Reklama

Reklama

Poisťovňa šťastia

(seriál)
  • Česko Pojišťovna štěstí
Dráma / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Réžia:

Jiří Adamec

Scenár:

Eva Papoušková

Hrajú:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (383)

Wysch 

všetky recenzie používateľa

Zkoukl jsem kdysi dávno první sérii a kdyby zůstalo jen při ní, řeknu si, že konečně po x letech od Dvou písařů dobrý český seriál aspoň na tři hvězdičky. Teď jsem však omylem shlédl kus z kolikáté? Čtvrté? Asi ano... kus ze čtvrté série a udělalo se mi šoufl. Ee, škoda toho, aspoň do průměru ta první řada měla co povídat. Teď už nedosáhne ani na to bahno... ()

janek85 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je fakt skoro nejhorší seriál, co natočila Nova, horší snad je "Ulice" (TV seriál). Naprostý propadák, některé pořád se opakující díly, příjde mi to jako zbytečnost dávat tolik dílů. Výkony herců byly naprosto podprůměrné, nějak to meuměli zahrát. Celková atmosféra byla nudná a nekvalitní. Celkový dojem:Doporučoval bych Nově přestat dělat seriály, protože je to nanic.Přístupnost:přístupný ()

Reklama

Dudek odpad!

všetky recenzie používateľa

Říkal jsem si, že mezi všemi těmi českými seriály to není až tak hrozné, což ale nic neměnilo na faktu, že se na to dívat prostě nedalo. Většina rodiny však měla jiný názor, zdálo se jim to fajn, ba dokonce výborné a nebyla v tom sama, přišel totiž divácký úspěch, který tvůrce donutil přijít s novou řadou, což byl krok vedle. Teď dokonce i babička tvrdí, že tohle sledovat nebude. Proč by také měla, když jí obden běží mnohem lepší Ordinace v růžové zahradě. ()

cross 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je fakt noční můra televizní zábavy! Zatímco u jednoho dílu se slušně pobavíte nad totální stupiditou scénáře a nesmyslností děje, ihned další díl vás totálně srazí do kolen naprosto nudným a vůbec nic neříkajícím průběhem... Seriál bez vtipu a nápadů, s neuvěřitelně nadsazeným dějem a naprosto příšernými hereckými výkony! Režisér i scénárista jsou úplně mimo a to se radši nezaobírám technickou kvalitou. Rodinná pouta jsou ještě debilnější, ale alespoň si nehrají na to, co nejsou! Velevážení tvůrci, když někdo neumí dělat seriály, tak ať je nedělá!!! ()

Perry- 

všetky recenzie používateľa

Počet sérií 2. 1. série - Nepíšu tu o tom, že to bylo geniální nebo Bůh ví jak povedené. Koukal jsem na to, protože nic jiného nebylo a koukali na to rodiče. Dejme tomu, pokud zavřu obě oči, tak se na to dalo i dívat (z hereckých výkonů jasně vede Igor Bareš, Jiřina Jirásková je taky dobrá) a mělo to Happy End. Tak bych tomu dal alespoň 2*. 2. série - Tak jsem viděl první díl a dál už na to koukat nebudu (naštěstí už máme 2 TV :). Debilní, dementní a extra nudné. Oproti první sérii Odpad! ()

Galéria (271)

Zaujímavosti (14)

  • V seriálu si zahrála bývala dětská hvězda Antonín Navrátil, který zde ztvárnil roli svářeče. (M.B)
  • Michaela Ochotská, pozdější moderátorka televizních novin, porazila v castingu na seriál 2000 uchazeček. (cariada)

Reklama

Reklama