Reklama

Reklama

V štáte Georgia vládne prohibícia, čo využijú dvaja zazobaní chlapíci, Veľký a Malý Enos (Pat McCormick, Paul Williams), najmú si šoféra prezývaného Bandita (Burt Reynolds), aby previezol z Texasu do Georgie náklad 400 kartónov piva, a to do 28 hodín. Na túto prácu však musia byť dvaja, a tak si Bandita vezme na pomoc svojho kamaráta Cledusa (Jerry Reed) a jeho nákladné auto. Cledus riadi kamión a Bandita mu „čistí“ cestu od policajtov v čiernom kabriolete Pontiac Trans-Am... Spiatočnú cestu im však skomplikuje Carrie (Sally Fieldová), mladá žena v svadobných šatách, ktorá ušla priamo zo svadobného obradu, pretože si odmietla vziať syna Juniora (Mike Henry) miestneho nafučaného šerifa Buforda T. Justicea (George Reynolds). A presne v tomto okamihu sa začína neuveriteľná naháňačka... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (68)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Odzbrojující jižanská outlaw sranda, jedna velká honička s natvrdlou policií a krásně cholerickým šerifem v doprovodu veselých country vypalovaček. Jackie Gleason geniální a 70’s Americana jak poleno. Určitě stojí za to pustit si i příběh zákulisí (x). Vida kolik upjatých šmejdů tu na CSFD zase máme... ♪♫ ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Needham natocil dalsiu nudnu americku komediu, ktora nema dohromady cim zaujat. Americky zmysel pre humor je na mile vzdialeny tomu europskemu a na tomto filme to krasne vidiet. Zasmiat sa nie je comu, pribeh je umelina az strach, rezia je priemerna, Burt Reynolds /, Deliverance, Nemy Film/ to nedokaze zachranit. A navyse z tejto umeliny vznikla dokonca trilogia - tomu teda nechapem. Na dvojku ani na trojku sa v dohladnom case nechystam a Needham by si mna ako divaka tymto filmom urcite neziskal. 50 % ()

Reklama

D.I.G 

všetky recenzie používateľa

Frajerský bandita-popstar( obdoba dnešných celebrít ) na ešte frajerskejšom čiernom Firebirde rozráža drevené ploty aby unikol dvom svojským šerifom. Hláškovanie, akcia, mimoriadne sympatický Reynolds a ohromná atmosféra divokého západu ( momentálne ne) moderných kovbojov. Ukážkový starý akčný film. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Objektivně je to na 4*, ale z nostalgie mírně nadhodnotím. Jsou tam drobné nedotaženosti a zhruba po hodině to ztratí dech, také konec jsem čekal bombastičtější. Ale celkově je to neskutečně, ale neskutečně pohodový film. Skvělé hlášky, bonmoty, a mezi Reynoldsem a Sally Field to fakt jiskří a jejich slovní výměny jsou skvěle vymyšlené i podané. Poldové jsou tady za blbce (a komu by to vadilo?) a když si vezmu ty nápady, kterak se auta mohou honit a co je na silnici a dálnici může potkat, říkám si, že by mnozí tvůrci akčních filmů odtud mohli brát mustr. Příjemně pohladilo po duši i po letech a příjemně naladilo. A myslím, že tvůrcům o nic jiného ani nešlo a povedlo se jim to skvěle. Btw, motorkáře taky moc nemusím. ;-)  EDIT 2/2024: Viděno znovu a bavilo stále pořád stejně. A ty hlášky, ty hlášky! ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

"Jezdim z místa na místo a dělam co mi jde nejlíp. A co to je? Frajeřina" Naprostá šílenost (v tom dobrém - lehce nadprůměrném smyslu) napěchovaná vtipem (skvělý dabing), honičkami, bouračkami a frajersky frajerským Reynoldsem s tradičním knírkem, "zvonáčema" a červenou cowboy košili s rozhalenkou.-) ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (22)

  • Hal Needham požiadal Jerryho Reeda, aby napísal ústrednú pieseň k filmu. O pár hodín neskôr Reed predstavil Needhamovi „East Bound and Down“. S akustickou gitarou začal hrať a Needham ho okamžite zastavil. Keďže si Reed myslel, že sa mu to nepáči, ponúkol sa, že pieseň prepíše. Na to Needham odpovedal: "Ak zmeníš čo i len jednu notu, zabijem ťa!" Pieseň sa stala jedným z Reedových najväčších hitov. (Arsenal83)
  • Sally Field priznala, že hneď po prijatí tejto úlohy mala pocit, že to bola chyba a myslela si, že jej to zničí kariéru. Neskôr však napriek tomu získala Oscara. (Arsenal83)
  • Jackie Gleason (Buford T. Justice) v mnohých scénach improvizoval. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama