Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je seržant americké armády James Dunn, vynikající odstřelovač a válečný hrdina, který se však během války v Perském zálivu dostal do sporu s nadřízeným, když odmítl zastřelit dítě, a po rvačce, při níž došlo k výstřelu, jenž důstojníka usmrtil, byl neprávem obviněn z vraždy a odsouzen k smrti. Před smrtí ho na poslední chvíli zachrání nabídka plukovníka Granta Caseyho, který mu nabídne možnost zachránit si život, pokud se stane členem přísně tajné jednotky pro zvláštní operace. Jejich úkolem je podle Caseyho eliminace kriminálníků, kteří unikají konvenčním metodám prosazování zákona, například pro příliš vysoké postavení nebo styky. Dunn souhlasí a po krátkém výcviku je poslán na svou první misi, kdy má zasáhnout proti muži z nejvyšších kruhů. Až příliš pozdě si uvědomí, že se stal obětí komplotu a podílel se na vraždě prezidentovy manželky. Stal se nejen nástrojem zločinu, ale také obětním beránkem, po kterém nyní jde zuřivě policie, FBI i armáda pod velením generála Adama Woodwarda, z něhož se nevyklube nikdo jiný než plukovník. Grant Casey. Zdá se, že James Dunn nemá šanci uniknout. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (56)

lekr 

všetky recenzie používateľa

Laciný tuctový politický thriller, který na mě působil hodně televizně. Zápletka je ohraná, nenabízí vůbec nic nového a naopak vykrádá jiné a mnohem povedenější politcké thrillery. Sem tam je tu i nějaká levná akce a pokus o hlášku, která ale z úst Keenena Ivory Wayanse působí neuvěřitelně směšně. I na svých 99 minut je film poměrně dlouhý a hlavně příšerně nudný. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o vojakovi odsúdenom na trest smrti za zabitie svojho nadriadeného v sebaobrane, ktorý je unesený tajnou vojenskou jednotkou a prijme ponuku sa k nej pripojiť, kde má chrániť svoju vlasť pred nepohodlnými ľudmi. No ked´ zistí, že to bola pasca, miesto zločinca je zavraždená prvá dáma a podľa všetkých dôkazov je vrahom práve on, musí čo najskôr očistiť svoje meno, pretože je najhľadanejším mužom krajiny. Spracovanie je celkom dobré, film už od úvodu naberie slušné tempo a táto svižnosť mu už nezmizne, kedže ani žiadne slabé miesto sa tu nenájde, ale je škoda, že neponúka priestor pre klasickú akciu. Akcie je tu dosť, ale je iba priemerná. Je veľmi dobre natočená, v dobre zvolenom prostredí a ani rozpočet nebol najmenší, ale obsahovo mi nevyhovuje. Miesto súbojov, prestreliek a rôznych likvidácií si tvorcovia vybrali radšej menej násilný typ akcie ako naháňačky a rôzne úniky, čo je škoda. A tak najzaujímavejší je útek cez mesto pred množstvom civilistov. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Keenan Ivory Wayans v hlavnej úlohe, Jill Hennessy, John Woight ako hlavný záporák a mnoho zaujímavých vedľajších postáv. Réžia je presne v štýle deväťdesiatych rokov, čo mi vyhovuje a spokojný som aj s technickou stránkou. Atentát je presne ten typ filmu, ktorého všetky stránky sú výrazne nad priemerom, ale práve tá najdôležitejšia, teda pri tomto žánri akcia mi nevyhovuje a tak nemôžem dať lepšie hodnotenie. Ale môj dojem z filmu je rozhodne kladný. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 64%, ()

Reklama

Valigar 

všetky recenzie používateľa

zasloužené 3 hvězdičky. Je to napínavé, akční, ale se spoustou chyb, které jistě pozornému divákovi neunikly. Pro příklad se podívejte na závěrečnou scénu, kde zastřelí Bickharta a potom vyleze Dunn, schválně jestli onu chybu z mnoha najdete. Ještě mi nedá poukázat na to, jak se odpočítává bomba v mikrovlnce a ten časovač přeskakuje sekundy... ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Kdo má rád devadesátkové akční thrillery, může si bez problémů přidat hvězdičku, a pokud vám nevadí, že je to celé naivní, schématické a námětem blbé jako troky, klidně přihoďte i třetí, protože Hogan je sice rutinér, ale ne vyloženě břídil. John Voight přehrává až běda, padoucha od klaďase poznáváte na první pohled a kdyby si někdo chtěl dát práci spočítat všechny scénáristické kotrmelce, bude mít věru těžkou úlohu. Na zaplácnutí nudného večera, když nemůžete spát, se ale Atentát použít dá. Celkový dojem: 20 %. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Ďalší s neprávom zabudnutých klenotov deväťdesiatkového akčného neba. Wayansovi šla karta, Jon Voight si skvele strihol slizkého všemocného tajného generála a celkovo to bolo veľmi slušne našlapané, opäť ako z učebnice, síce bez srdca, ale efektne a skoro bezchybne podobne ako v prípade Štvanej zveri so Cindy Crawford. Akcia bola slušná, hrátky s PC boli rovnako naivné ako všetko z daného desaťročia, ale to mám rád, niekde dokonca preukázali kreativitu - ľadové náboje. Ja ten film mám celkom rád. Síce žiadny zázrak, ale nesklame ani po rokoch. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama