Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleský policajný detektív Mason Storm (Steven Seagal) sa dostane na stopu vysokopostavených politikov spolupracujúcich s mafiou. V priebehu nočného sledovania sa mu dokonca podarí nakrútiť na video jednu ich „pracovnú“ schôdzku s mafiánskymi šéfmi. Stretnutie sa nanešťastie odohrá v šere, takže Storm nedokáže nikoho zo zúčastnených identifikovať - a navyše je odhalený... Keďže nemieni v boji proti skorumpovaným úradníkom prestať, začnú sa mocní v meste obávať, že by mohli byť odhalení taktiež. Preto poveria vražedné komando, aby policajta zneškodnilo. Ešte tej istej noci vtrhnú do Stormovho domu maskovaní muži... Jeho manželka Felicia (Bonnie Burroughs) je na mieste mŕtva, Storm je s ťažkým zranením prevezený do nemocnice. Lekári mu však nedávajú žiadnu nádej na prežitie. Zločinci si vydýchnu, keď je oficiálne oznámené, že zomrel - v skutočnosti však leží v kóme na jednej špeciálnej klinike, kam ho previezli kolegovia. Trvá dlhých sedem rokov, kým sa z nej opäť preberie... Keď sa banditi dozvedia o Stormovom „vzkriesení“, opäť poveria nájomného vraha, aby definitívne skoncoval s jeho životom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (286)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Tenhle oldschoolovej Seagal mi furt unikal, ale konečně jsem ho viděl... a hustý. Seagal je mega ve formě a kosti křupou o stošest. Celej film je hezky barevnej a i zápletka mi přišla hustá. Na Steveovi filmy neobvykle hustá. Jako bonbónek asi nejhezčí Seagalgirl a Bobby Sixkiller coby záporák (Steve ho setře velice nepěkným způsobem a navíc ho furt něčím prohazuje což asi zabolí). Navíc tam Steve se synem říká stejnou modlidbičku jako Johhny Depp s dcerou v The Brave. Prostě jeden z nejlepších Seagalů a pro jeho fanoušky (mezi který se hrdě hlásím) jasná volba. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

SPOILERY! „Kde sú všetci poliši, keď ich potrebuješ?“ – „Asi jedia šišky.“ Po Nicovi historicky druhá seagalovka a je vidno, že Seagal po svojom debute ostro stúpal, snímka oproti Nicovi dostala raz toľký rozpočet. Bohužiaľ, Ťažko ho zabiť nie ej až taká ostrá jazda, divácky obľúbených otvorených zlomenín je v nej na poctivú seagalovku až nepríjemne málo. Na začiatku je to správne tvrdé a ku koncu tiež, medzitým sa ale nachádza nudná neakčná časť. V nej by sme mali zrejme cítiť s postavami. Čo samozrejme nie je v seagalovke reálne. Treba si k tomu prirátať matnú réžiu a podpriemerný scenár (strážca zákona odhalí korupciu, korupcia mu zavraždí manželku a on skončí v kóme, následne sa z nej prebúdza, podstúpi ozdravný výcvik, pomstí sa, narazí si novú babu, korupcia je odhalená médiami, happyend, titulky). Ťažko ho zabiť je zaujímavé predovšetkým kurióznou bradou, ktorú si nechal alfa samec Seagal so svojimi výstavnými rozmnožovacími žľazami narásť. Film je miestami fajn nekompromisný (úvodné vyvražďovanie v spálni mohlo v čase premiéry pre spálňový sex znamenať to, čo Čeľuste pre kúpanie v mori), ale tiež gýčový (modlitba so synom) a gauneri (v čele s Williamom Sadlerom a Branscombeom Richmondom alias budúcim zamestnávateľom Odpadlíka) tomu tiež dvakrát nedávajú. Našťastie sú tu brutálne hlášky typu „Zdochni ty sviňa“. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Hodně podobná hodnocení prvních Stevenových snímků naznačují, že si je lidi často mezi sebou pletou nebo jim první čtveřice tak nějak splývá. Kvalitativní rozdíly v nich přesto jsou. V Hard to Kill hraje Steven opět policistu, který něco viděl a lumpům se ho nepodařilo zabít. Po letech kdy se náš hrdina probouzí z komatu, to tedy zkouší znovu. Je zde jedna luxusní hláška "Jdi do prdele a zemři" ale taky spousta trapnějších pasáží. Hlavně tedy shledání se synem bych si představoval zcela jinak. Záporák a jeho dvorní poskok jsou výborně nadabováni. Nejvíce se mě líbí zhruba úvodní půlhodinka a pak výborná bitka kolem kulečníku. Často na mě působili záporáci až nešikovně při snaze nahánět Stevena. 55% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Scenárista by mal za toto dostať Oscara ;). No povedzme si pravdu, že Stevenove filmy nikdy neboli založené na dobrom základe filmu (scenár, réžia), ale hlavne na jeho charizme a premakaných chmatoch. Tým viac sa mi tento snímok páčil a súbojové lámačky som si užíval s plnou parádou. Nebyť pomalšieho rozjazdu, je to u mňa plnohodnotné hodnotenie. 85%. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Včera jsem se v komentáři k novýmu (a děsnýmu) Rambovi otřel o Seagala, no a při tý příležitosti jsem se rozhodl znova zkouknout pár jeho starejch fláků. A začal jsem tímhle. No co k němu dodat - Mistr po sedmiletým kómatu chvíli na to jezdí na nemocniční posteli výtahem sem a tam, pak si nechá v čínský čtvrti obstarat akupunkturní jehly, prošpikovanej medituje před sochou Vznešenýho a nedlouho poté už zase skáče přes kaluže a masakruje nepřátele. Seagalovy hlášky, Seagalovy grimasy, Seagalův gel ve vlasech, Seagalovo lámání rukou a nohou. Seagalovky jsou prostě specifickej žánr, člověk u nich může řvát smíchy i vzteky, Seagala nesnášet, obdivovat ho, nebo se mu smát. Já osobně si jeho filmy většinou perverzně užívám (jejich nechtěná zábavnost je na vysokým stupni), ale taky u nich občas trpím jako zvíře. Tentokrát je scénář přece jenom o něco slabší, těžkopádný, kostrbatý, nepříliš epický. Seagalovo ego už tu dosahuje galaktických rozměrů, takže některý scény působí až parodicky, což je ovšem u jeho filmů hodně častej jev. Na druhou stranu Stevenovi asistuje moc pěkná zrzka (jedna z jeho někdejších žen, se kterou má tři děti). Každopádně vám ale nehrozí to, co u novýho Ramba - tedy otrávená nuda. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (10)

  • Scénáristé Steven Pressfield a Ronald Shusett, kteří se na snímku podíleli, nebyli uvedeni v titulcích filmu. (Monco)
  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na rôznych miestach v Los Angeles, vrátane Čínskej štvrte. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama