Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátko po narodení dvojčiat Alaina a Michaila sa Chantal Moreauová (Stéphane Audranová) musela jedného z nich vzdať a dať ho k adopcii, pretože by obe deti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, ktorý žil nejaký čas vo Francúzsku, ale potom emigroval do Ameriky. Michail vyrastal v Amerike. Keď mal šestnásť rokov, jeho rodina zmizla a on musel tvrdo bojovať o holý život v ruskej mafii. O ďalších šestnásť rokov prišiel Michail (Jean-Claude Van Damme) do Francúzska nájsť brata. Prenasledovali ho však skorumpovaní agenti FBI a prenasledovanie sa skončilo Michailovou smrťou. Tak sa Alain, teraz policajt, dozvedel o existencii svojho brata. Rozhodol sa pátrať po príčine jeho smrti, a preto sa - ako Michail - vybral do Ameriky. Tam sa stretne s priateľkou svojho brata Alex a s členmi ruskej mafie. Dozvedá sa, že Michail bol bohatý gangster. Členovia ruskej mafie ho chcú zabiť, lebo ho považujú za Michaila. Alain zistí, že Michail vo Francúzsku ukryl materiály dokazujúce korupciu agentov FBI. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (150)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Z typických Van Dammových filmov kde behá po meste a kope do ľudí je tento jednoznačne najlepší. Ale nie je to zásluhou scenára, ktorý je rovnako béčkový ako u všetkých jeho ostatných bijákov (dokonca tu opäť má dvojča!). Za (relatívnou) kvalitou tohto snímku stojí režisér Ringo Lam, ktorý dokázal veľmi dobre natočiť akciu ako i pokojnejšie scény. Nemohol však zachrániť to, čo pokazili scenáristi a Van Damme tiež nie je žiadne herecké eso. 6+/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90. rokov Van Dammemu začínalo byť jasné, že obdobie hojnosti (Univerzálny vojak, Levie srdce, Kickboxer) sa chýli ku koncu a keď nevyšiel jeho režijný debut Súboj cti, vrátil sa ešte v ten istý rok do kín s už podstatne „čistejším“ a dalo by sa povedať klasickejším akčniakom Maximálne riziko. V ňom jednak opäť spolupracoval ako s ázijským režisérom (po Johnovi Woo prišla rada na Ringo Lama, s ktorým neskôr dal dokopy ešte béčka Replikant a Peklo) a producentom Moshem Diamantom (Timecop, Náhla smrť, Súboj cti). Zaujal ho scenár Larryho Fergusona (Highlander, Policajt v Beverly Hills 2, Votrelec 3), vďaka ktorému mu opäť (po Dvojitom zásahu a pred Replikantom) bolo umožnené stvárniť dvojičky. Treba povedať, že je to fajn akčná jednohubka s poctivým kastingom, jednou vcelku otvorenejšou erotickou scénou a množstvom akcie. Vyzerá to dobre (stálo to 25 miliónov), odsýpa to, má to štýl. Ale vandammeovky, česť výnimkám, nikdy neboli mojou srdcovkou. Celosvetová tržba 51 miliónov však dokázala, že nastával súmrak akčných dinosaurov. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $14,502,483Tržby Celosvetovo $51,702,483║na týchto sumách je už zreteľne vidieť postupný nezáujem o filmy s Van Dammom _Takže týmto počinom prichádza Jean-Claude Van Damme a jeho klasická podoba v dvoj roli, neviem či ho takýto štýl hrania moc povznášal ale už to začína byť v tejto jeho zaužívanej šablóne dosť trápne. Akcia sa ako tak v medziach podarila aj keď nič nové od choreografie nepríde, príbeh je dosť zašlí až nezaujímavý a tým pádom nemôžem film hodnotiť ako slabší priemer, lebo za celý ten čas sa tam neudeje jedna lepšia zahraná scénka, čo by tento druh filmu niekam posunula či povýšila. /35%/ ()

Nix 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavý počin od Van Damme. Tohle mi zase unikalo a film zajímavě kombinuje žánry thrilleru a akce. Typická Van Dammovka to úplně není, film jede na vážnější notě, ale akce tu je hlavně v druhé části filmu a hodně se mi líbila. Příběh není nikterak složitý, ale hezky odsýpá. Bitka ve výtahu byla super a celkově když se tam objeví ten nabušený blonďák tak film má dobrý drive. Van Damme mne zase překvapil. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Maximálne riziko by nemusel byť vôbec zlý film. Réžia nie je úplne neschopná, akčné scény sú celkom pozerateľné a herci by boli vzhľadom k svojim rolám celkom dobre obsadení, takže keď už nič iné, mohol to byť aspoň nemastný neslaný film, ktorý by neohúril a ani neurazil. Lenže je tu jeden zásadný problém, kvôli ktorému ma tieto typy filmov omrzeli už dávno. Všetko je to totiž o tom samom, nikto nepríde s ničím novým a všetko to beží už v stereotypnom príbehu so stereotypnými postavami, ktoré vedú stereotypné súboje. Nijak výnimočný nie je ani tento film. Proste len ďalšia bezduchá mlátička, ktorá sa síce sem tam snaží o dobrú zápletku, ale vo výsledku neprinesie nič svetoborné ani originálne. Naviac aj v porovnaní s inými filmami je to dosť pozadu a nie je tu žiadna vec, ktorá by film nejako zdvihla hore. Sú tu nezáživné bitky, sú tu blbé dialógy, je tu príbeh s relatívne fajn zápletkou no bez žiadnej stavby, jádra a zmyslu, nehraje tu dobrá hudba, nie sú tu emócie a ani pre zmenu drsné scény, nie sú tu žiadne pozoruhodné akrobatické kúsky či choreografia, nie je tu žiadna dobre napísaná postava, nie je tu žiadny uveriteľný alebo inak dobrý herecký výkon. Nie je tu skrátka nič, čo by ma potvrdilo v tom dať filmu vyššie hodnotenie. Tá jedna hviezda tu je len preto, že je to stále relatívne, je to horšie ako veľká časť týchto filmov, ale v rámci žánru sa to stále drží na hranici priemeru. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené