Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, keď Štěpán Šafránek nastúpil do ústavu pre mentálne postihnuté deti, uplynulo desať rokov. Ústav zrušili a Štěpán sa vracia do nemocnice ako lekár v záchranke. Stále žije s pragmatickou lekárničkou Ute. Navyše mu zomrela mamička a musí sa postarať o pohreb aj pozostalosť. V dispečingu záchranky počuje sestru Táničku rozprávať o riaditeľovi Sahulákovi, ktorý chcel skočiť z okna, a doma ho vyhľadá Kendy, ktorého vyhodila manželka. Keď sa zastaví za Ute, narazí na ryšavku Annu a ponúkne jej zvezenie. Majiteľ prosperujúceho autosalónu Karas prehovára Štěpána, aby sa prihlásil do konkurzu na nového riaditeľa nemocnice, ale on o tom nechce ani počuť. Poháda sa s Ute a potom opäť narazí na Annu. Napíše pre ňu básničku a ďalší deň Karasovi povie, že sa rozhodol kandidovať. Ďalej sa schádza s Annou. V konkurze vyhrá a stane sa novým riaditeľom nemocnice. Začiatky nie sú ľahké. Navyše príde o svoju novú lásku Aničku, ktorá zazrela Ute, ako prichádza ku Štěpánovi domov s kufrom. Márne ju hľadá, v nemocnici sa len dozvie, že otehotnela a odsťahovala sa. Štěpán sa odmietne zapliesť do podvodných machinácií a vráti sa k záchranke. O sedem mesiacov neskôr záchrannej službe nahlásia akútny pôrod. Štěpán ešte netuší, koho ide zachraňovať... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (376)

BLOKBASTER (Petr Siska)

"Nie, nečakajte žiadne veľdielo. O to sa dvojica tvorcov Klein - Pecháček azda ani nepokúšala. Predsa len sa však nevyhli nedostatkom, ktoré by sme možno čakali od úplných začiatočníkov, ale nie od ostrieľaných patrónov. "Psychológiu" hlavných postáv už po predchádzajúcich štyroch dieloch poznáme,…"

Filmpub.cz (Alan Kovařík)

"Škoda všech těch zásahů shora. Mírně cynická komedie o současných čtyřicátnících a jejich optimistickém pohledu na svět by byla příjemným ozvláštněním stojatých vod současné české filmové tvorby. Takhle vzniklo dýchavičné torzo, čekající na directors cut - stačí vystříhat jen asi půlhodinu filmu,…"

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"Každopádně nejdelší filmová série novodobé české kinematografické historie pokračuje. Nabízí příjemnou, ale téměř televizní zábavu s oblíbenými hrdiny a sympatickým humorem. Navzdory sympatiím ke všem tvůrcům i aktérům se však tato recenze snaží sdělit (téměř podprahově) něco o smyslu přísloví, že…" viac

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Básnici nestrácajú nádej, ale ja ju postupne strácam. Tento fádny príbeh, ktorý neurazí, ani nepoteší (ako som kdesi čítal), sa určite pár krát objaví v televízii. Ak chcete, počkajte si naň tam. Ak máte silnú vnútornú potrebu skúsiť to v kine, nech sa páči. Možno budete s výsledkom nakoniec…" viac

Tiscali.cz (Jan Lipšanský)

"Kdyby vznikl film ne na motivy Básníků, jimiž se zbytečně svázal, ale s jinými postavami, mohli jsme zde mít skvělou hořkou komedii pro muže a snad i ženy středního věku, která na českém filmovém trhu zoufale chybí. Ale jak je naznačeno v úvodu, i přes výhrady k pátým Básníkům, jde stále o film…"

Reklama

Reklama