Reklama

Reklama

Day the World Ended

Trailer

Obsahy(1)

Toto sci-fi staví na v Americe v 50tých a 60tých letech velmi oblíbeném tématu – nebezpečí války s hromadným použitím atomových zbraní. Film začíná v "den T. D.", neboli "Total Destruction Day". Pan Madisson se na tento den pečlivě připravoval a díky tomu se mu podařilo zachránit se ve svém domě spolu svojí dcerou Louise. V „chráněném údolí“, ve kterém dům stál, se zachránilo ještě dalších 5 lidí. Tato malá skupinka se musí vypořádat se snižujícími se zásobami jídla, nebezpečím ozáření, masožravými mutanty a i se sebou navzájem. Roger Corman svůj první sci-fi film natočil za 9 dní a s velmi omezeným rozpočtem. (p6qwre)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (12)

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Naivne ci detsky hloupy a jeste ke vsemu spatne (tolik scenaristickych seku pohromade se jen tak nevidi) udelany film se spatnymi (obcas juknou i do kamery) herci. Beckari (nebo Ceckari?) se raduji...ja bohuzel ne. Myslim, ze kolega Lima to shrnul dostatecne jasne... P.S.: Kde se vzala Lori Nelson v takovehle slatanine, to nechapu...znal jsem ji jen z All I Desire, a tam byla vytecna. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Corman v tomto depresívnom postapo predvádza celkom slušne prepracované vzťahy preživších. Až do konca si vystačí s náznakmi, monštrum ukáže až v samotnom závere. Dnes už musí nutne pôsobiť smiešne, ale nemyslím, že toto by malo byť kritérium odpísania filmu. V roku 1955 bol strach z atómovej hrozby natoľko silný, že podobné filmy ako memento ľudskej blbosti museli pôsobiť značne depresívne. Začíname koncom, čiže výbuchom a končíme začiatkom, čiže snahou o nový začiatok ľudstva. Corman použitím tohto paradoxu na mňa celkom zapôsobil. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Ukecane a nudne postapo, kde su vsetci nadherne nastylovani, upraveni aj obleceni. Atmosfera nefunguje a ako bonus srandovna prisera, ktora musela posobit funny uz aj 20 rokov pred vznikom filmu. Najlepsie na filme su prvych asi 5 minut a originalny (a dramaturgicky velmi dobre funkcny) zaverecny titulok. 3/10 ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nevýrazný príbeh trebalo čo najviac napchať rôznymi zvratmi a dejovými linkami. Je ich tu niekoľko, ale ani nestoja za mienku, pretože ich technická, či ´´dialógovo-postavová´´kvalita nieje ani priemerná. Roger Corman natočil postapo ,,veľkofilm,, naivný jak delo a minimálne zábavný ( aj v tom horšom zmysle slova ). ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Post -apokalypticky film ore hororoveho rezisera Rogera Cormana /Pit and The Pendulum, Maska rudé smrti/. A velka nuda, bez atmosfery, bez hereckych vykonov, nudne a plane tempo, rezisersky nevyvazene. Tematika dobra, ale ten rozburany dom neviem co mal symblizovat a par kudolov dymu som videl - to asi bol ten postapokalypticky svet, nevim, len hadam. Jo, par krat tam cosi zadymilo. No nic, bieda, Corman by si takymito filmami povest v zivote nevybudoval : 20 % ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama