Reklama

Reklama

Kickboxer

  • Československo Kickboxer (viac)
Trailer 1

Odvaha a odhodlanie neskúseného Američana postaviť sa proti brutálnej sile a zákerným úderom thajského šampióna v kickboxe a pomstiť svojho brata.
Američan Kurt Sloane sa rozhodne, že vyzve na súboj thajského majstra kickboxu Tong Poa a porazí ho. Má na to dôvod - chce sa mu pomstiť za to, že pred časom v ringu celkom bezdôvodne a zákerne zmrzačil jeho brata, sebavedomého amerického šampióna Erica. Hoci sa Kurt venuje bojovým umeniam, je mu jasné, že proti brutálnemu súperovi, ktorého podporuje mafiánsky boss Freddy Li, nemá takmer žiadnu šancu. Nemieni sa však vopred vzdať, práve naopak. V thajských školách bojových umení sa mu však vysmejú. Vďaka pomoci amerického černocha Winstona Taylora, ktorý už roky žije v Thajsku, sa dostane do džungle, kde žije starý slávny majster bojových umení Xian Chow. Ten po krátkom váhaní súhlasí, že Kurta na boj pripraví a hneď začne s tvrdým výcvikom. Jeho súčasťou nie je len posilňovanie a tréning bojových techník, rýchlosti a postrehu, ale aj meditácia a cesta k pochopeniu duchovnej podstaty boja. Po troch mesiacoch je Kurt pripravený vstúpiť do ringu. Tong Po je však ochotný použiť pre víťazstvo každú podlosť, ktorá mu len zíde na um a neštíti sa oslabiť Kurtovo sústredenie útokom na jeho najbližších ešte pred turnajom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (363)

Divočák 

všetky recenzie používateľa

"You will fight the ancient way!" Jeden z filmů, na kterých se Van Damme udělal (filmově samozřejmě;). Film sice postupuje podle obehrané šablony (zmrzačený bratr, touha po pomstě, asijský učitel, nalezená láska, tvrdý trénink, souboj se zlotřilým záporákem) ale ve svém oboru (v dospělé kategorii;)) patří rozhodně mezi absolutní špičku. Děj je netradičně zasazen do Thajské džungle, což celému filmu přidává neuvěřitelně na mystice a atraktivnosti. Jean-Claude je tu opravdu drsňák, při tréninku i v soubojích jede naplno a odpustíte mu dokonce i když začne tancovat. Velkým plusem oproti ostatním podobným béčkům je taky perfektní záporák - v dnešní době už kultovní Tong Po. Jeho exotická vizáž do celkového ladění filmu zapadne perfektně a navíc je dostatečně ďábelský a nepostrádá to správné záporácké "charisma". Když ho na začátku filmu vidíte, jak kope holou nohou do sloupu až opadává omítka, "behajů vám z toho až zimomriavky po chrbáte!" ()

kingik odpad!

všetky recenzie používateľa

Tyhle filmy už jsou dávno pasé a i kdyby nebyly, na to, jak je to vydáváno za film o bojovém umění, jsem si moc bojů neužil. Na začátku a na konci, když to mám nějak shrnout. Mezitím je jen otřesně natočená slátanina slabomyslného charakteru s nepříliš dobře hrajícím Van Dammem. Než dojde na avizované závěrečné střetnutí s obávaným Tong Poaem, je nutno se prokousat nezáživným dějem o ničem a pak až na zúčtování dojde, je předem jasné, jak skončí. Van Damme má sice svaly napnuté jak struny na harfě a je v nejlepší kondici (když se zrovna nepokouší hrát), ale přiblblému filmu ani na tu jednu hvězdičku nepomohl. 0% ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Zlikvidoval jsi mi bráchu, tak teď poznáš chuť mých tvrdých chodidel. To si patrně řekl Kurt Sloan a šel nabančit thajskému esu Tong Poovi. Musím dodat, že předtím taky trochu cvičil, což poukazuje na "mnohovrstevnost" děje zakončeného naprosto "nečekaným" výsledkem zápasu. Je to tak přímočaře naivní snímek, že ho nemohu, ani po letech strávených v přítomnosti poněkud náročnější kinematografie, přestat mít rád. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V detstve to bola u mna velmi oblubena Van Dammeovka, ale dnes to uz tak slavne nevidim. Stale sa mi paci ustredna zapletka, ktora by sa dala zhrnut do vety: prikorie, trening, pomsta. Tento koncept bol pouzity milionkrat v HK kung-fu filmoch. A tie stare kung-fu filmy mam rad dodnes, lebo cast, ktora zabera najviac zo stopaze - trening je v nich napadity a pôsobivy. V tomto filme trening patri medzi najnudnejsie pasaze. Van Damme v nich nic zaujimave nepredvedie a niektore veci, ktore je nuteny predvadzat su doslova k smiechu. Stale dokonale funguje len scena zo stromom, ktory zlomi. Uvodna bitka navnadi na skvelu arenovku, ale potom nasleduje nekonecny az nudny trening, dokial sa film znova nenakopne az vo finale. Co je dost skoda, lebo vsetky postavy funguju na jednotku. Van Damme ako naivny hrdina, Dennis Chan ako charizmaticky mentor, nadherna deva, Haskell V. Anderson III ako sympaticky pomocnik a Michel Qissi ako odporny zaporak. No a bitky mozno v tej dobe patrili k tym lepsim, ale dnes su prinajlepsom len priemerne. Van Damme si tu vystaci s otockou, roznožkou a uderom. Nic viac nepredvedie. Asi si to uvedomoval a tak sa pri tych chvatoch aspon tvari jak keby mu islo o zivot, takze bitky predava skôr cez herecky prejav ako techniky. A celkom mu to zeriem. Horsie je, ze Qissi je ako zaporak hnusny, ale v bitkach nic extra. Pri jednom z jeho mala dialogov: dala mi. Som vyprskol od smiechu. Väcsina dialogov pôsobi dnes uz strasne. Pochvalit musim este pekny 80tkovy soundtrack a lokacie. Takze vysledok je dnes uz len priemerny naivny film so zdlhavym nudnym treningom, ktory by potreboval väcsi pocet bitiek a dynamickejsie tempo. Som velmi zvedavy ako dopadne remake a ako bude Van Damme pôsobit v ulohe mentora. 5/10. ()

Johny_fork 

všetky recenzie používateľa

Jean-Cloude mi zkrátka přirostl k srdci, Kickboxer je béčko podle typické JVCD šablony na kterou nedám dopustit, nechybí motiv pomsty, ultraslizký záporák, moudrý starý mistr, natahování na laně, skvělý soundtrack, mile přitroublé dialogy a úžasný finálový souboj, zde byl Van Damme ve vrcholné formě. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (30)

  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)
  • Zmínky Kurta o lekcích baletu, do kterého ho údajně tlačila matka, se zakládají na skutečném životě Van Damma. Stejně jako jeho vyprávění o tom, že je z Belgie. (Nathaniell)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Reklama

Reklama