Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David Grief (William Snow) a Mauriri Lepan (Rene Naufahu) spoločne prevádzkujú prepravnú spoločnosť na ostrove Tahiti a zarábajú si na živobytie s pomocou lode, ktorú vlastnia. David už päť rokov prejavuje záujem o majiteľku miestnej krčmy Laviniu (Rowena King), ale zatiaľ ju, bohužiaľ, nepožiadal o ruku. David a Mauriri majú veľa práce, pričom sa im do cesty často pletie Günther, ktorý reprezentuje nemecké záujmy na danom území. Tentokrát sa obchodník snaží odkúpiť zátoku, ktorá je bohatá na ryby a ktorá je v správe miestnej cirkvi. David si uvedomuje, že predaj zátoky dostane miestnych obyvateľov na cestu žobrania, ale nepodarí sa mu obmäkčiť biskupa, ktorý predaj realizuje. Dosiahne iba to, že sám dostane možnosť zátoku kúpiť. Keďže nemá peniaze, rozhodne sa použiť trik. Situácia sa skomplikuje, keď sa na scéne objaví neskúsený cudzinec, ktorá tvrdí, že vlastní mapu vedúcu k vzácnemu pokladu. (Incantator)

(viac)

Recenzie (6)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pozrite sa,“ vraví Tahiťan cudzincovi. „Toto je najväčší trh na svete.“ - „Najväčší istotne nie,“ namieta cudzinec. - „Možno nie najväčší, ale najlepší, tým som si istý,“ nedá sa odbiť Tahiťan. - „Určite sa mýlite,“ povie cudzinec. „Mohol by som vám vymenovať...“ Za súmraku cudzinca pochovali. /bájka Roberta Louisa „Tusilu“ Stevensona, prevzaté z knihy Františka Keleho a Miroslava Musila NÁVRATY DO POLYNÉZIE/ Výborný dobrodružný seriál, ktorý bohužiaľ skončil prvou sériou. „Príbehy z Južných morí“ nie sú nič slabé, ale dravý mix jedinečnej výpravy Francúzskej Polynézie (seriálu veľmi pomáha neukotvenie v konkrétnej dobe), sympatického hereckého obsadenia (William Snow a Rachel Blakelyová sa neskôr stretli v inom seriáli, podstatne slabšom „Stratenom svete“) a poctivých scenárov, plných lodí, nekonečných morí, tajomných ostrovov, mapami s pokladmi, tahitskými mýtami a legendami, lovcami lebiek, drahými perlami, mysterióznymi kliatbami a v neposlednom rade nechýba láska, sex, humor ani slušne nakrútená akcia s vtipnými dialógmi. Optimálny mix pre milovníkov dobrodružstiev, ktorí zbožňujú vietor vo vlasoch a veria na škriatkov. ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Nuž tento, aj tak podľa mňa stále neprávom zabudnutý seriál, poskytoval riadnu miery spoteného chlapského hrdinstva, vzdialené kúty neprebádaných končín a osudové, ale tajné a prefíkané ženy. K tomu takmer permanentne vôňa ostrova, plodín a vlhkosť oceána a prostredia. Ak sa rozhodli tvorcovia pre pojem „dobrodružný“, bol a som aj teraz rád, že sa to pri každej časti dodržalo a chlapca vo vývoji to dokázalo aj motivovať... Jednoduchá ale životná linka, minimalizmus ohraničeného ostrova, ale veľkosť a tajomstvo vody okolo. Som vďačný za tento seriálik. I keď... Pri tých chlapoch som nemal veľkú šancu a nechtiac som do jedného sediaceho pri bare trochu drgol. Bez vyzvania ma udrel päsťou do tváre. V momente som krvácal z pier a bol na zemi. Opäť sa nado mnou mihla päsť, ale to už som sledoval krásnu ženu obďaleč, ktorá si zakrývala tvár a nechcela to vidieť... ()

tartan 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružstvo, slušná akcia, ďaleká exotika - môže byť príťažlivejší exteriér ako južný Pacifik? - a v neposlednom rade sympatický herci povyšujú tento seriál na naozaj kvalitnú televíznu zábavu. ()

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý som pozeral ešte ako dieťa a vždy som sa na naň veľmi tešil. Seriál, ktorý patril k tomu lepšiemu čo vysielali koncom 90. rokov si našiel určite veľa fanúšikov a priblížil nám vzdialenú kultúru a krásy prírody, ktoré tvorcovia vkusne zobrazili. Naviac vsadiť na osvedčenú dvojicu, ktorá sa v plnom svetle predviedla v seriály "Stratený svet" a to Williama Snow a Rachel Blakely bola dobrá voľba. Seriál, ktorý by som si určite rád pozrel aj dnes si právom zaslúži moje 4 hviezdičky. ()

Pargin

všetky recenzie používateľa

Na těchto labužnických seriálech/fimech je nejhorší to někde sehnat.. Herce známe ze ztraceného světa, který tak tak ještě někde nalezneme ke shlédnutí, ale tohle.. Skoro nemožná záležitost. Proto nehodnotím, jen smutně koukám. ()

Gechitka

všetky recenzie používateľa

Ahojky. Seriál dávali u vás na slovenské televizi nebo jste na něj koukali na netu v angličtině? Pokud je někde i ve slovenštině, pošlete mi odkaz na email amaia@email.cz. Nebo pokud by i byly titulky. Já jsem se koukala, ale nic jsem nenašla. Díky moc. ()

Reklama

Reklama