Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleský policajný detektív Mason Storm (Steven Seagal) sa dostane na stopu vysokopostavených politikov spolupracujúcich s mafiou. V priebehu nočného sledovania sa mu dokonca podarí nakrútiť na video jednu ich „pracovnú“ schôdzku s mafiánskymi šéfmi. Stretnutie sa nanešťastie odohrá v šere, takže Storm nedokáže nikoho zo zúčastnených identifikovať - a navyše je odhalený... Keďže nemieni v boji proti skorumpovaným úradníkom prestať, začnú sa mocní v meste obávať, že by mohli byť odhalení taktiež. Preto poveria vražedné komando, aby policajta zneškodnilo. Ešte tej istej noci vtrhnú do Stormovho domu maskovaní muži... Jeho manželka Felicia (Bonnie Burroughs) je na mieste mŕtva, Storm je s ťažkým zranením prevezený do nemocnice. Lekári mu však nedávajú žiadnu nádej na prežitie. Zločinci si vydýchnu, keď je oficiálne oznámené, že zomrel - v skutočnosti však leží v kóme na jednej špeciálnej klinike, kam ho previezli kolegovia. Trvá dlhých sedem rokov, kým sa z nej opäť preberie... Keď sa banditi dozvedia o Stormovom „vzkriesení“, opäť poveria nájomného vraha, aby definitívne skoncoval s jeho životom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (286)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Těžce schematický snímek s předvídatelným dějem a v podstatě absencí logicky, na druhou stranu esence béčkových akčních kriminálek 80. let. Seagal ještě hubený, akce docela málo (revenge vlastně začne až od útěku z nemocnice, a i pak musíme přečkat vonné tyčinky, buddhistické sošky, druhou povinnou milostnou scénu v posteli a samozřejmě tvrdé cvičení a trénink). Samotný full contact nic moc, vše je postaveno na tom, že Seagal hned někomu zlomí ruku. Ale tak oddechovou část takhle pozdě v noci to splní. (Jinak mi docela vadilo, jak doktorka během jednotlivých scén pořád měnila účesy a make-up, měl jsem chvílemi pocit, že ji hraje víc hereček.) ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +Seagal ve formě, silná hudební složka, příběh, záporáci, -jednotlivé souboje mohli být ještě brutálnější/// V pořadí třetí segalovka patří skutečně k tomu lepšímu. Ba co víc tady se jedná o hodně dobrý film i v porovnání s konkurencí. Storm si žije relativně poklidný život u policie a doma na něj vždy čeká pěkná manželka se synem. Teď všichni víme co bude následovat. Ovšem tady je drobná změna. Storm smrti své rodiny nezabrání, jenže sám je postřelen a na sedm jet poslán do kómatu. Osobně ta část kdy nabyl vědomí, dostává se tréninkem do formy a připravuje se na odplatu je velice emotivní. A emocemi oplývají i některé další scény. Což je u film jedině dobře, navíc cítíte stejně jako hlavní hrdina touhu se pomstít, což je výborné. Taková hláška která potěší. Storma a jeho známou přepadnou u ní doma, celí barák rozstřílí. Přesto se oběma podaří uprchnout autem a v tom ta známá prohlásí „Jéžiš zapomněla jsem zamknut dveře“ Ve filmu to zní vtipně. Boby SixKiller jako záporák určitě potěší. Celkově výborný snímek a ve výsledku jsem naladěn i na další segalovky, sem s nimi./// Celkem 76%/// ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

90. roky boli ako stvorené pre filmy o pomste (ďalej Boyz n the Hood, A Time to Kill) a neminula ich ani ďalšia Seagalovka. Seagala síce neuznávam (ani ako herca, ani človeka), no aj napriek mojej ľahostajnosti a apatiám voči nemu ma dokázal aspoň na pár minút zabaviť a na čas ma vyviedol z omylu. Film už ako tak dopadol (klišéovitý scenár a nie príliš obstojní herci tomu veľmi neprospievajú), no rozbehnutá, posledná tretina plná bitiek s chválitebnou choreografiou z filmu v konečnom dôsledku robí aspoň oddychové priemerné béčko. Slabé 3* ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po debutovom Nicovi, ktorý sa síce vydaril, ale predsa len mi v mnohom prišiel ešte trochu nedotiahnutý prichádza už tentoraz prakticky prvotriedna seagalovka, ktorá doladila takmer všetko, čo mi ešte predtým trochu nesedelo. Tentoraz sa už film až tak nezaťažuje kriminálnou líniou, ale je z toho priamočiarejšia žánrovka s perfektnou zápletkou, špičkový policajt, ktorý po odhalení korupcie na najvyšších miestach je aj z celou rodinou prepadnutý a považovaný za mŕtveho, ale po siedmych rokoch kómy sa preberie, zotaví a urobí všetko preto, aby sa pomstil za vraždu svojej manželky. Toto je jedna z mojich najobľúbenejších seagalovských zápletiek. Len škoda toho neuspokojivého vyvrcholenia, film si vlastne celú hodinu pripravuje pôdu pre drsné zúčtovanie a robí to výborne, celá táto fáza mi nadmieru vyhovuje, ale keď má vygradovať, tak paradoxne úroveň filmu trochu upadne. Stále je to veľmi kvalitná žánrová zábava, ale jednoducho by som chcel viac, nasledujúce dve seagalovky toto zvládli podstatne lepšie. Ale Ťažko ho zabiť má aj mnoho iných kladov, z týchto prvých štyroch seagaloviek, mi okrem najlepšej zápletky najviac vyhovuje aj režijne, má najlepšiu atmosféru, výber lokácií a aj hudbu. A navyše mám veľmi rád aj tieto postavy, Steven Seagal je tu v najlepšej fyzickej forme, k tomu sympatická Kelly LeBrock ako sestrička, ktorá v tej dobe bola aj jeho skutočnou manželkou a Frederick Coffin, ktorý mi tu ako bývalý Seagalov kolega prišiel ako mimoriadny sympaťák. A rovnako nesklame ani výber záporákov, obzvlášť hlavné trio William Sadler, ktorý sa v tom istom roku predstavil aj v druhej Smrtonosnej pasci, Branscombe Richmond a Charles Boswell, ale aj tí radoví. Ale trochu sklamaním je akčná stránka, síce film ponúkne niekoľko výborných doplnkových sekvencií, ako útek z nemocnice, dlhú pešiu naháňačku alebo skvelý tréning, ale za Seagalovými klasikami trochu zaostáva v tej klasickej akcii. Súboje nemajú až takú nápaditú choreografiu a ani tých drsných momentov zase tak moc nie je, aj keď nejaká tá zlomenina poteší. Tu sa skutočne teším iba na jednu akčnú sekveniu, prepadnutie vo vile, ktoré ponúkne sériu krátkych prestreliek a súbojov, toto mám veľmi rád, ale ten zvyšok za očakávaním trochu zaostáva. Takže Ťažko ho zabiť je pre mňa kultová klasika, jeden z mojich prvých Seagalových filmov, ktorý som odvtedy videl nespočetnekrát, ale medzi moje úplne najobľúbenejšie seagalovky sa predsa len nezaradil, k tomu by potreboval lepšiu akciu a uspokojivejšie finále. 88% ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Tenhle oldschoolovej Seagal mi furt unikal, ale konečně jsem ho viděl... a hustý. Seagal je mega ve formě a kosti křupou o stošest. Celej film je hezky barevnej a i zápletka mi přišla hustá. Na Steveovi filmy neobvykle hustá. Jako bonbónek asi nejhezčí Seagalgirl a Bobby Sixkiller coby záporák (Steve ho setře velice nepěkným způsobem a navíc ho furt něčím prohazuje což asi zabolí). Navíc tam Steve se synem říká stejnou modlidbičku jako Johhny Depp s dcerou v The Brave. Prostě jeden z nejlepších Seagalů a pro jeho fanoušky (mezi který se hrdě hlásím) jasná volba. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (10)

  • Když se zkorumpovaní policisté vydají zabít Storma (Steven Seagal) do jeho domu, je jeden z nich vybaven brokovnicí Benelli M1 Super 90 s laserem Imatronic LS45. Scéna je situována do roku 1983, zmíněná brokovnice byla však vyrobena až v roce 1986 a onen laserový zaměřovač o rok později. (Guilemot)

Reklama

Reklama