Reklama

Reklama

Krstný otec II

  • Česko Kmotr II (viac)
Trailer 1

Al Pacino a Robert De Niro v hlavných úlohách druhej časti slávnej mafiánskej ságy. Mimoriadny úspech Krstného otca vo svetových kinách viedol k okamžitým úvahám o nakrútení pokračovania. Scenár, ktorý je spoločným dielom autora pôvodnej predlohy Maria Puza a režiséra, rozvíja dve dejové línie - ďalšie osudy nového krstného otca Michaela Corleoneho a začiatky mladého Vita Corleoneho v New Yorku dvadsiatych rokov. Film získal 6 Oscarov. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1 020)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Slabšie ako jednotka a neuveriteľne dlhé a rozťahané. To čo mi vadilo, už pri jednotke (dlhá minutáž) sa tu v dvojke ešte o ďalšiu pol hodinu predlžuje. Nevadia mi dlhé filmy a prvý diel ma bavil, akurát mu chýbalo väčšie tempo. No dvojka, ktorá je s časti prequel aj sequel zároveň (čo oceňujem), nemá taký pútavý príbeh ako mala jednotka. A dokonca ani postavy. Zatiaľ čo Brando alebo Caan mali zaujímavé napísané postavy, tu už nie sú. Teda jedna tu je v mladšej verzii a De Niro ju hra výborne. Vlastne jeho prequelová dejová linka ma bavila viac ako ta hlavná. Pohlaď do minulosti ponúkne mladého Corleonea a jeho cestu ako sa pomaly vypracoval a dostal k moci. No hlavná dejová línia s jeho synom (Pacino je znova perfektný) nemá taký dobrý príbeh. Skutočne len minimum vecí ma tu zaujalo, vraždy tiež neuzemnia ako pri prvom filme a nič strhujúcejšie, okrem záveru sa snáď ani nestane. Hromada pomalých scén a dialógov tento film u mňa zabila. 50% - 2* ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Mno druhej dil si bere z knizky jen cast o detstvi Vita a druha polovina deje uz neni podle knizky a to je ten problem. Zatimco casti s Vitem jsou naprosto bezchybny, jeho cesta k moci je proste dokonala a Robert De Niro se Marlonovi skoro vyrovna, tak cast o obchodech Michaela Corleona pusobi trochu zmatene. Casti z Vitem povazuju za jedny z nejlepsich scen ze vsech tri Kmotru. Sice na zaver do sebe zapadne i cast z Michaelem, ale ze zacatku jsem se v deji docela ztracel a misty jsem netusil kdo je kdo a co kdo chce a jelikoz jsem se nemohl stotoznit s postavama, obcas jsem se nudil, ale jen vyjimecne. Zachranuje to hlavne Al Pacino a John Cazale, ty nemaj chybu. Druhej dil uz je slabsi nez prvni, ale presto vybornej mafianskej film a dustojne pokracovani. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $13miliónovTržby USA $57,300,000Tržby Celosvetovo $193,000,000║ Pokračovanie vyšperkovaného prvého Krstného otca už ani z ďaleka neovplíva takým silným príbehom, v tomto prípade to už príde až príliš moc naťahované na silu, len aby tam bol nejaký ten dej ale ide o to či aj tak skvelo fungujúci pre celý film, lebo mi tam už chýbalo také skutočné zanietenie postáv. Jedine postava Al Pacina, keď sa objaví na pľace dokáže všetku pozornosť upriamiť na seba, ostatné prídu akési nevýrazne pre dej, chýba tu aj nejaký silný protivník, čo by to tam viac rozprúdil. Vedľajšia príbehová vetva s Robertom De Nirom ako mladým Don Corleonem je dosť nevýrazná na to aby vyznela lepšie pre celkový dojem v rámci príbehu, aj keď sa tam ukáže pár zaujímavých vecí zo života mladého Dona Corleone ako sa postupne dostal na vrchol ale na danej ploche to pôsobí trošku strácajúce sa v sebe a aj keď sa De Niro po hereckej stránke celkom snaží, celkový výsledok nevyznie v žiadnu silnú vetvu pre daný film. V podstate na celej ploche filmu máme možnosť sledovať len to čo už sme zažili, lenže v lepšej forme to bolo v prvom filme, tu to už je len taká opakovačka bez skutočnej šťavy. Doslova mi to príde ako Coppolová stávka na istotu, na overenú istotu to čom mu tak výsostne vyšlo v prvom filme, chýba mi tu nejaký progres, pokus o niečo čo by štylisticky obohatilo dej a nie len nám ponúkalo v trošku inom prevedení to čom sme už videli. Samozrejme, že sa tu nájdu nejaké tie lepšie momentky, ako bol súd, Sylvester na Havane, vnútorný boj Mikea Corleone s rodinou a starším bratom, ale to je fakt málo na to aby to bol až tak vychvaľovaný film. /80%/ ...ak by som to porovnával s prvým filmom dal by som tomuto filmu tak 60% ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Osiření mladého Vita Corleone a osamocení v Americe a pak jeho postupné budování postavení oblíbeného kmotra obávaného všemi nepřáteli. Versus postavení oblíbeného Michaela Corleone jako bohatého kmotra a jeho postupné osamocení jako člověka obávaného i přáteli při krutých vendetách za zrady skutečné i domnělé včetně příslušníků jeho rodiny. Trailer: http://www.csfd.cz/film/1645-kmotr-ii-godfather-part-ii-the/videa/ ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Geniálne pokračovanie kultovej gangsterky, ktorá sa odvíja hneď v dvoch zaujímavých líniách, pričom na pár ťažko zrozumiteľných scenáristických vychytávok - nemala som to potešenie dočkať sa hlbšieho knižného objasňovania - je to znovu perfektný zásah do rozmachu organizovaného zločinu s hercami najvyššieho kalibru a úžasnou atmosférou. Na neuveriteľnú dĺžku je to chytré, neľútostné, chvíľami kruté a s prepracovanými charaktermi. Jednotka ma oslovila trošku viac, pretože mi v dvojke chýbala charizma Marlona Branda, ale len meno takého režiséra ako je Francis Ford Coppola, zaručovalo skvelé pokračovanie tejto mafiánskej ságy. ()

Galéria (171)

Zaujímavosti (77)

  • Film bol natočený za 104 dní. (Stefan_M)
  • Michael Corleone (Al Pacino) dáva bozk svojmu bratovi Fredovi (John Cazale) po tom, čo sa dozvie o jeho zrade. Táto scéna z filmu je odvolávkou na Bibliu, konkrétne na časť, kedy Judáš pobozká v Getsemanskej záhrade Ježiša, aby ho označil rímskym vojakom. Bozk sa rovná zrada. (Samuellsson)
  • Natáčelo se od 1. října 1973 do 19. června 1974 v Itálii, Dominikánské republice, Kalifornii, Miami, New Yorku a D.C. (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (viac)

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (viac)

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

27.05.2012

V červnu se diváci mohou těšit na tři klasické perly stříbrného plátna s tématem „drsní muži“ – Rocky, Zjizvená tvář a Hodný, zlý a ošklivý. Všechny tři uvedené filmy bude možné vidět pouze během… (viac)

Reklama

Reklama