Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleský policajný detektív Mason Storm (Steven Seagal) sa dostane na stopu vysokopostavených politikov spolupracujúcich s mafiou. V priebehu nočného sledovania sa mu dokonca podarí nakrútiť na video jednu ich „pracovnú“ schôdzku s mafiánskymi šéfmi. Stretnutie sa nanešťastie odohrá v šere, takže Storm nedokáže nikoho zo zúčastnených identifikovať - a navyše je odhalený... Keďže nemieni v boji proti skorumpovaným úradníkom prestať, začnú sa mocní v meste obávať, že by mohli byť odhalení taktiež. Preto poveria vražedné komando, aby policajta zneškodnilo. Ešte tej istej noci vtrhnú do Stormovho domu maskovaní muži... Jeho manželka Felicia (Bonnie Burroughs) je na mieste mŕtva, Storm je s ťažkým zranením prevezený do nemocnice. Lekári mu však nedávajú žiadnu nádej na prežitie. Zločinci si vydýchnu, keď je oficiálne oznámené, že zomrel - v skutočnosti však leží v kóme na jednej špeciálnej klinike, kam ho previezli kolegovia. Trvá dlhých sedem rokov, kým sa z nej opäť preberie... Keď sa banditi dozvedia o Stormovom „vzkriesení“, opäť poveria nájomného vraha, aby definitívne skoncoval s jeho životom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (286)

salalala 

všetky recenzie používateľa

Pro mě je tohle těžká nostalgie, v době puberty jsem ten film viděl snad pětkrát. I dneska to pro mě zůstává jednou z nejlepších (ne - li tou nejlepší) Seagalovkou a čas od času na ni rád mrknu. Je tu to, co má v takovémto filmu být. Nic moc logika, zlí policajti, solidní akce, hudba a samozřejmě nějaká ta žena. Navíc tu dostane přes hubu Boby Sixkiller a Steven tu hodí jednu z nejgeniálnějších hlášek vůbec ("Fuck you and die!", v geniálním českém překladu "Jdi do prdele a umři"), zkrátka luxus. Na víc než tři to teda není, ale v tomhle případě to není důležité. Neokoukaný (a hubený) Seagal v nejlepší formě. 60% ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Včera jsem se v komentáři k novýmu (a děsnýmu) Rambovi otřel o Seagala, no a při tý příležitosti jsem se rozhodl znova zkouknout pár jeho starejch fláků. A začal jsem tímhle. No co k němu dodat - Mistr po sedmiletým kómatu chvíli na to jezdí na nemocniční posteli výtahem sem a tam, pak si nechá v čínský čtvrti obstarat akupunkturní jehly, prošpikovanej medituje před sochou Vznešenýho a nedlouho poté už zase skáče přes kaluže a masakruje nepřátele. Seagalovy hlášky, Seagalovy grimasy, Seagalův gel ve vlasech, Seagalovo lámání rukou a nohou. Seagalovky jsou prostě specifickej žánr, člověk u nich může řvát smíchy i vzteky, Seagala nesnášet, obdivovat ho, nebo se mu smát. Já osobně si jeho filmy většinou perverzně užívám (jejich nechtěná zábavnost je na vysokým stupni), ale taky u nich občas trpím jako zvíře. Tentokrát je scénář přece jenom o něco slabší, těžkopádný, kostrbatý, nepříliš epický. Seagalovo ego už tu dosahuje galaktických rozměrů, takže některý scény působí až parodicky, což je ovšem u jeho filmů hodně častej jev. Na druhou stranu Stevenovi asistuje moc pěkná zrzka (jedna z jeho někdejších žen, se kterou má tři děti). Každopádně vám ale nehrozí to, co u novýho Ramba - tedy otrávená nuda. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Možno by som dal aj o hviezdičku viac. Hlavne za dobrý dej a napätie na začiatku filmu, kedy sa bezvládny a slabý hlavný hrdina snaží dostať z nemocnice. Klasická Seagalovka ešte z čias, kedy začínal. Je to proste priemer, ale dá sa na to celkom dobre pozerať. Akčné scény nie sú zlé. Len dej sa mohol rýchlejšie rozbehnúť. Škoda, že dnešné jeho filmy nie sú aspoň také, ako tento. A na Kelly LeBrock sa dobre dívalo, hlavne keď sa upravila. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

90. roky boli ako stvorené pre filmy o pomste (ďalej Boyz n the Hood, A Time to Kill) a neminula ich ani ďalšia Seagalovka. Seagala síce neuznávam (ani ako herca, ani človeka), no aj napriek mojej ľahostajnosti a apatiám voči nemu ma dokázal aspoň na pár minút zabaviť a na čas ma vyviedol z omylu. Film už ako tak dopadol (klišéovitý scenár a nie príliš obstojní herci tomu veľmi neprospievajú), no rozbehnutá, posledná tretina plná bitiek s chválitebnou choreografiou z filmu v konečnom dôsledku robí aspoň oddychové priemerné béčko. Slabé 3* ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Vzdy som si myslel, ze vsetky tie starsie filmy so Seagalom, ako TEZKO HO ZABIT, NICO (1988), MUZ S CEJCHEM SMRTI (1990) alebo NEMILOSRDNA SPRAVEDLNOST (1991) sa mi pacili na rovnakej urovni, ale asi som sa mylil, pretoze dnes uz tento film pre mna nebo ten isty zazitok, ako asi pred 20-timi rokmi, co je ale kvalitami filmov aj pochopitelne. Nechapem, co viedlo scenaristov tohto filmu k tomu, aby nechali hlavneho hrdinu 7 rokov v kome, pricom by sa cely nemocnicny aj policajny personal asi uz x krat obmenil a nic by nefungovalo tak, ako v tomto filme. Podla mna by bolo zaujimavejsie, keby sa prebudil trebars o nejake 2 mesiace a bolo by to vsetko uplne cerstve. Ale to nebol hlavny dovod, preco som z tohto filmu nebol az tak nadseny, ako volakedy. Proste filmu, ako celku mi nejaka pricina brani dat stvrtu hviezdicku. Som zvedavy, ci budem pri reprizach ostatnych uz spominanych filmov podobne sklamany alebo aj rovnako nadseny. Seagalov TOP film asi navzdy zostane PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992)... 18.11.2010 ________ Steven Seagal - (Mason Storm) +++ Kelly LeBrock - (Andy Stewart) +++ William Sadler - (Senátor Vernon Trent) +++ Frederick Coffin - (Poručík Kevin O´Malley) +++ Bonnie Burroughs - (Felicia Storm) +++ Andrew Bloch - (Kapitán Dan Hulland) +++ Nick DeMauro - (Calabrese) +++ Hudba: David Michael Frank +++ ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na rôznych miestach v Los Angeles, vrátane Čínskej štvrte. (Real Tom Hardy)
  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)

Reklama

Reklama