Reklama

Reklama

Kickboxer

  • Československo Kickboxer (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Odvaha a odhodlanie neskúseného Američana postaviť sa proti brutálnej sile a zákerným úderom thajského šampióna v kickboxe a pomstiť svojho brata.
Američan Kurt Sloane sa rozhodne, že vyzve na súboj thajského majstra kickboxu Tong Poa a porazí ho. Má na to dôvod - chce sa mu pomstiť za to, že pred časom v ringu celkom bezdôvodne a zákerne zmrzačil jeho brata, sebavedomého amerického šampióna Erica. Hoci sa Kurt venuje bojovým umeniam, je mu jasné, že proti brutálnemu súperovi, ktorého podporuje mafiánsky boss Freddy Li, nemá takmer žiadnu šancu. Nemieni sa však vopred vzdať, práve naopak. V thajských školách bojových umení sa mu však vysmejú. Vďaka pomoci amerického černocha Winstona Taylora, ktorý už roky žije v Thajsku, sa dostane do džungle, kde žije starý slávny majster bojových umení Xian Chow. Ten po krátkom váhaní súhlasí, že Kurta na boj pripraví a hneď začne s tvrdým výcvikom. Jeho súčasťou nie je len posilňovanie a tréning bojových techník, rýchlosti a postrehu, ale aj meditácia a cesta k pochopeniu duchovnej podstaty boja. Po troch mesiacoch je Kurt pripravený vstúpiť do ringu. Tong Po je však ochotný použiť pre víťazstvo každú podlosť, ktorá mu len zíde na um a neštíti sa oslabiť Kurtovo sústredenie útokom na jeho najbližších ešte pred turnajom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (363)

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Scénářem velice slaboduchý film, přestože hlavní síla hrdiny má být v jeho duši. Přímočarý a jednoduchý příběh o spravedlivém mstiteli, jehož konec víte od začátku. Líbil se mi trénink (tedy až na opileckou vložku), velice se mi nelíbil závěrečný souboj (klasické zmrtvýchvstání), ale jinak ničím výjimečný film. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Presne ten typ filmu, ktorý mám na háku. Akosi ma nevzrušuje, keď chlapovi priviažu na chodidlá špagáty a rozťahujú mu nohy, že ich má pomaly v uhle ako striptérka v Moulin Rouge. Ani rúbanie bambusového dreva holennou kosťou nepovažujem za najefektívnejší v rámci lesného odvetvia. Kokosom do žalúdka to by ešte šlo, ale zase mužské chodidlo v hube v spomalenom zábere, to je na chlapa, ktorý nie je bežným návštevníkom Modrej ustrice, už naozaj priveľa. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Podobne, ako aj pri KRVAVOM SPORTE (1988) aj tento film ma v detstve dost bavil a bol to prave dalsi film, pri ktorom stupala Van-Dammeho kariera, az kym dalsie filmy neprichadzali aj do kin. A aj ked Kickboxer dnes uz trosku stratil tu atmosferu, ktora bola pred 20-timi rokmi, ked som este tymito filmami nebol nasyteny, aj teraz ma celkom bavil a Michel Qissi ako Tong Po je stale hnusny zaporak. _________ Jean-Claude Van Damme - (Kurt Sloane) +++ Dennis Alexio - (Eric Sloane) +++ Dennis Chan - (Xian Chow) +++ Michel Qissi - (Tong Po) +++ Haskell V. Anderson III - (Winston Taylor) +++ Rochelle Ashana - (Mylee) +++ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kde sú tie časy, kedy sme takéto filmy brali absolútne vážne. Objektívne je skoro všetko zle. Ale na filmy ako Kickboxer musíme vzťahovať trochu iné merítka, proste bola taká doba a akčné béčka vyzerali takto a nám sa to páčilo. Ak by som sa trochu v tom rýpal, tak určité udalosti sú už za hranou a nie sú dostatočne motivované. Záverečný súboj je oproti drsnému tréningu trochu sklamaním a spomalené zábery veci príliš nenapomáhajú. Jeho priebeh zodpovedá potrebám vyústenia a nie tomu, čo sa v ringu odohráva. Ako drsný kritik by som musel dať filmu jednu hviezdu za Thajsko a tréningové prostredie, ako sentimentálny mäkkýš pod tri hviezdy nepôjdem. ()

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Další snímek JCVD viděn po hodně dlouhé době. Matně si vybavuji, že jsem si říkal už jako prcek, že Krvavý Sport je lepší. Dnes jsem si společně s nostalgií chtěl zkrátit pracovní odpoledne a celkem se to i dařilo. Prakticky celý film měl najeto na 4 hvězdy. 100x viděná zápletka o pomstě, dobrý tréning a třešnička v podobě zajímavého záporáka. Jenže přiznám se, že souboj s Tong Poem mě bavil jen do chvíle, než Jean začal útočit. Mě se ten finálový souboj prostě nelíbil tenkrát a dnes už vůbec. 65 procent. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (30)

  • Na konci titulků nezkrácené verze je nápis "Goodbye to bugs", tedy "Sbohem brouci", čímž se tvůrci loučili s thajským hmyzem z pralesa. (Lorge)
  • Zmínky Kurta o lekcích baletu, do kterého ho údajně tlačila matka, se zakládají na skutečném životě Van Damma. Stejně jako jeho vyprávění o tom, že je z Belgie. (Nathaniell)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Reklama

Reklama