Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydajte sa na neuveriteľnú cestu s malým mravcom, ktorý hľadá odvážnych bojovníkov, aby mu pomohli ochrániť jeho domov pred zlými kobylkami. Keď namiesto toho narazí na bzučiaci súbor cirkusových chrobákov, jediná nádej na víťazstvo spočíva v priateľstve a v úžasnej sile fantázie. (Disney+)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (301)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prišli sme vás pobaviť na žiadosť princeznej.“ – „Rozmačkať!“ ŽIVOT CHROBÁKA je ďalšia výborná pixarovčina, hoci mňa si nikdy nezískala tak, ako TOY STORY 2. Možno pre to, že je v nej predsa len už príliš veľký dôraz kladený na detského diváka (ale bavila ma o čosi viac, ako konkurenčný a predsa len zasa až príliš dospelý MRAVEC Z). Napriek tomu je výsledkom nadpriemerná animovaná zábava s krásnou vizuálnou stránkou, z ktorej dýcha láska štúdia Pixar k nádherne vykresleným jednotlivým postavám a desiatkam originálnych nápadov (návšteva hrdzavej konzervy, pardon luxusného baru). Nečakaná a pôvabná variácia na SEDEM SAMURAJOV a SIEDMYCH STATOČNÝCH, podporená vynikajúcimi dialógmi, vydarenými vtipmi zo sveta hmyzu („Nepozeraj do toho svetla.“; „Mám 24 hodín života, nestrávim ich tu.“)... a s tou detskosťou to nie je najhoršie (dvojica psychopatických maďarských dvojičiek, so svojou bisexualitou sa zmierujúca lienka). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Možno ten najpoceňovanejší Pixarovský kúsok z obdobia, kedy bol prešľap v ich prípade neznámym výrazom. Možno neobstojí tak úplne v porovnaní s Toy story 1/2, možno mu trochu ubližuje v rovnakom čase uvádzaný Mravec Z, ale je nesporným faktom, že samostatne tento film dokonale pobaví. Hmyz totiž dlhodobo vydrží viac, ako plastové hračky, veľké zvieratá a ľudia, že. Tak snáď po konci ľudstva sa hrdinovia filmu stretnú niekde s potkanom z Ratatouille. ()

Reklama

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Já rád Pixar, snad první animovaný film na kterém jsem byl v kině a mam takový pocit, že dokonce se školou. Jo Flik se mi líbil a jeho kámoši z cirkusu byly taky skvělý. Dokonce jsem pak i pařil hru, takže to musí být jasné plné . I po letech to pro mě má kouzlo. I když musim objektivně uznat, že pixarovky byly i lepší ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Randy Newman: 1. The Time Of Your Life , 2. The Flik Machine ,3. Seed To Tree ,4. Red Alert ,5. Hopper And His Gang ,6. Flik Leaves , 7. Circus Bugs ,8. The City ,9. Robin Hood ,10. Return To Colony ,11. Flik's Return ,12. Loser ,13. Dot's Rescue ,14. Atta ,15. Don't Come Back ,16. Grasshoppers' Return ,17. The Bird Flies ,18. Ants Fight Back ,19. Victory ,20. A Bug's Life Suite ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Nejklasičtější z nejklasičtějších animáků mého dětství, který jsme s rodinnou neustále přehrávali jako jedno z vůbec prvních DVD, se kterým jsem já osobně přišel do styku. Při dnešním zhlédnutí by mi pravděpodobně vadily pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovi při přehnané snaze cosi nepovede a on je zavrhnut svými blízkými z důvodu, že je ohrozil a tak k nim po zbytek filmu hledá cestu vykoupení a snahu dokázat, že vše myslel jedině dobře. Ve své době měl ale hlavně netradiční svět hmyzu v hezké a legrační podobě své nenahraditelné kouzlo a za to mu patří nemalý dík. Lepšího animáku 90. let bych se dohledal snad již jen v Beauty and the Beast. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (34)

  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať falošné "nepodarené scény". (JADIM)
  • Když hlavní hrdina v baru nedopatřením strčí do nasávajícího komára a řekne „promiň, kámo,“ měl by říct spíš „promiň, dámo“. Krev totiž, jak známo, sají toliko komářice. (Brtniik)

Reklama

Reklama