Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Česko Ong-bak (viac)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (508)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Pri sledovaní tohto filmu sa v mojom srdci pobili filmový maniak a fanúšik bojových umení. Filmový maniak v prvom kole kričal na fandu BU : "Nemá to dej, nie sú v tom herci, niektoré scény sú zbytočne natiahnuté, otrasná réžia ale výborné akčné scény". Fanúšik BU vyskočil a udrel zhora lakťom maníka do hlavy. Druhé kolo : filmár potácajúc sa kričí : "....a čo ten debilne slzopudný záver ????" Oponent vyskočil , urobil dvojitý prekrut vo vzduchu a ľavou nohou zavesil filmárovi jednu do hlavy. Tretie kolo : filmár čosi nezrozumiteľne bľaboce, fanda BU skáče a kolenom mu dáva šupu do hrudníka. Filmár letí z ringu a predtým než dopadne v bezvedomí na zem kričí z posledných síl : "Dobre 7/10 ale viac ani keď ma zabiješ". Na tvári fandu BU prebehol ľahký úsmev..... ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

SIlně absurdní příběh o hlavě sošky Boha z jedné malinké vesničky. Odsud vesničané vyšlou jednoho chlapce/muže, aby hlavu našel a navrátil jí do dne oslav nebo bude vesnice postižena katastrofou. Mladík je velmi bojově nadaný a některé scény připomínají starší holywoodské filmy(třeba souboj jeden na jednoho ala Indi). Bojové scény jsou perfektní a bezchybné. Opravdu mě chvílemi padala čelist, když jsem sledoval schopnosti mladíka. Ikdyž jeho naivita mě zase pořádně vytvořila úsměv na rtech :). Příběh je primitivní a prakticky o ničem, ale je stále na co se dívat. Až uvidíte jednu z mnoha bojových sekvencí . Třikrát za sebou a pokaždé z jiného úhlu pochopíte ;-). Bohužel mě tento film nepřesvědčil o 5*, ale 4* a ... půl jednoznačně :) ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Skvelá akčná mlátička ázijského strihu s geniálnou choreografiou. Príbeh pravdepodobne nikoho nedojme ani neoslní, no jedna vec sa mu darí tak efektne, ako som to ešte nevidel - vykreslenie rozdielu medzi tradične nábožensky založenými komunitami na vidieku a moderným, špinavým mestom ovládaným nebezpečnými organizáciami, drogami a nelegálnymi súbojmi. Vyskytujú sa tu takmer všetky možné spôsoby boja - nechýbajú ani strelné zbrane, i keď hrajú len posledné husle. Skrátka sa jedná o geniálnu bojovku s neuveriteľným Tonym Jaaom. ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Musím uznale pokývat hlavou, že Tony Jaa je fakt borec na konec. Většina bojových scén je zážitek, v dnešní době wire-fu a podobných nadřirozenin, takřka nevídaný. Mlátička s vyznavačem „hospodského“ stylu je geniální a neopakovatelná. Ale jak už to u podobných filmů bývá, pokud se zrovna nekope, je to nuda k posrání. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Šikmookí nesklamali. Tak ako to vždy v ázijských akčných produkčných filmoch typu 'bruceleeovky' býva, film absolútne nestavia na príbehu, tobôž nie na nejakej snahe psychologicky vykresliť dané postavy. To čo v tomto filme uvidíte, je snáď aj nad sily Božie a mne nad tými kúskami zastával rozum. Neviem prečo Tonyho Jaa prirovnávajú k Bruceovi Lee, on ho predsa schová do vrecka. Dúfajme, že takýchto filmov bude mať viac a že ho Hollywood nezlomí. 95%. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (17)

  • Tony Jaa strávil čtyři roky trénováním starodávné formy bojového umění Muay Boran (předchůdce Muay Thai) a následně všechny riskantní scény zahrál sám, bez pomoci kaskadéra. (Matty)
  • Tonyho osobní trenér a spoluautor scénáře Panna Rittikrai vymyslel většinu akčních scén a sám řídil jeden z automobilů, které hlavní hrdina na konci dlouhé honičky přeskakuje. (Vojcl)
  • Ještě před uvedením na západě se film natolik zalíbil Stevenu Seagalovi, že jej plánoval vydat přes svou produkční společnost s nově dotočenými scénami, ve kterých by on sám vystupoval jako Ai Bak Timův mistr. (Raztubyl)

Súvisiace novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (viac)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (viac)

Reklama

Reklama