Reklama

Reklama

The Huadu Chronicles: Blade of the Rose

  • Hongkong Qian ji bian II: Hua du da zhan (viac)

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do království Huadu, jemuž vládne zlá královna, která je zatrpklá kvůli zradě svého milého a proto nenávidí všechny muže. Ti jsou zotročeni v zemi, kde je zakázán jakýkoli blízký kontakt mezi mužem a ženou. Proroctví, ale předpovědělo, že jednou přijde vyvolený, který pozvedne magický Meč růží a s ním zbaví království zlé nadvlády, nastolí opět rovnováhu obou pohlaví a stane se králem. Dva bratři živící se jako pouliční herci se dostanou ke kamenné dlaždici s mapou pokladu, který se rozhodnou získat. Čeká je nebezpečná cesta za pokladem a zjištění, že jeden z nich je vyvolený proroctvím. Naštěstí mají na své straně dvě bojovnice, které je doprovázejí, každá z jiného zištného důvodu. A pak je zde tajemný válečník zvaný Tygr a Drak (Donnie Yen), jenž se snaží udělat vše proto, aby bylo proroctví naplněno. Dobrodružství plné akčních scén, zvratů i humoru v hongkongském stylu. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (13)

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Jackie Chan hraje v cameo roli pána zbrojnice, který hlídá meč a svede souboj s Donnie Yenem (Crouching Tiger Hidden Dragon). Duel mezi nimi mohl být více na tělo a kvůli létajícím mečům je vylepšený o CGI animaci. Jackieho syn Jaycee Chan ve filmu rolí Charcoal Head debutuje a na otce se vzhledem velmi podobá a přibuzenský vztah by šel uhodnout bez znalosti jména podle nosu. ()

JAn 

všetky recenzie používateľa

Futuristická lekce z historie, Gillian Chung, přehršel cgi efektů, tucty bitek se zábavnou choreografií a neskutečně nabitý děj bez jediného hluchého místa - což je paradoxně zároveň největším záporem filmu. Prakticky každá scéna má natolik hutnou konzistenci nápadů, obsahuje tolikerých srandiček a řítí se takovým tempem, Leung s Yuenem nelenili, až z toho vznikl jen stěží přehledný chaos. Jednička se držela ještě v mezích, tady je toho trochu moc už i na mě. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerná Hong Kongská historicko akčná fantasy komédia. Má celkom zaujímavý príbeh o kráľovnej, ktorá neznáša mužov a tak sú považovaní za menejcenných, ale podľa proroctva existuje poklad v podobe meča, ktorý má byť nájdený vyvoleným, ktorý by obe pohlavia zrovnoprávnil. A tak sa ho vydajú hľadať dvaja kamaráti, umelci spolu s dvojicou skvelých bojovníčok. Tento príbeh nie je najhorší, ale jeho spracovanie je veľmi zvláštne, nie som s ním moc spokojný. Ešte prvá polovica je na tom dobre, po svojej fantasy stránke je na slušnej úrovni a to isté platí aj o výprave a akcii. Ale druhá polovica už podľa mńa prekročí rozumnú hranicu fantasy a kvalita filmu po všetkých stránkach klesne. Ani táto časť nie je zlá, nudu som pri nej nepocítil, ale môj záujem o film a výsledok tohto deja opadol. Môže za to hlavne časť na ostrove duchov, ale aj celý záver, ktoré už pripomínajú skôr nevydarenú paródiu. Problém mám aj s prehľadnosťou vo filme. Vyskytuje sa tu až príliš moc pomerne dôležitých postáv, pričom väčšina z nich nemá moc priestoru a tak motivácie niektorých z nich my zostali neobjasnené. Akcie tu moc nie je, čo ale v tomto type filmu nepovažujem nutne za zápor. Kedže súboje sú v štýle fantasy, tak o nejakej špičkovej choreografii alebo kaskadérskych kúskoch sa tu hovoriť nedá, ale nechýba im nápaditosť a aj vizuálne ma zaujali. Najviac sa mi páči akcia v prvej polovici, hlavne prvý súboj medzi dvomi bojovníčkami, v ktorom ma zaujala hlavne otáčajúca sa kamera okolo súboja, veľmi podobne ako to bolo aj pri jednom z posledných súbojov vo filme Azumi. A dlhoočakávaný súboj medzi Donnie Yenom a Jackie Chanom je až moc fantazíjny, takže ich talent v ńom takmer zanikne. Má niekoľko zaujímavejších okamihov, ale podľa mńa nie je zapamätaniahodný. Pochváliť musím určite herecké obsadenie, z hlavných hrdinov hlavne obe bojovníčky a z menších úloh potešia Daniel Wu, Edison Chen ale hlavne už spomínaný Donnie Yen a Jackie Chan. Záverom by som povedal, tento film nie je zlý, vôbec ma nenudil a celkom zabavil, našlo sa tu viacero zaujímavých scén, ale hlavne kvôli prehnanej fantasy stránke a zvláštnemu spracovaniu deja ma až tak moc nezaujal. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62% ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Príbeh bol teda riadna hovadina, ale ako by som mohol dať menej ako tri hviezdy, keď tu máme mená ako Jackie Chan, Donnie Yen, Daniel Wu a podobne? Síce chýba v popise filmu žáner fantasy, aby človek vedel, čo od toho očakávať dopredu, ale pre mňa celkom stráviteľné. Samozrejme žiadne megasláva a spomínané mená to vedia ďaleko ale naozaj ďaleko lepšie. ()

maty39 

všetky recenzie používateľa

Asi takhle: Patrick Leung natočil film se synem Jackieho Chana. Když se tatínek probral z komatu, poté co shlédnul film, tak zavolal Donnieho Yena a Corey Yuena a dotočili pár scén s Donniem a bitku Jackieho s Donniem a vyslali film do kin. I když se vám všude budou snažit namluvit něco jiného, tak jim nevěřte. Takhle to prostě muselo být, protože ta bitka je jak z jiného filmu a sám Donnie působí celý film, jako by zde byl omylem. Mimochodem, ani ta zmiňovaná bitka není bůhví co, ale oproti zbytku je to veledílo ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (3)

  • V tomto filme dostal rolu aj Jackieho syn Jaycee Chan. Tento film je vlastne jeho vstup do filmoveho priemyslu. (Lubkoko)
  • Jaycee Chan sa podielal aj na hudbe v tomto filme. (Lubkoko)

Reklama

Reklama