Reklama

Reklama

Čas beží a zdá sa, že život losangeleského architekta Paula Kerseyho (Charles Bronson), ktorý sa po smrti manželky a dcéry stal neľútostným pomstiteľom a prenasledovateľom zločinu, by sa konečne mohol usadiť a dostať do normálnych koľají. V práci sa mu darí rovnako dobre ako vo vzťahu, ktorý nadviazal s energickou reportérkou Karen Sheldonovou (Kay Lenz). Jej dcéru Ericu (Dana Barron) si Paul obľúbill, akoby bola jeho vlastnou dcérou. Lenže osud zrejme nehodlá Paulovi dopriať šťastie a pokoj. Jednej osudnej noci sa Erica vyberie so svojím priateľom Randym (Jesse Dabson) do zábavného parku, aby čoskoro na to zomrela na následky predávkovania kokaínom. Hoci má Kersey plné zuby násilia a túži po pokojnom živote, chopí sa znovu zbrane a bez zľutovania zlikviduje JoJa, priekupníka, ktorý dal Erike drogy. To je však iba začiatok. S Paulom sa totiž spojí tajomný milionár Nathan White (John P. Ryan), ktorý mu poskytne prostriedky a príležitosť zlikvidovať dva zločinecké gangy ovládajúce spoločne takmer deväťdesiat percent obchodu s drogami v Los Angeles. Paul striedavo zabíja dílerov pracujúcich pre oba gangy, a to tak dlho, kým vzájomné podozrievanie a paranoja nespôsobia, že dve konkurenčné bandy proti sebe a navzájom sa začnú ničiť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (63)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvýkrát od jednotky znova funguje aj dramatická línia. Zápletka trochu pripomína Pre hrsť dolárov. Bronson tak trochu z donútenia, ale vzhľadom na ďalšiu stratu v súkromí, s nadšením likviduje členov dvoch mafiánskych gangov a nakoniec ich poštve proti sebe. Nie je to zlé, ale mimo akcie trochu nuda. Poriadne grády film naberie až v posledných 15tich minútach, keď sa naplno odkryjú všetky karty. Príjemnou zmenou bolo, že tentoraz Bronsom nelikviduje len nejakých tupých pankáčov, ale o trochu schopnejších mafiánov. Ale až na toho finálneho mohli byť trochu schopnejší. Príliš dlho to Bronsonovi vychádzalo ako po masle. Ďalším plusom je konečne zmena v spôsobe smrti Bronsonovej rodinky. Konečne vymysleli niečo iné ako znásilnenie. Z budúcich hviezd sa tu tentoraz mihol mladý Trejo bez dlhých vlasov. Tento diel je jediným štandardným akčniakom. Jednak je tu dostatok akcie a jednak je to pojaté celkom normálne. Žiadne komické absurdnosti ako v trojke. Takže výsledkom je príjemný nadpriemerný akčniak s už tradične s osudným vyústením pre Bronsonovú famíliu. 6/10. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom z jeho známej série. Má veľmi dobrý príbeh o architektovi, ktorý po nešťastiach v minulosti chce byť konečne šťastný s novou rodinou, ale to končí vo chvíli, ked´ jeho budúca nevlastná dcéra umrie na predávkovanie drogami. A tak prijme ponuku od neznámeho bohatého muža skoncovať s miestnymi drogovými organizáciami, k čomu dostane aj výzbroj a informácie. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto je jediný diel celej série, ktorý spĺňa požiadavky klasického akčného filmu, teda rýchly úvod, jasne daná motivácia hlavného hrdiny a potom už len samá akcia, pričom film si stále ponecháva aj zvyšné prvky Bronsonových filmov osemdesiatych rokov. A navyše poteší aj jeden zvrat, ktorý filmu len prospeje. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne prestrelky, či už dlhšie alebo len krátke likvidácie strelnou zbraňou a niekoľko kratších ručných stretov. Síce nevyniká originalitou a ani prílišnou rozmanitosťou, ale je slušne natočená, s viac než dostatočným počtom zabitých a poteší aj rozmanitosť zbraní a dobre zvolené prostredia pre akciu. Najviac sa mi páči záverečná prestrelka medzi hracími automatmi a celá situácia v byte zabijaka, no všetka akcia je na tom dobre. S hereckým obsadením som spokojný, Charles Brosnon, jeho žena a dobrí záporáci. Réžia a technická sú bez problémov. Celá táto séria mi celkom dobre sadla a tento diel je podľa mňa najlepší, či už po stránke akcie alebo príbehom. 76% ()

Reklama

Mol 

všetky recenzie používateľa

WHO THE FUCK ARE YOU? DEATH!!! Charles Bronson je nejdrsnější flegmatik v celém Los Angeles, který je odsouzen být navěky sám, protože kohokoliv ve svém životě potká a má rád, musí zemřít. Paul Kersey je ztělesněním smrti a to doslova. Kdybych žil v dobách mstitele, tak bych rozhodně nepáchal žádnej zločin, protože bych si mohl být jistý, že si pro mě přijde. BANG! ()

Jaromír 

všetky recenzie používateľa

Paul Kersey opět útočí :). Tentokrát pobije dva místní drogové gangy. Ještě méně příběhu, a o to více monotónního střílení :(, než v předchozích dílech. Jdu se podívat na pětku, tohle je skoro nekonečný příběh :). Ať žije zdravá sebeobrana s granátometem v ruce :). Už mi chybí jen tank... ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Série střídá režiséra (po Winnerovi nastupuje druhý Bronsonův dvorní režisér, na slovo vzatý béčkař Thompson), Bronson protivníky - místo rowdies odteď masí výhradně mafoše - a po krásně osmdesátkově epické trojce přichází šedivá, zbytečná a nudná čtyřka. Poslední v produkci Cannonu, zato první s podtitulem. Jednu hvězdičku snad jen za Bronsona a úvodní scénu v podzemní garáži. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (15)

  • Podľa výpisu, ktorý číta policajt, sa dá zistiť, že Kerseyho (Bronson) adresa je 8200 Wiltshire Boulevard, Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví odhalené ženské poprsie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené