Reklama

Reklama

Milý Frankie

všetky plagáty
Trailer

Lizzie Morrison sa so svojim deväťročným hluchým synom Frankiem často sťahuje, je totiž na úteku pred svojim násilníckym bývalým manželom. Syna však necháva žiť v presvedčení, že jeho otec je skvelý a nežije s nimi preto, že sa ako námorník plaví po svete na zaoceánskej lodi Accra. Ilúziu udržiava prostredníctvom dopisov, ktoré chlapcovi píše v jeho mene a popisuje v nich fiktívne dobrodružstvá v exotických krajinách. Situácia sa však skomplikuje, keď v prístavnom meste, v ktorom Lizzie so synom žije, skutočne pristane loď s menom Accra. Aby ušetrila syna od veľkého sklamania, Lizzie sa v panike rozhodne najať nejakého muža, ktorý by bol ochotný na krátky čas rolu otca zahrať. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (124)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taký malý jednoduchý film o matke, ktorá chráni svojho syna pred násilným otcom a tak pred ním roky utekajú a pritom mu nakecala, že otec brázdi na lodi more. Takže si s ním synček dopisuje a ona mu za neho odpovedá. Lenže zrazu sa má jeho loď objaviť v prístave ich mesta, takže musí narýchlo niekoho nahovoriť, aby pred synom predstieral, že jej jeho otec. Našťastie je po ruke sympaťák Gerard Butler. Škoda, že k tomu stretnutiu dôjde až v polovici filmu. Chvíle, keď si spolu užívajú ako rodinka boli fakt pekné, ale bolo ich vo filme málo. Dovtedy si len neustále dopisovali a to bola celkom nuda. Takže výsledkom je príjemný malý film o smutnom osude postáv, ale našťastie s happyendom. Viac ako za jedno pozretie to ale nestojí. 6/10. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ale prečo nie, dám štyri hviezdy aj keď nie som žena, pre ktoré je vraj film určený. Príbeh sa po celý film vyvíja, postupne odhaľuje motivácie divákovi a na konci vytiahne veľké prekvapenie. To ma dostalo, a tak môže mať film aj dohru, ale iba v mysli diváka, čo je tiež sympatické, že neprichádza zbytočný sladký koniec. ()

Reklama

Dont 

všetky recenzie používateľa

Milý a dojemný snímek o chlapci, který postrádá tátu, a matce, která postrádá manžela... Díky náhodě, sázce a také přibývajícímu věku chlapce začíná být situace neúnosná, a tak se matka rozhodne konat. Nečekaným řešením by mohl být neznámý cizinec, jenže do všeho zasáhnou nepříjemné komplikace. Emily Mortimer to tady fakt sluší, Butlerův herecký projev je nezvykle minimalistický. Plusem je i relativně „otevřeně“ ponechaný konec, i kvůli němu nebudu ubírat žádnou hvězdičku. ()

zuzinka2 

všetky recenzie používateľa

Smutný a zároveň lidský a skutečný příběh o hluchoněmým chlapci, který se společně s maminkou a babičkou neustále stěhuje, a jemuž maminka píše dopisy místo násilnického otce. Musím říct, že jsem několikrát měla slzy na krajíčku (například loučení nebo taneční zábava). Mile mě překvapil Gerard Butler, kterého mám zafixovanýho jako Leonidase. ()

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Sadol som si k tomu nič som nečakal a po pravde meno Butler mi skôr evokovalo , že to bude limonáda. Veľmi som sa našťastie mýlil! Zo začiatku priam človek nedýcha ako je úsporne nádherne ľudsky vystavaný úvod a zoznámenia s chlapcom menom Frankie. Nič žiadne tlaky na pílu, žiadne sentimentálne kecy ale pekne citlivo vnímaná sonda do života jednej rodiny. Butler umiernene civilný s aurou tajomného ale charizmatického muža. Výborne ! kvalitne rodinný pohodový film ktorý jednoznačne nesklamal mňa ani vás. 80 % ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (5)

  • Původně byl film napsán (scénář Andrea Gibb) jako krátkometrážní, ale režisérka Shona Auerbach byla příběhem oslovena natolik, že z něj vznikl její první celovečerní hraný film. (milanko8)
  • Film se natáčel ve Skotsku. (SONY_)
  • Jack McElhone ve skutečnosti není hluchý, proto musel mít speciálního "trenéra" na výslovnost, aby zněl věrohodně. (viperblade)

Reklama

Reklama