Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automechanik Frank Leone (Sylvester Stallone) si odpykáva trest za ublíženie na zdraví, ktorého sa dopustil pri obrane kamaráta pred partiou násilníkov. Do vypršania trestu mu zostáva už len šesť mesiacov. Jedného dňa ho však z relatívne voľnej väzby v norwoodskom väzení prevezú do väznice Getaway. Tam ho na príkaz sadistického riaditeľa Wardena Drumgoolea (Donald Sutherland), ktorý s ním má nevybavené účty, týrajú tak dozorcovia, ako aj väzni. Frank všetko príkorie statočne znáša do chvíle, keď sa v ohrození ocitne aj jeho priateľka Melissa (Darlanne Fluegel). A to je moment, v ktorom sa Frank rozhodne z väzenia ujsť. Netuší, že presne to chcel riaditeľ dosiahnuť a nastražil na Franka pascu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (331)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

danny trejo hrá vo všetkých väzenských filmoch - tuším, že on v reálnom živote aj naozaj sedel... john amos ako obor v rifľovke a sutherland v jednej zo svojich najzápornejších polôh sú super protiváha zoskupeniu "väzňov-správňakov" okolo psích očí - automechanika a večného romantika stalloneho; na tomto filme si okrem toho, že v rámci žánru väzenských filmov vôbec nie je originálny, no našťastie je slušne remeselne zvládnutý a dobre obsadený, všimnite, že VŠETKY záporné postavy sú tu beloši a VŠETCI černoši sú tu kladní; inak je to pomerne predvídateľné, no stále viac si uvedomujem, ako stallone nie je ako herec úplne márny - má len tú smolu, že je to teda riadne krivá držka a hora žíl na svaloch a na zozname svojej kinematografie má po roku 90 veľmi veľa kadejako žánrovo pestrých filmov, takže sa zabúda na dobu spred roku 90, kedy to boli skôr drámy, na to, že on sa vážne pokúša hrať (a občas mu to aj ide) a že je teda činný aj ako scenárista, režisér a producent... ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Poměrně příjemné vězeňské drama z rodu ´Útěku z Alcatrazu´ a ´Shawshanku´. I to předvídatelné klišé (odhadnutelný vývoj, zlí dozorci) je zde nějakým záhadným způsobem snesitelné. Bohužel posledních 15 minut dělá z filmu poměrně těžko uvěřitelnou báchorku, což je škoda. Jinak kolegovi Radyovi bych doporučil návštěvu zoologické zahrady, aby si pořádně prostudoval mimiku primátů, jeho zdejší připomínka na adresu Stalloneho je poněkud mimo, řekl bych. Sly si zde totiž odehrál to své a odehrál to věrohodně a sympaticky. ()

Reklama

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Tenhle snímek mě asi utvrdil v tom, že jedna z mnou nejvíce nenáviděných věcí (a dalo by se říci obzvláště ve filmu, kde s tím nemůžu nic dělat) je nespravedlnost. Ta je v Kriminále tak intenzivní, až mi to bylo skoro nepříjemné. Podobně nepříjemné, jako ten pitomý naivní závěr, ale co chtít od osumdesátek a ještě k tomu se Sylvestrem. Nabízí se mi taky 2 otázky, co udělal Leone tak nepěkného panu správci, že na něj byl tak moc zlý? Třeba bychom nakonec fandili spíše jemu; za druhé, a to není až tak útok na film, jako spíš prostě normální otázka, opravdu se trestanci běžně flákají v nějakym pseudoautoservisu? To nedělají spíše v prádelně, kuchyni nebo tak? No ale celkově je to opravdu dobrý film, je to krutě obehraná písnička, ale pořád docela dobře funguje... ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem to jako pubertak videl, byl jsem nadsenej. Sly je slajovatej, kriminal kriminalovatej a dozorci jsou strasne zli. Takova ta story drsnyho chlapka, co je nepravem za mrizema a musi toho hodne vydrzet a asi i zdrhnout... Dneska uz tak nadsenej nejsem, protoze v tom vidim tu prkennost, ale porad je to slusnej osmdesatkovej kousek. Tehdy by to bylo pet, dneska tak tri... ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Další stalloneovská srdcařina. O vězeňský špíně, ve který čím je chlap správnější, tím těžší ho čeká pobyt. LOCK UP je dodnes dobrý film, obsahuje pár "hustých" scén (fotbálek, Mustanga, závěrečnou popravu) a velmi slušný Slyův výkon v pro něj celkem typické hlavní roli. Další silný článek jeho filmografie. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Vo filme si zahrali i skutoční väzni zo štátnej väznice Rahway, v priestoroch ktorej sa v priebehu októbra až decembra 1988 nakrúcalo. Podľa Sylvestra Stalloneho (Frank Leone) si ju vybrali kvôli tomu, že sa radí k najtvrdším v USA. (Chatterer)
  • Automobil, který vězni staví v garáži, je Ford Mustang Coupé ročník 1965. (Ruuzha)
  • Vo filme pridelili Frankovi (Sylvester Stallone) väzenské číslo 5-1-0. Vždy keď sa ho naň spýtajú, hlási sa ako väzeň Five-Ten, čiže 5-10. Výška herca je 5 stôp a 10 palcov, v skratke po anglicky five-ten. (martincba)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Reklama

Reklama