Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (213)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Človek by povedal, že s týmto "eins zwei" rakúskym mutantom videl už všetko, no div sa svetu, predsa sa tu našiel snímok, ktorý sa akosi vytratil z hľadáčika, a tak bolo zapotreby "poslednú" skladačku z puzzle doplniť. Nebolo to najhoršie, veď hádam nikto nečakal dialógy z Rain Man-a, scenár na úrovni "Vykoupení z věznice Shawshank", či akčné scény z Ramba v Pekle, čo sa nikdy nevráti späť. Je to proste Béčko "tamtej" doby, ktoré už iné skrátka nebude ... ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Mám rád tento typický akčný žáner, ale to len vtedy ak je tam herec, ktorý dokáže utiahnuť film. A Arnie takým "hercom" určite je. Dej je jednoduchý, navyše je obohatený o žáner krimi, takže o typicky akčný film tak úplne nejde, kedže sa Arnie musí infiltrovať medzi bandu mafiánov. Pravé peklo rozpúta Arnie až v závere. Čo sa akcii týka, tak sú fajn (nekonečno nábojov v zbrani tu neexistuje), scenár je tiež celkom fajn, v ktorom nechýbajú drsné hlášky (skončíš rýchlejšie ako záručná doba toho auta) a ja som sa tiež celkom dobre bavil. Pre mňa jeden s tých lepších Arnieho akčňákov. Ako hovorí Superpero a ako sa zároveň hovorí aj vo filme - Komu se tenhle film nelíbí tak může buď odejít, nebo bude obžalován. 80% - 4* ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Arnold v tomto filme nehraje až takého nadčloveka ako vo svojich ostatných filmoch, čo však filmu neuberá na kvalite. Legendárna je scéna keď Švarci masakruje gangsterov na stavenisku za doprovodu piesne Satisfaction od Rolling Stones. Skvelá akčná kriminálka, ktorá vo svojej dobe trošku zašla a v dnešnej dobe si na ňu málokto spomenie. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Medzi svojimi kultovými filmami Komando a Predátor stihol Arnold Schwarzenegger natočiť aj toto na prvý pohľad nevýrazné béčko, ktoré sa medzi ostatnými pomerne stráca, ale to nie je môj prípad, pre mňa je aj Špinavá dohoda žánrová klasika a jeden z jeho lepších filmov. Zápletka nepôsobí nijak ambiciózne, jednoducho sa len bývalý agent infiltruje do zločineckej organizácie, aby ju zničil, pričom o nejakom výraznejšom tempe sa tu hovoriť nedá a film sa skutočne rozbehne vlastne až v závere, ale aj toto prevedenie mi vyhovuje. Celá úvodná fáza, kedy sa divák zoznámi nielen s hlavným hrdinom, ale aj dôvodmi, prečo sa má do organizácie infiltrovať je veľmi dobrá, potom tempo trochu upadne a film pôsobí až prekvapivo civilne, ale mne sa tu dej aj tak páči, vojna dvoch organizácií, nedôvera k nováčikovi, policajti za chrbtom a podobné bežné prvky tohto typu filmu sú tu podané dobre a navyše sa mi tu páči, že aj keď samotný Schwarzenegger tu má predstavovať relatívne obyčajného agenta, aj tak je sám sebou, vyžaruje z neho rešpekt, neustále je pred všetkými a v akcii nemá súpera, jednoducho pravé akčné osemdesiate roky, aké mám rád. Nesklamú ani postavy, Schwarzenegger je tu po všetkých stránkach výborný, jeho priateľ z FBI je sympaťák, ktorému som ten smútok za stratu syna veril, takže som im prial tú ich spoločnú pomstu a veľmi dobrí záporáci, kde sa nájde viacero výrazných postáv. Veľmi spokojný som aj po stránke akcie, možno jej tu nie je zase až tak moc a napríklad súboje pôsobia dosť neohrabane, toto nikdy nebola Schwarzeneggrova silná stránka, ale tých pár prestreliek je výborných, sú drsné, krvavé a nekompromisné a navyše aj so štýlovou hudbou. A ani automobilová naháňačka vôbec ie je zlá. Najviac sa mi páči samozrejme celé dvojité finále, vystrieľanie štrkoviska a následne mafiánskeho sídla je klasika, na toto sa dá pozerať stále, ale aj úvodná likvidácia agentov sa vydarila. A spomenúť musím aj scénu ozbrojovania, toto sa mi páčilo. Režijne je to možno až moc vážne, tu by som uvítal trochu viac odľahčenejší štýl, ten tu ponúka vlastne len samotný Schwarzenegger, ale inak mi to vyhovovalo a ako som spomínal, akcia je zvládnutá skvelo. A veľkým plusom je aj hudba. Takže vôbec ma neprekvapuje, že sa Špinavá dohoda v Schwarzeneggrovej bohatej filmografii dosť stratila, má podstatne slávnejšie filmy, ale ja ani na takéto poctivé béčka nedám dopustiť a videl som ju už veľakrát. 79% ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Hodně slabý průšvih, který nezachraňuje ani Arnoldova závěrečná vyvražďovací scéna. Špinavá dohoda sice nemá potenciál diváckého hitu, ale minimálně se mohlo jednat o solidní béčka, u kterého bychom se mohli slušně odreagovat. John Irvin však natočil pouze čajíček, kterému zoufale chybí drajv. Veliké množství zbytečných rozhovorů, které nemají čím zaujmout, naproti tomu několik delších akčních scén, které nejsou ve své podstatě špatně myšlené, ale nefungují. Ať se dívám na úvodní honbu za falešným policistou či závěrečnou přestřelku, obě scény skrývají veliké možnosti, přesto však nefungují. Humor v nich je jen špatně načrtnut, ovšem nedere se na povrch a všechno jako celek ještě ruší špatná mixáž zvuku... Nevyvážený rytmus je pak už jen pouhým okořeněným dané situace. V téhle sračičce navíc nezaujme ani Arnold, neboť výkon který předvádí je k pláčil ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (15)

  • Pôvodne sa mal film volať "Let's Make A Deal" ("Poďme uzavrieť dohodu"). (m.a.t.o.)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Objevil se jako bodyguard na konci filmu, v závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama