Reklama

Reklama

Traja dobrodruhovia sa vyberú do guatemalskej džungle, aby tam hľadali stratené mesto Aztékov a v jeho strede chrám plný zlata. V arizonskom bare sa stretnú dobrodruhovia Max Donigan a Leo Porter s atraktívnou Patriciou Goodwinovou. Tá ich prehovorí, aby jej pomohli pri hľadaní legendárneho pokladu Inkov. Podarená trojica to však nebude mať ľahké. Cestu za pokladom jej skomplikujú partizáni, banditi a ešte aj vojaci. A všetci chcú ich misiu prekaziť! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (44)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Chuck Norris výborne ovládal orientálne, bojové umenia (sedem rokov po sebe bol majster sveta v karate, 1968 – 1974). Bol to úspešný, vytrénovaný športovec, ale ako herec nikdy nevynikal. V osemdesiatých rokoch minulého storočia si však zahral v zopár béčkových, akčných filmoch, ktoré neboli úplne špatné. Jedným z nich je aj titul "Firewalker". Nebezpečná výprava dvoch dobrodruhov a atraktívnej krásky za zlatým pokladom do juhoamerického, dažďového pralesa sa s trochou nostalgie a tolerantnosti voči povrchnosti deja a hereckých výkonov dá pozerať. ** ()

Grondal 

všetky recenzie používateľa

Pri tomto filme som sa proste nedokázal ubrániť slzám. Bola tu hromada vecí na zaplakanie, od scenára, ktorý hádam ani neexistoval, cez kulisy až po výkony hercov, ktoré boli herecké menej ako by sa patrilo. Ale, napriek tomuto(alebo kvôli tomuto?) moje slzy boli slzy smiechu. Z každej scény je vidno, ako sa na tej hromade volovín bavia aj samotný herci, a veru sakra sa to na mňa prenieslo. Takže moje hodnotenie nie je v tomto prípade vôbec objektívne. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Môže za to hlavne to, že to nie je akčný film ako skoro všetky Norrisove filmy, ale hlavne dobrodružný film s prvkami komédie a akcie. Má iba priemerný príbeh o hľadaní pokladu a ešte ani nie je moc dobre spracovaný, takže aj ked´ nenudí, ale aj tak nemá moc čím zaujať. Akcie tu moc nie je, ale ked´ sa už objaví, tak je celkom dobrá. Najviac sa mi páči bitka v bare, kde Norris porazí mnohých protivníkov a ešte je to aj celkom zaujímavo natočené. Dosť dobre tu fungue komediálna vložka, pretože sú tu viaceré dobré hlášky a vtipné situácie. Som tu spokojný aj s výpravou, miesta sa pomerne často striedajú, ale ked´ sa dej presunie do jaskyne, tak sa to vždy podstatne zhorší a preto je koniec s prehľadom najhoršia časť filmu. Je tu aj celkom dobré herecké obsadenie, okrem Norrisa poteší aj Louis Gossett Jr. Norris tu ani vôbec nie je taký dokonalý ako v ostatných filmoch, napríklad ani moc nevie strieľať. Celkovo sa jedná o film, na ktorý sa dá bez väčších problémov pozrieť, ale pravdepodobne neuspokojí milovníkov dobrodružných filmov a ani fanúšikov Norrisa, ktorý v tej dobe točil podstatne lepšie filmy. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Chuck Norris opět v jiné podobě. I tohle u mě kdysi profrčelo na VHS aniž bych si z toho něco pamatoval a moc se nedivím. J. Lee Thompson se snaží o něco jako Indiana Jones, Honba za diamantem nebo Krokodýl Dundee. Je tu džungle, zvířátka, vojáci, indiáni, pár hrobek a samozřejmě poklad. Hodně se kecá, chlastá a hrdinové hážou hlášky, Chuck Norris v rámci žánru neumí ani střílet ani moc plavat (ale rvát se naštěstí nezapomněl). Bohužel to nemá ani spád a akčnost Indyho, ani šmrnc a vtip Dundeeho nebo Honby (nebo podobně laděných Spencer/Hillovek). Nenadchne, neurazí a ke cti režisérovi slouží, že hrdinové (narozdíl od Spencer/Hillovek) ten poklad na konci fakt získají. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Ucitel Indyho Jonese samotny Chuck Norris rozjel poklidnou komedialni a neskodnou podivanou. Tohle dilo neurazi, ale taky se nedostane do ucebnic. Proste vidim nedelni odpoledne, na stole caj a susenky a v telce pobiha Chuck, ktery nevi zda zvykat zvykacku ci doutnik, ktery se nam snazi svymi kopy z otocky zprijemnit odpoledne. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • Po tom, čo dá Leo vo vlaku posledné pomazanie, dá si dole svoju purpurovú štólu. V ďalšom zábere, keď ho zdravia vojaci, ju má opäť na sebe. (beso74)
  • Na filmu pracoval tehdy pouze jako kaskadér Branscombe Richmond v titulcích uvedený jako Branscom Richmond, kterého diváci nejspíše dobře znají z televizní obrazovky jako Bobbyho Sixkillera ze seriálu Odpadlík (od r. 1992). (Rominator)

Reklama

Reklama