Reklama

Reklama

Krstný otec III

  • Česko Kmotr III (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starnúci Michael Corleone (Al Pacino) ďalej pevnou rukou ovláda svoje obchodné záujmy, usilovne sa však snaží odpútať od kriminálnej minulosti a svoje obchody zlegalizovať. Jeho záujem sa presunul k nehnuteľnostiam a bankám a stal sa z neho zbožný a voči cirkvi nesmierne štedrý človek, lebo priazeň Vatikánu, kde má niekoľko vysokopostavených priateľov, má v jeho premene na bezúhonného človeka zohrať rozhodujúcu úlohu. Minulosť však nie je možné vymazať...Film získal sedem nominácií na Oscara. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (751)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

(1979 - 1997) Třetí část Kmotra ode mě dostane slušné 4*. Ne, že bych se chtěl opakovat po ostatních, ale tohle pokračování je opravdu slabší než předešlá dvě. Al Pacino je tu však opět skvělý, hraje neskutečně přirozeně a působí ještě více nevyzpytatelně než v jedničce a dvojce. Postrádal jsem tu Toma Hagena. Efektní byly flashbacky, popř. odkazy v podobě fotografií na stolku. Jatka, která se tu konala jsou však kvalitou srovnatelná s těmi, která již známe. Kmotr III je velmi povedené a důstojné zakončení série. Škoda, že ne všechny trilogie mají takto vyrovnané části. V tom je Coppolův počin unikátní. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Možno budem veľmi zlý, ale pre mňa skončil príbeh Godfathera skvelým koncom druhého dielu. Toto beriem len ako voľné pokračovanie. Slabšie než predošlé dva diely, ale stále ešte na veľmi vysokej úrovni a cez to všetko patrí k najobľúbenejším filmom celkovo. Len ho proste neberiem vážne. Vadí mi na filme hlavne strašne veľa priestoru pre cirkev, ktorú z duše neznášam (a že je tam ozaj veľa nepostrihaných scén modlenia) a ešte mi vadilo, že po 16tich rokoch tak Al Pacino respektíve Michael zostarol. Tiež jeho vlasy neboli typicky mastné - talianske. Proste chybičky, ktoré veľmi nestoja za reč. Film mám tiež rád, lebo takpovediac hlavnú úlohu v ňom hrá Santinov syn - Vincent. Úplne úžasný Andy Garcia zatieňuje aj Al Pacina, a to už je čo povedať. Nechýba tu čaro predošlých Godfatherov a záverečné jatky ako vždy skvelé. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Genialne ukoncena trilogia generacnej mafianskej rodine. Boli vo filme chvilky, ktore boli trosku zdlhave a to je prave dovod, preco davam 4 *, ale opät je to zaujimava drama nielen o Michaelovych obchodoch, ale i o vztahoch v rodine, k jeho zene Kay, dcere Mary alebo i k Vincentovi v podani Andyho Garcia. Nikdy nezabudnem na zaver filmu, ktory bol najemotivnejsi zo vsetkych casti... 23.10.2008 ______ Al Pacino - (Don Michael Corleone) +++ Andy Garcia - (Vincent Mancini) +++ Diane Keaton - (Kay Adams Michelson) +++ Talia Shire - (Connie Corleone Rizzi) +++ Eli Wallach - (Don Altobello) +++ Joe Mantegna - (Joey Zasa) +++ George Hamilton - (B.J. Harrison) +++ Bridget Fonda - (Grace Hamilton) +++ Sofia Coppola - (Mary Corleone) +++ John Savage - (páter Andrew Hagen) +++ Hudba: Carmine Coppola +++ Producenti: Francis Ford Coppola, Nicolas Cage +++ ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Repete celé trilogie ve verzi The Coppola Restoration a hodnotím za 4*. Během všech tří částí jsem pozoroval nedostatky s posloupností, nepřehlednosti kdo-je-kdo, nelogičnosti a (pochopitelně) zastaralost ve filmařině/ herectví. Ve finále mi pak řada momentů nedala jak měla a vztah k většině postav byl vlažný. Potěšení po stránce lokací a pořád zážitek, přesto kacířský verdikt: Not that impressed. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tretí kmotor je sklamaním pre tých, ktorí považujú prvé dva diely za vrchol kinematografie. Tento diel ním rozhodne nie je, takže ich plne chápem. Mne sa páčil približne rovnako ako diely 1 a 2, možno trochu menej. Je to dané tým, že kultovosť prvých dvoch dielov neprežívam a pozerám sa na túto trilógiu s miernym odstupom a tým pádom asi aj objektívnejšie. Tento film som si užil a nevidím dôvod, prečo byť z neho sklamaný. Teším sa, kedy si ich prvý krát pustím všetky tri po sebe a som zvedavý, aké bude potom moje hodnotenie tohto fenoménu. VIDENÉ ZNOVA: Záverečný diel má najlepšie vyvrcholenie, končí tu celá sága, takže sa niet čo diviť a FFC opäť ukázal svoj režijný um. Na plný počet ale nezvyšujem, tá snaha o Michaelovo pokánie mi príliš nesedí, rovnako ako uzmierenie s manželkou, tá by ho už po predchádzajúcich udalostiach sotva chcela vidieť. Ale bohvie...inak mafia a Vatikán, týmto u mňa tvorcovia zabodovali. 90% ()

Galéria (156)

Zaujímavosti (41)

  • Andy Garcia (Vincent Mancini) trval na použití opravdového revolveru místo atrapy. Následkem toho při filmové bitce ošklivě poranil dubléra. (don corleone)
  • Michael Corleone (Al Pacino) hned v úvodu filmu při rozhovoru odmítá nabídnutou cigaretu a nekouří ani po zbytek filmu, přestože v obou předchozích dílech cigaretu téměř nepustil z ruky. (dokec)
  • Lucy Mancini (Jeannie Linero), milenka Sonnyho Corleone (James Caan) se v knižní předloze po Sonnyho smrti přestěhovala do Las Vegas a nebyla těhotná; se Sonnym dítě neměla ani nečekala. Z toho důvodu nebylo možné, aby Michael Corleone (Al Pacino) byl Vincentův (Andy Garcia) strýc. (Hopkins)

Súvisiace novinky

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

05.12.2020

Přestože to zní neuvěřitelně, studio Paramount Pictures se podle všeho nebrání pokračování legendární mafiánské trilogie Kmotr. Ano, čtete správně. Zpráva přichází jen pár dní před premiérou nové… (viac)

Třetí Kmotr se dočká nové verze

Třetí Kmotr se dočká nové verze

04.09.2020

Studio Paramount se rozhodlo vydat nejen obnovenou, ale také kompletně přestříhanou verzi třetího Kmotra režiséra Francise Forda Coppoly. Cílem je umožnit tvůrcům dosáhnout své původní vize pro závěr… (viac)

Reklama

Reklama