Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Poprava. Tu by si zasloužil ten, kdo vymyslel tendle "překlad". Sakra, menuje se to Return to Paradise. To to nemohli ti pitomci přeložit rači doslova? Přeložit to jako "Poprava" je jednak spojler jak brno a jednak to je naprostý vyzrazení toho, co bejt vyzrazený právě bejt nemá, tudíž je to jedno a to samý! Ne, za tydlety typy překladů by měla bejt fakt poprava nebo aspoň vyhazov! ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi vyrazil dech, čekala jsem takovou tu limonádičku o tom, jak dostat z vězení neviného a ono se to nekonalo. Poprava sice není pokusem o přiblížení reality Malajského soudního a vězeňského systému (o něm se dovídáme jen okrajově), ale pár naturalistických scén diváka nemine. Tohle dílko je o lidech, o dilematu viny či neviny, o odpovědnosti za své činy a o přijmutí trestu (byť neúnosně vysokého a pro evropana nebo američana naprosto nepochopitelného). Navíc mile překvapí herecká snažící se sestava. Po stránce filmařské film není nijak oslňující, režie je umírněná, střih nenásilný, hudba nenápadná. Děj je přimočarý, má i pár klišoidních momentíků, ale ty tolik nebolí. Ale o tom to přece není, Poprava je emotivní film, který ve vás alespoň něco zanechá. ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Tři mladíci si užívají lehkovážných chvilek na prázdninách v Malajsii. Drogy, ženy, alkohol - prostě správná dovolená. Na konci tohoto období se rozloučí. Dva jedou zpátky do New Yorku, ale ten poslední už nikam neodjede. Zatkne ho policie a je souzen jako pašerák, takže mu hrozí poprava. Pouze v případě, že by se zbylí dva vrátili a uznali vinu, tak si každý odsedí ''pouze'' tři roky. Vrátili by jste se ? Strašlivě silné morální dilema, které vám nenechá vydechnout. Silný film o svědomí, přátelství a lásce. Vynikající Joaquin Phoenix a tíživé finále. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Return to Paradise je spolu s Brokedown Palace a Midnight Express tretím filmom zaoberajúcim sa drogovou problematikou a primeranosťou trestov pri prichytení skutočných alebo domnelých páchateľov. Nezvyknem kritizovať väčšinový názor užívateľov ČSFD. Stačí si však vedľa seba postaviť príbeh dvoch ľahkomyseľných stredoškoláčok, ktorým ich náhodný "priateľ" podstrčil drogu do batožiny (69 %), príbeh troch kamarátov, z ktorých jeden doplatí na obdobnú ľahkomyseľnosť pri nakladaní s nepotrebným hašišom (77 %) a konečne prípad chamtivého mladíka, ktorý sa pokúša prepašovať dve kilá hašiša na kšeft a chytia ho (85 %). Poprava je veľmi dobrou drámou, ktorá drží diváka od začiatku do konca v napätí. Herci podali výkony na hranici svojich možností, prostredie bolo autentické, neboli použité lacné efekty, takže plnému hodnoteniu zabránila iba nadbytočná milostná historka a čudné dialógy na začiatku filmu. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama