy.Tukot)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama