Reklama

Reklama

Kickboxer

  • Československo Kickboxer (viac)
Trailer 1

Odvaha a odhodlanie neskúseného Američana postaviť sa proti brutálnej sile a zákerným úderom thajského šampióna v kickboxe a pomstiť svojho brata.
Američan Kurt Sloane sa rozhodne, že vyzve na súboj thajského majstra kickboxu Tong Poa a porazí ho. Má na to dôvod - chce sa mu pomstiť za to, že pred časom v ringu celkom bezdôvodne a zákerne zmrzačil jeho brata, sebavedomého amerického šampióna Erica. Hoci sa Kurt venuje bojovým umeniam, je mu jasné, že proti brutálnemu súperovi, ktorého podporuje mafiánsky boss Freddy Li, nemá takmer žiadnu šancu. Nemieni sa však vopred vzdať, práve naopak. V thajských školách bojových umení sa mu však vysmejú. Vďaka pomoci amerického černocha Winstona Taylora, ktorý už roky žije v Thajsku, sa dostane do džungle, kde žije starý slávny majster bojových umení Xian Chow. Ten po krátkom váhaní súhlasí, že Kurta na boj pripraví a hneď začne s tvrdým výcvikom. Jeho súčasťou nie je len posilňovanie a tréning bojových techník, rýchlosti a postrehu, ale aj meditácia a cesta k pochopeniu duchovnej podstaty boja. Po troch mesiacoch je Kurt pripravený vstúpiť do ringu. Tong Po je však ochotný použiť pre víťazstvo každú podlosť, ktorá mu len zíde na um a neštíti sa oslabiť Kurtovo sústredenie útokom na jeho najbližších ešte pred turnajom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (363)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V detstve to bola u mna velmi oblubena Van Dammeovka, ale dnes to uz tak slavne nevidim. Stale sa mi paci ustredna zapletka, ktora by sa dala zhrnut do vety: prikorie, trening, pomsta. Tento koncept bol pouzity milionkrat v HK kung-fu filmoch. A tie stare kung-fu filmy mam rad dodnes, lebo cast, ktora zabera najviac zo stopaze - trening je v nich napadity a pôsobivy. V tomto filme trening patri medzi najnudnejsie pasaze. Van Damme v nich nic zaujimave nepredvedie a niektore veci, ktore je nuteny predvadzat su doslova k smiechu. Stale dokonale funguje len scena zo stromom, ktory zlomi. Uvodna bitka navnadi na skvelu arenovku, ale potom nasleduje nekonecny az nudny trening, dokial sa film znova nenakopne az vo finale. Co je dost skoda, lebo vsetky postavy funguju na jednotku. Van Damme ako naivny hrdina, Dennis Chan ako charizmaticky mentor, nadherna deva, Haskell V. Anderson III ako sympaticky pomocnik a Michel Qissi ako odporny zaporak. No a bitky mozno v tej dobe patrili k tym lepsim, ale dnes su prinajlepsom len priemerne. Van Damme si tu vystaci s otockou, roznožkou a uderom. Nic viac nepredvedie. Asi si to uvedomoval a tak sa pri tych chvatoch aspon tvari jak keby mu islo o zivot, takze bitky predava skôr cez herecky prejav ako techniky. A celkom mu to zeriem. Horsie je, ze Qissi je ako zaporak hnusny, ale v bitkach nic extra. Pri jednom z jeho mala dialogov: dala mi. Som vyprskol od smiechu. Väcsina dialogov pôsobi dnes uz strasne. Pochvalit musim este pekny 80tkovy soundtrack a lokacie. Takze vysledok je dnes uz len priemerny naivny film so zdlhavym nudnym treningom, ktory by potreboval väcsi pocet bitiek a dynamickejsie tempo. Som velmi zvedavy ako dopadne remake a ako bude Van Damme pôsobit v ulohe mentora. 5/10. ()

Skleena 

všetky recenzie používateľa

Doháním resty a znovusjíždím staré šlágry... a člověk se až nestačí divit, co se nám za mlada líbilo :) Nemyslím ty osmdesátkové zápletky a "hloubky" scénářů - o tom snad u bojových nebo obecně akčních filmů upřímně nemůže být řeč... ale jak na to tak teď koukám... ony jsou i ty souboje neuvěřitelně statické a hloupé... Na druhou stranu to byla startovní čára pro Van Dammovu kariéru a to se také počítá - ať už byla jakákoliv, určitý zářez do žánru bojových filmů udělala. A i když bych v kontextu kickboxera asi šetřil označeními jako je "kult" nebo "klasika", v zapomnění by snímek upadnout taky neměl. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Parádní Van Damme ve filmu, který začátek jeho kariéry nakopl tak dobře a zdárně, že jsem ho (bohužel) viděl až jako jeden z posledně viděných filmů s Van Dammem v současnosti. A to si řikám oddaný fanoušek. Každopádně už je to za mnou a nemůžu jinak než za čtyři hvězdičky (po několikerém zkouknutí měním na pět, pro mě ten film už je jasnej kult). Já se s ním prostě vždycky bavím. Film ukazuje co v něm je a hlavně se snaží, je nepoznamenaný kokainem a celkově díky dabingu vypadá jako nenápadný klučina, který to ale v ringu umí, jako málokdo. No a právě proto ho mám tak rád. Kickboxer je jeden z těch filmů, kde se kope a kope se dobře. Kde dokonce Van Damme kope a kope také hodně dobře no a tím se odráží celá pointa filmu, že když se ve filmu dobře kope, je film hodně dobrý. A to je právě jeho případ. Já jsem se hodně bavil. Sice jsem věděl jaký bude průběh, jak to dopadne, ale prostě fandím a fandím rád. Van Damme je prostě hrdina, nestárnoucí hrdina mého mládí. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Druhá nejlepší VanDammova bojovka má název Kickboxer. Je to ten film kde Tong Po kope do sloupu až omítka opadává, kde si v rámci tréninku nechá hrdina padat kokosový ořech na báchor a kde zazní památná věta "Mylee mi dala." Dovolil bych si tvrdit že se jedná o takový Jean-Claudeův Diskopříběh. Schválně si poslechněte soundtrack, který je neskutečně nabušený. Roli hlavního protivníka vyfasoval již dříve mnou zmiňovaný Michel Qissi. Jenže ani ten nedokázal zastavit Nack suk cao. Tréninková pasáž opět nadchne. 70% ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

I když je to jen variace na Bloodsport, stále má něco do sebe a některé momenty jsou výbornou béčkovou zábavou. Zatímco scény tréninku jsou výtečné a některé jeho techniky vpravdě nezapomenutelné, pokud jde o souboje v ringu, nemohu se zbavit dojmu, že ty v Bloodsportu byly lepší, možná s výjimkou závěrečného střetnutí Kurta s Tong Poem. V rámci subžánru ještě stále solidní napdrůměr. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (30)

  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)
  • Van Damme se podílel také na scénáři a bojové choreografii. (Eldrick)
  • Hoci bol Dennis Alexio skutočným majstrom sveta v kickboxe v poloťažkej a krížovej váhe, opasok, ktorý má vo filme, však nie je modelovaný podľa skutočného opasku. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Reklama

Reklama