Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnamský veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) sa rozhodol utiahnuť sa do budhistického kláštora, aby konečne našiel vytúžený vnútorný pokoj. No nečakané udalosti mu nedovolia vydýchnuť! Jeho bývalého veliteľa a akoby druhého otca, plukovníka Samuela Trautmana (Richard Crenna), totiž v Afganistane uniesli Rusi, pretože sa pokúšal zásobiť zbraňami bojovníkov z islamského odboja! A tak sa vojnový hrdina Rambo púšťa do ďalšej samovražednej misie, vyzbrojený len svojimi oceľovými svalmi na rozhalenej hrudi, neodmysliteľnou čelenkou a menším „príručným arzenálom“ – tentoraz proti zvrhlej komunistickej presile... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (612)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Sylvester Stallone, Sheldon Lettich / Characters created by David Morrell | Hudba: Jerry Goldsmith | Produkcia: Buzz Feitshans, Mario Kassar, Andrew G. Vajna | Distribúcia: TriStar Pictures | Štúdio: Carolco Pictures | Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: USA: 53,715,611 $, Celosvetovo: 189,015,611 $ || Vždy je dobré vedieť, kedy prestať, a Sly na to prišiel. Rambo na 3x, Rocky možno aj viac krát ;) ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Co se vám na tomhle díle nelíbí? Když zapomenu na závěrečné věnování, jedná o skvělý akční film, který svému žánru rozhodně nedělá ostudu. Děj je sice opět jednoduchý jako facka (John Rambo vyráží zachránit svého velitele), ale stejně mi to nezabránilo se skvěle bavit.;-) Největší ironií ale je, že jsem "Žhavé výstřely 2" (neboli parodii na Ramba II., III.) ohodnotila ještě lépe než samotný originál.XD ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Tichý dozvuk Studené války a velmi svérázná antikomunistická agitka v rambovském podání. Režisér se scénáristou (nepočítejme Stalloneho) jasně naznačují, že svými výtvory patří pouze do průměrných poliček videopůjčoven, což jejich pozdější filmy potvrdily. Rambo III je pouhá kopie dvojky, se zbytečnou přehršlí scén, jež mají demytizovat akční ikonu jako chladného zabijáka a vykreslit jej jako obyčejného člověka se zájmem o druhé (peníze pro mnichy, oprava chrámu, rozhovory s Mudžahedány), což v kontrastu s monstrózní akcí, která se s realitou rozešla ve zlém už po druhém díle, působí notně komicky. Na znamení míru ale mezi divákem a filmem však nakonec bílým kapesníkem mává dáma jménem Nostalgie, což mě s hodnocením drží těsně pod metami nevyššími. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film toho asi hodně vypoví o typycké americké patrotické mentalitě. Amík Rambo přijede do Afghanistánu, tam nejdříve všechny mudžahedíny porazí v jejich národní hře a pak je naučí bojovat v jejich vlastním prostředí, kde nikdy předtím nebyl, protože oni to samozřejmě neumí tak dobře jako on. Škoda jen, že takového Ramba nemají amíci v Afghanistánu dneska. Jeden maximálně dva by jim stačili na to aby porazili ty, se kterými John J. bojoval proti sovětům. Jinak po akční stránce je to celkem zábava. Z poměrně psychologicky propracovaného Ramba v jedničce se postupně stal dokonalý vraždící stroj, který mezi kosením komoušů občas i něco zahlásí. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Tretí Rambo za svojim predchodcom prakticky v ničom nezaostáva, takže opäť je to jeden z najlepších akčných filmov osemdesiatych rokov. Tentoraz sa už nejedná o Rambovu vojnu, ale o ruskú inváziu v Afganistane, čo mi nadmieru vyhovuje, nielen tým, že prenesenie bojiska do púšte bolo dobrou voľbou, prekvapivo mi to v tejto sérii príde rovnako atraktívne ako v džungli, ale hlavne preto, že film sa už zbavil toho politického pozadia, kde je Rambo vlastne za takého chudáka, ktorý miluje svoju vlasť, ale ona mu to neopláca a tak mi ho vo viacerých scénach predchádzajúcich dielov prišlo až tak ľúto. Tým ale nechcem tvrdiť, že toto pozadie bolo zlé, páčilo sa mi, len jednoducho svoj potenciál už v dvoch filmoch naplno využilo a bol čas pohnúť sa trochu ďalej, síce do klasického žánrového štýlu, ale aj tak. A práve aj preto mám úvodnú fázu práve pri tomto diele najradšej, Rambo už s vojnou a zabíjaním nechce mať nič spoločné, ale keď sa jedná o jeho priateľa, ktorý sa dostal do problémov, urobí všetko preto, aby ho zachránil a popritom sa zoznamuje s novou vojnovou situáciou. A tak tu si na rozdiel od dvojky, kedy jedna akčná scéna striedala druhú treba na akciu trochu počkať, ale nevadilo mi to, keďže dej je dostatočne zaujímavý. No a keď sa už akcia začne, tak sa už prakticky neskončí a je opäť perfektná. Akčných scén je síce o niečo menej, ale sú dlhšie a veľkolepejšie, než v dvojke, takže akčný dojem je vlastne z oboch filmov rovnaký. Prostredie ruskej základne a jej okolia je výborné, pričom sa aj naplno využilo a tak síce súboje opäť za moc nestoja, aj keď teraz sú tu až dva dlhšie, ale všetky tie veľkolepé prestrelky sú výborné s veľkými množstvami zabitých, zaujímavých likvidácií a slušným zapojením vojenskej techniky, hlavne vrtuľníkov. A tak jedine finále ma trochu sklamalo, súboj tanku s vrtuľníkom mi už predsa len príde trochu mimo, ale inak je všetka akcia výborná, spomenúť musím hlavne prvý príchod do ruskej základne, postupná likvidácia ruských vojakov v jaskyni a určite aj zostrelenie vrtuľníku výbušným šípom, čo v mojom detstve bol ten najikonickejší akčný moment. Obsadenie je samozrejme stále skvelé, Sylvester Stallone je tu asi najsvalnatejší za celú svoju kariéru, Richard Crenna sa už tentoraz zapojí aj do akcie, poteší hlavný záporák, teda ruský plukovník a aj tých pár nových vedľajších postáv z radov afgánskych bojovníkov. A režijne som tiež nepocítil žiadnu zmenu, v rámci akčného žánru je to stále skvelá práca. Takže aj tentoraz musím hodnotiť naplno, jednoducho prvotriedna akčná zábava, jedna z najlepších, na akú sa dalo nielen v osemdesiatych rokov naraziť. 85% ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (44)

  • Rambo (Sylvester Stallone) pří útěku z ruské pevnosti hodí granát na zamčené dveře, které se po výbuchu otevřou dovnitř. Správně by ale měly být otevřené/vyražené ven. (StevenW.)
  • Existuje alternativní konec filmu, v němž Rambo (Sylvester Stallone) zůstane s afgánskými povstalci, aby jim pomohl v jejich boji. (StevenW.)
  • Tvůrci nakoupili autentické oblečení pro film přímo na afghánské hranici, aby kostýmy byly co nejvěrohodnější. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama