Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (231)

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Kdeže levie, skôr srdce slona malo finále, dokonca sa vsadím, že aj ten černoch vsádzal na správneho víťaza, len rozlámaného Van Damma chcel radšej zdravého, preto mu zaklamam. Oceňujem starostlivo vybrané priestory pre duely, pekné telá v bikinách a na béčko málo vídaný priebeh. Miesto pátrania po zabijakoch brata, ktorých by si ktokoľvek iný našiel aj v Alcatraze, sa hlavný hrdina radšej rozhodne kúpiť neteri nový bicykel. Čo mi nesadlo zvolená pouličná kamera bez jediného filmového filtra, pomaly ako z venezuelskej telenovely. Rovnako by sa našli výhrady ku strihu, ktorý beriem ako podraz na diváka. Ten sa neraz stáva svedkom jedného úderu z viacerých uhlov pohľadu, čo možno pridáva na efektivite, no pôsobí príliš umelo a vykalkulovane. Inak svižná a každým ďalším zápasom gradujúca mlátička. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Nemuzu si pomoct ale tenhle film mne nikdy moc nebavil i kdyz je to starej akcnak je tu hodne souboju ale proste mi to nesedlo ne ze bych zadal nejakej skvelej pribeh ale tady po pravde neco jako pribeh opravdu vubec neexistuje do toho navic Zanklod misto toho aby jenom kopal zkousi i cosi co se nazyva herectvi a to je pak opravdu proser bohuzel je mi lito mam rad podobny filmy ale tenhle sem fakt nikdy moc nezral co nadelam ()

Reklama

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Zabudnutá arénovka, jedna z tých "lacnejších", ale s dobrými fightami a hlavne skvelým fighterským obsadením, čo je ostatne JCVD niekdajší trademark, tzn. nech bol film akokoľvek lacný, vždy sa tam našli aj legendy bojových umení ako napr. tu Billy Blanks, Michel "Tong Po" Qissi a ďalší. Príbeh samozrejme vycucaný z prsta a napísaný cez obednú prestávku, ale odvtedy bol toľkokrát sfilmovaný, že to už ako zápor neberiem. V podstate takmer jedna a tá istá šablóna sa ťahala s Van Dammo takmer 15 rokov jeho tvorby, ale aj tak sme ho vždy všetci zbožňovali. ()

tranquill 

všetky recenzie používateľa

Pro mne kultovní snímek. Jeden z důvodů, proč jsem se v té době začal věnovat bojovým uměním. A pro Van Damma nejlepší akční záležitost. Naprosto jednoduchý příběh, klasická 80. léta, ale především kvalitně a reálně udělané a nasnímané bojové scény v různých podobách. Ale i solidní doprovodná hudba a dojemný závěr. Nic víc, nic míň. To mi stačí... ()

ViktorEl 

všetky recenzie používateľa

Je mi ľúto, ale s väčšinou z vás nemôžem súhlasiť, včera som si tento film pozrel, a je to asi najlepší Van Dammov film. Pekná hudba, celkom dobrý príbeh,nechýbajú ani otočky, záporný hrdina aj koniec sa mi páčil. Možno nám to v dnešnej dobe pri tých všetkých dobrých filmoch, a oscarových filmoch príde trápne a o ničom, ale v tú dobu to bol akčný kinohit, a na Van Damma nikto ani nedopustil, všetci vtedy chodili do kín na jeho filmy, len po čase mu to už pokazili tie jeho prepadáky, ktoré sa s týmto filmom nedajú ani porovnať. Tento film by mal mať aspoň z úcty k týmto nenáročným akčným filmom minimálne 65%-70%.Van Damme superhviezda akčných filmov 90 rokov. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)

Reklama

Reklama