Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

V podstate jednoduchý akčný film s tématikou vojny v Juhoslávii a americkej armády. Až na tie dovysvetľujúce flashbacky, ktoré občas pôsobili silene, je to zručne a napínavo nakrútené. Akcia je prehľadná, zápletka s masovými hrobmi dojímavá, Owen Wilson fešný a konflikt vnútri armády o jeho záchranu uspokojivo komplikovaný - čo viac treba nenáročnému vojnovému akčnáku? Solídne remeslo postačí. Keby chceli sprostredkovať niečo náročnejšie, musela by to byť už psychologická dráma - až tak hlboko Behind Enemy Lines nejde :-) ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

To jsem si pošmákl. Válečné téma, skvělí herci a perfektní zpracování, a to hlavně kamera, kde nechybí zpomalovačky, oblety a ani akční vychytávky v podobě ruční kamery. Ano, je to film o opěvování osamoceného amerického hrdiny uprostřed bitevního pole, patriotismus tam taky je, klišé na konci taky, ale mě se to prostě líbilo a výborně jsem se bavil. A o to jde. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Don Davis: 1. Main Title (Ustao) ,2. Goldent Gridiron Pilot ,3. The Skies of Sarajevo ,4. Jet Smash ,5. Off Mission ,6. Stranded Stackhouse ,7. The Stack Interrogation ,8. Burnett On The Run ,9. Piquet Pernicious ,10. The Treacherous Tracker ,11. Field of Death ,12. Piquet, Pourquoi? ,13. Wire Worry ,14. Tracker Trčs Terrible ,15. Persistent Piquet ,16. The Near-Fatal Dozeoff ,17. On Their Wat To Hac ,18. Burnett's Body ,19. Burnett Bereavement ,20. Zbogom Bazda ,21. Airborne Rescue Brigade ,22. Battle On Thin Ice ,23. Ustao (Risen) , ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Jsem skvěle pobaven! Bravůrně natočený akční snímek s válečnou tématikou, jejíž příběh dává i celkem smysl. Akční scény jsou natočeny moc pekně - samozřejmě musíme přivřít většinu očí, co máme, protože realistická není ani jedna :) Přesto se nikdo nemůže nudit a když v jedné útěkové scéně začne hrát song ATOM BOMB od Fluke, je myslím jasné, že tuhle podívanou nemyslel nikdo příliš vážně! ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

SPY GAME+ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ Vojnová dráma to rozhodne nie je, pretože vojnový konflikt slúži len na rozpútanie divokej akcie. A kvôli vizuálnej divokosti film stráca na atmosfére ALE... Ako americký akčný film je to viac ako priemer s nadupanou akciou, pátosom na uzde a dokonca sa dá pri ňom aj zamyslieť nad nezmyselnosťou vojny. (Aj keď takému Kusturicovi stačí jediné grgnutie, aby lepšie vyjadril to isté ako tu za tých 100 minút). Skrátka dobrý akčňák s prekvapivo vážnym Wilsonom a štandardným Hackmanom. A fakt nikomu neverte, že je to podľa skutočnosti... ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Niektoré externé scény sa natáčali na Martinských holiach, ďalšie na bratislavskej Kolibe. (Jakub225)
  • Rozbombardované Sarajevo bylo vytvořeno v přírodní rezervaci nedaleko Žiliny. Sochu znetvořeného anděla lze spatřit kousek od Košic v obci Háj, každoročně vyžaduje tato filmová rekvizita údržbu od specializované firmy. Díky jejímu umístění v obci došlo k nárůstu turistů. Její GPS souřadnice jsou N 48.6287066498 / E 20.8573669195. (Lucas87)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama