Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík Joe Dirt (David Spade) pracuje ako upratovač v jednej rozhlasovej stanici a už na prvý pohľad je svojráznou osobnosťou, ktorá slúži ostatným ako terč výsmechu. Svoje zamestnanie však napriek tomu považuje za výhodné lebo môže prespávať v kotolni budovy. Jedného dňa mu jeho práca nečakane zmení život. Stačilo, aby svojím mopom zakopol a doslova vletel do štúdia, kde sa sarkasticky jedovatý moderátor Zander snažil zo všetkých síl nájsť recept na zastavenie klesajúceho záujmu o vysielanie rádia. Fred, povýšený producent rádia, považuje Joea za perfektný cieľ Zanderovej jedovatosti. Tentokrát sa však neplánované spestrenie programu vyvinie nečakaným smerom. Joe ignoruje Zanderove neskrývané opovrhovanie a začne rozprávať svoj životný príbeh od chvíle, kedy ho rodičia ako osemročného chlapca opustili na parkovisku v Grand Canyon. Joe podrobne opisuje svoj smutný a súčasne komický príbeh o tom, ako sa snažil postarať sám o seba, o svojom sne nájsť opäť svoju rodinu a tiež o ceste naprieč Amerikou, na ktorú ho jeho sen naviedol. Otupených poslucháčov Joeov príbeh zaujme a fascinovane počúvajú jeho rozprávanie plné prekážok, rán a neúspechu. Ale tie ho nedokázali zlomiť a on, so zvláštne nezničiteľným optimizmom, pokračuje vo svojom hľadaní stratenej rodiny a ceste za vlastným šťastím, v ktorom ho možno čaká Brandy, dievča jeho snov,  žijúce na malej vidieckej farme... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (153)

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Co se mi na této komedii strašně zalíbilo, tak to, jak je brána. Skýtá spoustu absurdních situací, nicméně nemá potřebu na nich vysloveně stavět (žádná nahota a minimum fekálního humoru) a tak zde první housle hraje hlavně příběh samotného Joea Špíny, který je plný naděje a nalézání sebe sám. Dalo by se říct, že je to až taková fiktivní autobiografie, jen lehce lízlá typicky šílenou komediálností, která se žánru rozhodně nevyhne. Joe nepůsobí jako naprostý, vymatlaný idiot, kdy je zvykem dosazovat do podobných komedií takovéto hlavní charaktery, ale naopak má svůj rozum, optimistický pohled na věc a i když zůstává takovým tím prostým člověkem, pořád to není někdo, z koho by udělal idiota každý a vždy. Kromě toho, že je to už na první pohled neskutečný sympaťák. Dohromady tedy velmi příjemná, milá komedie, která pobaví, dokáže vyzdvihnout i leckteré emoce a i za sebehoršího večera člověku vykouzlí příjemný úsměv. Pro mě osobně velké překvapení poté, co jsem kdysi tento film zběžně minul v televizi a usoudil, „že to bude blbost“. Ano, je, ale velice dobře napsaná a zrežírovaná. A pojetí ve stylu vyprávění je jen taková zajímavá třešnička navíc. 80% ()

Lukoh 

všetky recenzie používateľa

Beznádejný rocker a "špinavec" Joe Dirt sa prediera životom potom, ako ho rodičia zanechali samého uprostred púšte. Raz však začne v rádiu rozprávať svoj životný príbeh, ktorý si získa celú Ameriku. Dojemný, vtipný príbeh, no miestami poriadne pritiahnuty vás určite na tú hodinu a pól pripúta k televízoru. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Mne to pripadalo ako za vlasy pritiahnutá komediálna verzia Forresta s nechutnými, oplzlými, otrepanými, no čuduj sa svete na pár miestach aj zábavnými hláškami. Popisu absurdnú cestu životom Joea, ktorý je totálny looser, scenár lacný ako deravé ponožky, no aj tak som sa nevedel od toho odtrhnúť a musel dopozerať dokonca. Proste na každého platí niečo iné. A Walken sa dá nahovoriť na každú somarinu. Ale to sa mi ráta. 60%. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Mne sa táto komédia zdala až moc dobrá. Neviem čím to je ale kvôli pár scénam som musel stopnúť prehrávanie, vyrehotať sa a pokračovať v sledovaní. Priemerná komédia čo sa tíka deju nadpriemerná do fórov. V tomto filme môžeme hľadať paralely s Forrestom Gumpom. Odporúčam sledovať po písomkách, skúškach alebo ťažkej práci, je to úplný relax. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

David Spade je dobrý spoluhráč a nahrávač, že by ale utáhl sám celej film, to asi ne. Což krásně ukazuje zrovna tenhle film, který dost zachraňují herci vedlejších rolí (tajemný Walken, rozkošná Daniel, nadržená Pressly a divná Arquette). Pár vtipů dobrých, některé nápady ujdou, dopředu to postrkuje můj oblíbený fekální humor... Takový přijatelný průměr. 2.5* ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Všechny scény Dennise Millera byly natočeny během jediného dne. (Cheeker)
  • Postavu Robbyho stvárnila americká rocková ikona Kid Rock. (Lukoh)
  • Kabriolet "Hemi", který se ve filmu objevuje, je Plymouth GTX z roku 1967. (rafix)

Reklama

Reklama