Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger ako úspešný obchodník Howard Langston nemá na svoju rodinu nikdy čas a aj nákup vianočného darčeka pre svojho malého syna Jamieho si nechal na poslednú chvíľu. A to nemal robiť, pretože postavička Turbo Mana, hrdinu z televízneho seriálu, po ktorej Jamie túži, je už totálne vypredaná v celom meste. Pre Howarda sa Štedrý deň zmení na ťažkú a zúfalú naháňačku za vianočným darčekom. Dokonca sa dostane omylom aj do vianočného sprievodu prezlečený práve za Turbo Mana, čo ho privádza do značných rozpakov, ale pre jeho syna, ktorý už otca odpísal, to znamená, že jeho otec je hrdina... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (415)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Ja som sa celkom bavil, bol druhý sviatok vianočný, sánky rozflákané, tak som doobeda čučal na telku a na Arnieho a jeho ďaši komediálny trapas. Ešte, že to trochu zachánil dabing. Nutno ale povedať, že vianočnú atmosféru to malo a to bol cieľ, lebo som sa veľmi nenudil a pár krát aj zasmial. Všetko skončilo tak ... no veď nebudem spoilerovať ! ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku se i zdálo, že taškařice o zaměstnaném otci, který se snaží koupit synovu lásku sehnáním vyprodané hračky, konzumní vánoční běsnění spíše vědomě odsuzuje, jak by naznačovaly třeba ironicky použité písničky. Jenže prozření „důležité je dodržování slibů, nikoliv drahé dárky“ hodili tvůrci za hlavu už dlouho před ujetým "superhrdinským" finále na opulentní přehlídce. Banálními rodinnými hodnotami (a KLIŠÉ) by se pak zalknul i jinačí herecký kalibr, než toporně šaškující Arnie. A bohužel jeho humory mi v 90% přišly přinejmenším trapné, s krátkodobým zlepšením po nástupu Belushiho Santovské mafie. ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Vidieť Arnieho v komediálnej polohe kde musí využívať mimiku tváre býva často bolestné a ani tento film nie je výnimka. Dokonca budem asi jeden z mála čo mu  prial (aspon prvú polovicu minimálne) aby zlyhal v hľadaní hračky okolo ktorej sa celý príbeh točí. Áno, je tu veľa úsmevných momentov a áno, pre mladšie publikum pôjde o sympatickú blbinu čo prvotriedne klišé (otec zanedbáva syna, blížia sa vianoce a chce sa polepšiť) servíruje na prekvapenie nenútene. Občas ale film prestrelí až moc (záverečný let, gang santov) a postava Myrona bola na facky od začiatku do konca. Scény so sobom si budem pamätať asi jediné aj dlhšie po dopozeraní. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Prepínam telku, idú tzv. "Rolničky"... hovorím si: "toto už fakt videli všetci, iba ja nie". Tak ho nechám pustený, hoci nie od úplného začiatku, ale veď vo vianočnej komédii ma to nezabije a zápletku už dávno poznám. No... kým asi do dvoch tretín bola štandardná infantilná situačka s typickým Arnoldom aj americko-grcnými morálnymi ponaučeniami, tak sa dalo. Myslela som, že v podobnom duchu budú gagy pokračovať. Keď vybuchla listová bombička (sorry, spoiler?;-), ešte som len pokrčila obočie. Keď v kostýme TurboMana začal vystreľovať počítačom animované disky, podozrievavo som prižmúrila oko... s tým filmom sa niečo dialo... Nechápavý výraz tváre ma naplno zasiahol, keď Arnie začal lietať. A lietal, a lietal a neprestával... Potom urobil zopár superhrdinských trikov, ktoré boli smiešne v negatívnom zmysle a ako dospelý divák bez ľubovoľného dieťaťa v okolí som sa cítila až trápne. To "komiksové" finále to celé poslalo do žumpy. Hmm, ale predpokladám, že cieľovú skupinu detí to v roku 1996 a ešte pár rokov potom bavilo. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Po celou dobu film balancuje na hranici uvěřitelnosti, až ji k mému zklamání na konci překročí. Do té doby je to (troufám si říci) nadprůměrná vánoční komedie o rodinných hodnotách, která mimo to pěkně vyobrazuje to, jak se lidé (nejen) o Vánocích chovají jako šílenci. Nebýt toho kýčovitého (téměř až sci-fi) konce, tak dám čtyři hvězdičky, protože jsem se celou dobu třásla napětím, jestli se mu Turbomana podaří sehnat. Překombinovaný konec a nepovedený sob to ale potápí do (pod)průměru. Škoda. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (17)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (fisus)
  • Tim Allen figuroval v původních plánech studia buď pro roli Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) nebo Myrona (Sinbad), nakonec si ve filmu nezahrál vůbec. Kolem role Myrona se chvíli motal Daniel Stern, film ale odmítl. Myron mu jako postava přišel příliš podobný jeho nejslavnější roli, tedy Marvovi ze Sám doma (1990). (DavePave)

Reklama

Reklama