Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleský policajný detektív Mason Storm (Steven Seagal) sa dostane na stopu vysokopostavených politikov spolupracujúcich s mafiou. V priebehu nočného sledovania sa mu dokonca podarí nakrútiť na video jednu ich „pracovnú“ schôdzku s mafiánskymi šéfmi. Stretnutie sa nanešťastie odohrá v šere, takže Storm nedokáže nikoho zo zúčastnených identifikovať - a navyše je odhalený... Keďže nemieni v boji proti skorumpovaným úradníkom prestať, začnú sa mocní v meste obávať, že by mohli byť odhalení taktiež. Preto poveria vražedné komando, aby policajta zneškodnilo. Ešte tej istej noci vtrhnú do Stormovho domu maskovaní muži... Jeho manželka Felicia (Bonnie Burroughs) je na mieste mŕtva, Storm je s ťažkým zranením prevezený do nemocnice. Lekári mu však nedávajú žiadnu nádej na prežitie. Zločinci si vydýchnu, keď je oficiálne oznámené, že zomrel - v skutočnosti však leží v kóme na jednej špeciálnej klinike, kam ho previezli kolegovia. Trvá dlhých sedem rokov, kým sa z nej opäť preberie... Keď sa banditi dozvedia o Stormovom „vzkriesení“, opäť poveria nájomného vraha, aby definitívne skoncoval s jeho životom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (286)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

„Jdi do prdele a umři!“ Seagalova nesmrtelná hláška. Pokud se nepletu, tak tohle bylo mé první setkání se Seagalem a hrozně se mi to líbilo. I dnes je to pro mě jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) Seagalových filmů, jen je škoda, že už je zřejmě více než jasné, že tohle už nikdy nepřekoná. Akce takřka od začátku do konce, není to nijak moc dlouhé, tak akorát. Vždy se na to rád kouknu znovu, nejen kvůli LeBrock :-) ()

Decker 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tech prvnich Seagalovych filmu, kdy byl jeste napumpovany a v plne zbroji. Jeho pozdejsi tvorba by si z te puvodni mela brat pouze to nejlepsi, ale necekejte zazraky. Je to prostinke, naivni, jednoduche, chtelo by se rici pro poklesle, ale to uz by bylo hodne troufale ;-) Vsichni nekdy ulitneme a prilis nepremyslime, tak to ma byt, nejde stale cist petisetstrankova skripta a sledovat trihodinove existencionalni spektakly. Od toho tu mame Loba a Seagala, abysme na chvili promazali harddsik a vypnuli procesor. ()

Reklama

gabin(a) 

všetky recenzie používateľa

Kdyby mi někdo tak před 15 lety řekl, že se vydržím dívat na filmy se Seagalem, poslala bych ho k těm, co mi říkali, že po čtyřicítce se mi bude líbit dechovka. Tu dodnes nevydržím, leda na tancovačce, ale Seagala teda klidně. Sice to beru spíš jako komedii, ale koukat se na to dá, a usnout se u toho dá taky, často taky zásluhou tristní nabídky na ostatních TV programech. Fakt je, že Seagal je teď všude, často na dvou programech v jeden den. Všechny jeho filmy mi splývají, ale to nevadí. Tady byl eště vcelku mladé šohaj a mrštnost se mu dala uvěřit. Taky se mi líbí, že občas i střílel a nelikvidoval protivníky ozbrojené samopaly jen svou ruční mlátičkou a kopanci. Ovšem v novějších filmech, kde už chodí zabalen v čemsi jako krabice maskovaná koženou bundou, skrývající evidentní nadváhu, má obarvené vlasy, tupé a možná i paruku, už působí fakt komicky. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec som si pri repríze starej dobrej Seagalovskej štvorky ranných filmov nechal film Hard to Kill, ktorý som mal ako malý najradšej kvôli skvelej zápletke. Stále ma táto zápletka baví a aj po rokoch funguje bezchybne. Seagalovi vyvraždia rodinku, on si chvíľku pospí a nakoniec im to dá riadne vyžrať. Menší problém je len v blbom rozvrhnutí akčných scén. Je tu skvelá bitka v potravinách, kde Seagal zneškodní partiu zlodejov (aj keď je tento typ scény snáď v každom akčniaku z osemdesiatych rokov, tak aj po miliónty krát funguje dokonale a tentoraz je aj neskutočne zábavný) a potom nasleduje skoro hodina, ktorá sa venuje len dramatickej stránke príbehu. Síce ma táto zápletka fakt baví (chémia medzi Seagalom a jeho skutočnou ex-manželkou funguje na 100%), ale keďže sme v akčnom žánri, tak by aspoň jedna väčšia akčná scéna v tomto úseku filmu, bodla. Po hodine sa ale Seagal dá dokopy a nastupuje polhodina, v ktorej zmasakruje jedného parchanta za druhým. Prevedenie akčných scén je kvalitné a rôznorodé (naháňačka, prestrelky, bitky), ale na špičku im predsa len kus chýba. Je to proste len solídny štandard svojej doby. To sa týka aj záporákov. William Sadler tu nemá veľa priestoru a z jeho výraznejších poskokov vynikne Charles Boswell skôr svojím hnusným výzorom ako nejakými skvelými schopnosťami. Rozhodne musím spomenúť chytľavý hudobný motív. Jeden z najlepších zo Seagalových filmov. A Seagal tu je v absolútnej top forme, takže sa ešte nehanbil ukázať bez trička. Síce to nikdy nebol svalovec, ale rozhodne vyzeral pôsobivo a pri pohľade na jeho súčasnú formu sa mi chce plakať. Výsledkom je kvalitné akčné béčko s miestami pomalším tempom, keď absentuje akcia, ktoré spolu s Marked for Death patrí medzi jeho najlepšie ranné filmy. 7/10. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Po letech znovu s Masonem Stormem a paní nostalgie zahrála společně se Seagalem hlavní roli tohohle bijáku! Hard to kill je určitě jeden z nejlepších filmů Stevena a jen díky těmto jeho začátkům pro některý jeho fanoušky jěště pořád existuje a žije. Jsem jeden z nich i přes to, že na jeho filmy posledních 15 let se opravdu nedá koukat jinak než se smíchem... Bohužel! Ovšem 90 léta a Steven Seagal, to je jedna velká akčná jízda! 85% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (10)

  • Scénáristé Steven Pressfield a Ronald Shusett, kteří se na snímku podíleli, nebyli uvedeni v titulcích filmu. (Monco)
  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)

Reklama

Reklama