Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Můj oblíbený thrillerový akčňák, který bohužel trpí laciným americkým hrdinstvím. Prostě mě doslova přivádí k šílenství, když tak napínavý a zajímavý děj dokáží shodit četné scény, jak celá armáda po uši ozbrojená a pálící po Owenovi Wilsonovi vším možným ho nemůže ani trochu zasáhnout natož bez problému zabít. Wilson asi ovládá Matrix. Plytkost takovýchto scén je typická pro Američany v mnoha filmech, ale sem se zrovna nehodí. 65% ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Náběh na áčkový válečný film spláchnutý do záchodu naprosto příšernou režií a nízkým budgetem. Nejhorší je, když vidíte, že tohle by na papíře mohlo s několika úpravami fungovat, ale pak si to pustíte a... Děs a bída. Nevěřil bych tomu, že to řeknu, ale zlaté zpomalovačky Zacka Snydera. Protože brikule, o které se tady pokoušel John Moore, dalece přesahují hranice mého chápání. Owen, který se zběsile kymácí na laně v závěrečné sekvenci, pak tu bizarní snahu o epičnost jen smutně podtrhuje. Takhle ne. ()

Reklama

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Tohle skutečně ne. Když jsem tento skvost viděl poprve ve svých čtrnácti, bavil mě sice celou dobu, ale už tenkrát mi ten závěr přišel neuvěřitelně pitomej. Dnes na to koukám s větším odstupem a pitomej mi přijde i Owen Wilson, kterýmu v tomto filmu nevěřim ani podklouznutí na kameni. Závěrečná bojová akce je ovšem rarita... nic tak nereálného se nedělo ani v sérii Ramba. ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Slušný thriller. Owen Wilson z počátku působí jako nechtěná kopie Toma Cruise v Top gunu. To se nakonec ukazuje jako dobrý tah, jelikož ztrhaná tvář „správného amerického kluka“ je křečovitému úsměvu dobrým protikladem. Příjemně působí i scenérie východnímu Evropanu poměrně blízká. Sympaticky působí i dynamická kamera a střih. A ani ten Owen Wilson nehraje špatně (ač lépe působí jako mužský model). Jinak se jedná o konveční válečný thriller o boji jednoho vojáka za přežití na nepřátelském území. Nic moc tu nepřekvapí, ale kouká se na to docela hezky. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný dobrodružný film. Má veľmi dobrý príbeh o schopnom pilotovi, ktorý spolu so svojim partnerom dostane za úlohu rutinný prieskumný let nad Bosnou, lenže sa im náhodou podarí vyfotografovať kopanie masového hrobu a tak je ich lietadlo zostrelené a partner popravený a tak musí pilot hlboko za nepriateľskými líniami urobiť všetko preto, aby prežil a dostal sa na vzdialené miesto vyzdvihnutia, lenže po ňom ide nielen armáda, ale aj špičkový odstreľovač. Spracovanie je celkom slušné, ale stále to mohlo byť aj lepšie. Táto zápletka ponúka veľmi veľký potenciál pre prvotriedny film v niekoľkých žánroch, mohol to byť perfektný akčný film s akčným hrdinom, ktorý sa nebojí postaviť protivníkom, surová vojnová dráma, ktorá by využívala aj tému etnických čistiek, prípadne nejaký zaujímavý dobrodružný film odohrávajúci sa prevažne v prírode, no tvorcovia si vybrali skôr len tú najkomerčnejšiu a najnenáročnejšiu cestu. Po celý čas až cítiť, ako sa báli využiť tému občianskej vojny a masových popráv a len do atmosféry nenáročného akčného filmu vložili dobrodružného hrdinu, čo ma kvôli tomu potenciálu mrzí, ale aj tak som s výsledkom spokojný. Hlavne, že je to nadpriemerná zábava so skvelým tempom a viacerými vydarenými situáciami a dojem mi kazil jedine ten namyslený americký štýl, kde si môžu robiť všetko a všade, ale našťastie sa nad to dá povzniesť. Akcie je tu priemerné množstvo a vo svojej kategórii je aj celkom vydarená. Toto nie je práve môj štýl, ja by som chcel akčného hrdinu, ktorý sa občas protivníkom musí aj postaviť, v tomto prípade hlavná postava len uniká a s výnimkou konca za celý čas ani len na nikoho nenamieri zbraň, čo je škoda, ale aj tak sú jednotlivé akčnejšie situácie výborne natočené, pomerne veľkolepé a aj obsahovo celkom zaujímavé. Len škoda, že zatiaľ čo sa akcia po celý čas snaží pôsobiť aspoň trochu realisticky, aj keď to mínové pole mi predsa len prišlo skôr samoúčelné, tak v závere to úplne pokazia, síce je najveľkolepejší a najakčnejší, ale zároveň aj najhlúpejší a najumelejší bez štipky akéhokoľvek náznaku uveriteľnosti. Herecké obsadenie nie je zlé, Owen Wilson by sa mal radšej držať komédií, ale aj tak je to stále dostatočný sympaťák, aby som mu v tejto úlohe fandil, k tomu charizmatický Gene Hackman a dobre zvolené vedľajšie postavy, obzvlášť postava odstreľovača. Réžia a technická stránka sú vo svojej kategórii prvotriedne, tvorcovia si síce zvolili tú najjednoduchšiu cestu, ale tú zvládli prakticky bezchybne a tak ich nemám dôvod kritizovať. Za nepriateľskou líniou je úplne ideálna akčná oddychovka bez výraznejšieho záporu, síce by som to viac uvítal v inom štýle, ale aj tento mi sadol a dobre sa na to pozerá aj opakovane. 72% ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Rozbombardované Sarajevo bylo vytvořeno v přírodní rezervaci nedaleko Žiliny. Sochu znetvořeného anděla lze spatřit kousek od Košic v obci Háj, každoročně vyžaduje tato filmová rekvizita údržbu od specializované firmy. Díky jejímu umístění v obci došlo k nárůstu turistů. Její GPS souřadnice jsou N 48.6287066498 / E 20.8573669195. (Lucas87)
  • Vďaka natáčaniu na Slovensku, vybudovali v Lubochnianskej doline niekoľko kilometrovú asfaltovú cestu, ktorá pre dopravu slúži dodnes. (W.E.N.D.Y)
  • V době natáčení na Slovensku se na slovenském území po 104 letech neobjevil sníh, a tak musel být ve všech scénách uměle nahrazen. (KucC)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama