Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hora svalov Julius Benedict (Arnold Schwarzenegger) bol počatý pri vládnom experimente ako genetický skvost, maličký tlsťoch Vincent Benedict (Danny DeVito) sa však narodil akosi nechcene - ako genetický odpad... Po 35-tich rokoch sa Julius rozhodne vyhľadať svojho brata, z ktorého sa medzitým stal malý, sympatický podvodník a zlodej áut, ktorý je v neustálom konflikte so zákonom. Julius ho aj našiel - vo väzení. Bratia sa stretávajú, porozprávajú si navzájom o svojej minulosti, nachádzajú ženy svojho srdca, spolu sa vydávajú pohľadať ich vlastnú matku a... Zapletú sa s podsvetím! Keďže cestujú ukradnutým kadilakom, v pätách majú zabijaka Webstera (Marshall Bell), ktorému malo patriť päť miliónov dolárov, ktoré sa vezú v aute. A pretože Webster nemá zábrany a každého svedka, ktorý by ho mohol prezradiť, pre istotu zabije, čochvíľa začína ísť naozaj do tuhého... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (287)

spikey1 

všetky recenzie používateľa

Koncem osmdesátých a začátkem devadesátých let se v Hollywoodu děly věci. Producenti ucítili, že akční žánr stagnuje, nic moc v něm vymyslet již nejde a pozvolna se do něj cpou komici(policajt z Beverly Hills s Eddie Murphym). Jenže co udělat s takovými akčními dinosaury jako je Schwarzenegger nebo Stallone? U prvního zmíněného vedle něj postavili osobu absolutně kontrastní a vymysleli celkem obstojný příběh jak se ti dva mohou potkat. Již myšlenka na to že Arnold a Danny jsou dvojčata je prostě komická. Pokud si chcete nastudovat dějiny akčních hrdinů a nebo si jen užít fajn komedii, tenhle kousek stojí za to, narozdíl od Juniora, kterého se chraňte jako čert kříže. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Opäť film z čias kedy som ešte nebol na svete. Obrovské prekvapenie ako to herci zahrali. Niekoľkokrát úsmev na tvári. Fakt skvelá a milá komédia. Sú tu aj akčné momenty ale o tie sa vždy postará skvelý Arnie, ktorý presvedčil že aj v komédiách vie zahrať. Dvojičky sú filmom ktorý ľutujem že som nevidel skôr a určite si ho ešte niekedy znovu rád pozriem. Parádna komédia so super nápadom. Dvojičky zabodovali naplno 5* ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Experiment, který měl vést ke stvoření dokonalého člověka, se zcela nevydařil, vedle svalnatého inteligenta v podání Schwarzeneggera, z něj vyšel i tělnatý zlodějíček v podání Dannyho DeVita. Film o shledání těchto nepravděpodobných dvojčat, je podle mě jedním z nejpodřadnějších filmů se Schwarzeneggerem. Ani jednou jsem se u této komedie nezasmál, nebylo totiž čemu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To sú veľmi nepekné veci, čo práve robíš. Ja síce neviem, o čo ide, ale myslím si, že sa to dá vyriešiť aj bez použitia násilia.“ V 80. rokoch mal Arnold Schwarzenegger všetko. Skvelú manželku, prostredníctvom ktorej jemne prenikal do americkej politiky, splnil sa mu americký sen o úspechu, vyviedol vozidlá Hummer z armády na cesty, mal deti, diváci ho zbožňovali a akčný žáner nepoznal väčšieho kráľa (sorry Sly). Čo ho míňalo? Skoro nič. Okrem, nuť, filmových komédií. Všetci predpokladali, že to tak aj zostane - veď Arnieho filmy boli vždy drsné, nehodil sa do komédií. On mal ale na vec iný názor a ako v živote, aj pred kamerou rád skúšal nové veci a hľadal nové smery. Nakrútil DVOJIČKY - a bol to hit. Ľudia majú dodnes túto stereotypnú komédiu radi, hoci sa pochopiteľne nedá porovnať s najlepšími komédiami slovenského rodáka Ivana Reitmana (KROTITELIA DUCHOV 1 - 2). Na strane druhej, DVOJIČKY patria (spolu s Arnoldovým neskorším POLICAJTOM ZO ŠKOLKY) k nestarnúcim Arnieho odľahčenejším filmom a nedajú sa porovnať s jeho neskorším otrasným JUNIOROM. Réžia je nevýrazná, scenár priemerný (fádna kriminálna zápletka, otravné moralizovanie tak typické pre Schwarzeneggerove komédie), no spárovanie s Dannym DeVitom je natoľko drastické, že sa nemožno nebaviť kontrastom, ktorí obaja predvádzajú. ()

Deratizer 

všetky recenzie používateľa

I tato komedie s Arnoldem byla tehdy kinohitem. Oproti Policajtovi ze školky je toto ještě mnohem víc tlačeno do komedie a je to výborně vybraná dvojice s Danny DeVittem, ti dva se k sobě v této roli stylově dost šikli. Dnes už to tak nežeru jako tehdy, ale díky tak dobře vybrané dvojici s komikem Vitem ty čtyři nechám, z nostalgie, taky díky skvělým hláškám, ikdyž to je spíš ke třem hvězdičkám. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (30)

  • Dvě opravdová dvojčata se opětovně shledala se svým otcem poté, co jej potkala na promítání tohoto filmu v Santa Fe. (HappySmile)
  • Peter Kent, který na filmu pracoval jako kaskadérský dvojník Arnolda Schwarzeneggera (Julius Benedict), si zahrál i malou němou roli muže ve vězení, o kterém si Julius mylně myslí, že to je jeho bratr, dvojče Vincent (Danny DeVito). V závěrečných titulcích jméno Petera Kenta divák nenajde, což je docela paradox, protože Sven-Ole Thorsen (Sam Klane) má menší roli a v titulcích nechybí. (Rominator)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (viac)

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

15.09.2021

A teď jedna z těch míň pravděpodobných zpráv. Šílená osmdesátková komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitoem v hlavních rolích se totiž dočká oficiálního pokračování. To pak… (viac)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (viac)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (viac)

Reklama

Reklama